AlteR [OLD] vs. Fenrir [D_Z] ~ 16581.79%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• AlteR [OLD] vs. Fenrir [D_Z] ~ 16581.79%

Dnia 10-11-2017 następujące floty spotkały się w walce:

Piona dla OLDów bo dla nich tutaj wróciłem :)
    Dziękuję Dex! Pawlikus! Milkiway za szybką reakcję i pomoc w trudnym momencie :)

9:42 pierwszy mój skan 900kk floty Fenrira wróciło z fsa oprócz tej aktywności wszędzie spokój

9:56
    Wiadomość zbiorcza od AlteR 10.11.2017 09:56:24
    Od: AlteR
    przelewam 90kk na 1:7 ale mi to zajmie 40min może macie bliżej??

40min czekania na ropę i wysłanie floty, było paru pesymistów nie wymienionych z nicka :)

W międzyczasie wróciło kolejne 1,4kkk ale na szczęście przelałem na 1:7 więcej ropy

Po tym 25min lotu ale się udało :)

Fenrir jak przystało na człowieka honorowego pogratulował:
    Fenrir 10.11.2017 11:27:36
    Prosić kobietę o pobudkę najdalej o 9 (gdy wiem, że jest na nogach od 8) - aż korci, żeby zacytować tu fragment "Chłopaki nie płaczą", tylko że zamiast ręki to wstawić flotę... Graty, ruszam dupę nadrabiać straty.

Pozdrawiam i jak zwykle do następnego :)

Agresor AlteR [OLD]

Mały transporter 6
    Pancernik 114.637
    Sonda szpiegowska 1

Obrońca Fenrir [D_Z]

Mały transporter 25.559
    Duży transporter 5.000
    Lekki myśliwiec 5.756
    Statek kolonizacyjny 1
    Recykler 4.000
    Bombowiec 16
    Niszczyciel 3.033
    Pancernik 19.665
    Wyrzutnia rakiet 10.650
    Lekkie działo laserowe 4.000
    Ciężkie działo laserowe 192
    Działo jonowe 35
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor AlteR [OLD]

Mały transporter 5 ( -1 )
    Pancernik 113.047 ( -1.590 )
    Sonda szpiegowska 1 ( -0 )

Obrońca Fenrir [D_Z]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
    Agresor przejął:
    0 Metalu, 0 Kryształu i 30.000 Deuteru

Agresor stracił łącznie 135.154.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 2.340.626.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 767.568.800 metalu i 890.610.000 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 30.000 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 719.866.800
    Kryształ: 827.008.000
    Deuter: -23.820.000
    agresor zyskał łącznie 1.523.054.800 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -939.708.000
    Kryształ: -1.052.198.000
    Deuter: -348.750.000
    obrońca stracił łącznie 2.340.656.000 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.4

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez AlteR ().

• Jak już wspominałem w PW - 15 minut wcześniej bym się obudził (lub został obudzony) i RW by nie było. Jak na ironię to ta flota rano leciała na flotę na 500 baniek zysku, ale obrońca zawrócił i uznałem, że się kimnę w oczekiwaniu na powrót. No i wyszło jak wyszło - Pawlikus i zgredek chyba dobrze wyczuli wczoraj moment, pytając o moje ostatnie okresy zostawiania floty samej sobie, ale nie sądziłem, że to się zemści tak szybko.
    Szkoda tego kryształu i deuteru, ale odrobię. :P
  • Loooo co ja patrze !! Graty Alter, widzę że forma zwyżkowa jest.

Fenrir odrobi i bedzie szukał zemsty, jak zobaczyłem temat to juz myślałem że straciłeś coś swoich gasek. A ja dobrze wiem że flotke zostawiałeś i to dość często i regularnie.

