Udało się. Bardzo mi miło, dziękuję za tyle cytatów, cieszę się że udało się podjąć dalszą dyskusję!.
Temat do dalszych merytorycznych konsultacji. .
Jak widać dysproporcja jest duża!. Prosze pamiętać że: Nie urodził się jeszce taki co by każdemu dogodził.
Tak jak pisałem:
Atakować 1 gracza może wielu graczy z wielu układów według zasięgu RMP z technologi:Napędu Impulsowego.
Teraz atakowany czyli broniący się gracz przed RMP może bronić się tylko on sam poprzez PR i dopalacze.
Przed rozpoczęciem ataku potrzebna była by wcześniej przygotowana taktyka do zniszczenia "zasieków" .
To by pokazało siłe Sojuszu, ktory dziś służy tylko do zabawy i wewnętrznej wymiany informacji.
[b]W tej chwili siły są nie współmierne, dysproporcja jest dosyć duża.[/b]
[b][/b]
[b][/b]
[b][/b]
[b][/b]
Nic dodać nic ująć.
" Temat do dalszych [b]merytorycznych konsultacji. :)" [/b]
Popieram pomysł PSR,
Warto przedstawić temat pomysł producentom tj - Niemcom.
Dziękuje!
Temat do dalszych merytorycznych konsultacji. .
Jak widać dysproporcja jest duża!. Prosze pamiętać że: Nie urodził się jeszce taki