Ps. Alter kto nie ryzykuje ten nie ma deuter po to jest żeby go palić. Musisz słuchać sam siebie bo to Ci najlepiej wychodzi, wiesz kiedy zwęszyć pułapkę a kiedy zaryzykować i lecieć.
  • Safar napisał(a):

Fenrir odrobi i bedzie szukał zemsty, jak zobaczyłem temat to juz myślałem że straciłeś coś swoich gasek. A ja dobrze wiem że flotke zostawiałeś i to dość często i regularnie.
    Za czasów twojej gry to akurat jej pilnowałem - wybacz, ale to nie pierwszy raz, gdy twoje obserwacje, którymi dzielisz się publicznie, sa funta kłaków warte. :P A straciłem na waszą rzecz wtedy tylko raz, jak FS-a zrobiłem i zapomnialem zapakować surowców.
  • Fenrir napisał(a):

Safar napisał(a):

Za czasów twojej gry to akurat jej pilnowałem - wybacz, ale to nie pierwszy raz, gdy twoje obserwacje, którymi dzielisz się publicznie, sa funta kłaków warte. :P A straciłem na waszą rzecz wtedy tylko raz, jak FS-a zrobiłem i zapomnialem zapakować surowców.
    Oj nie tylko ja to potwierdzę że zostawiałeś flote czesto 1h bez opieki, a raz było blisko 2h ale nie było komu lecieć. Było to pod koniec jak odchodziłem jakoś w sierpniu, lotki nie miałeś także nie małeś sie gdzie chować :):)

AlteR napisał(a):

Safi wracaj bo widzę że Ciebie ciągnie przy jesieni :D
    A przydał by się taki koleś jak Ty i wiesz że Ciebie lubie wariacie :D hehe
    Dzięki za miłe słowa zawszę miło się Ciebie czyta :)

Cięgnie nie ma co :) Ale po zmienię pracy nie ma takiej opcji, w mgnieniu oka Prezes albo Fenrir by mnie spakowali.

Po cichu powiem wam że gram... ale taka mała farma ze mnie :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Safar ().

• To chyba słabo widzieliście te czerwone trójkąty, bo często się zdarzało, że siedziałem sobie na innych koloniach i moonach, bo w tamtym okresie na pewno pilnowałem się dużo lepiej. ;) Może raz czy dwa się zdarzyło przez sytuacje losowe, ale wtedy, szczególnie z racji wielkości floty (niewystarczającej) na pewno nie ryzykowałem.
  • Fenrir napisał(a):

To chyba słabo widzieliście te czerwone trójkąty, bo często się zdarzało, że siedziałem sobie na innych koloniach i moonach, bo w tamtym okresie na pewno pilnowałem się dużo lepiej. ;) Może raz czy dwa się zdarzyło przez sytuacje losowe, ale wtedy, szczególnie z racji wielkości floty (niewystarczającej) na pewno nie ryzykowałem.
    Mówię że zdarzało sie bez aktywności i w sumie tak myślałem że jakiś natłok w pracy, losowa sytuacja. Ja dlatego na koniec w 1 gali trzymałem większą ilość paliwa na lot ale nie było partnera do lotu :)
  • Wielkie gratulacje Alter za powodzenie akcji! Po mimo długiego oczekiwania na paliwo i tak wszystko siadło tak jak się należy. Teraz zostaje ta jeszcze przyjemniejsza część - przetapianie :bdb:
    Obrońcy SzO! i gratulację za postawę którą żadko się spotyka ostatnio na uni.
    OGame'owa emerytura
    *grę zabijają nieuczciwi gracze, leniwy support i czubulus*
  • Safar, dlatego tak długo się wzbraniałem przed flotą - zdarzenia losowe, szczególnie w moim przypadku, są irytująco częste, obecnie na dodatek mam tyle na głowie, że plany potrafią mi się pozmieniać z minuty na minutę (i na przykład nici z pilnowania lotu czy odebrania FS-a), chociaż staram się temu przeciwdziałać na różne sposoby. Na szczęście obecne stadko gęsi sprawia, że lot "na pałę" jest raczej wykluczony, szczególnie przy paliwożerności recków na turbo.
    Czy zemsta będzie? Może nie nazwę tego zemstą, bo i tak wykorzystałbym nadarzające się okazje, ale prędzej czy później na pewno jakaś flota OLD wyląduje w moich ładowniach. Jeśli wcześniej to jednak ja stracę stateczki - nie powiem, żebym żałował takiego obrotu spraw, przyjemnie będzie się budzić ze świadomością, że mogę mieć głęboko, kiedy wraca FS, czy dam radę go odebrać i czy nie zobaczę po zalogowaniu się jakiejś dziwnej niespodzianki. :D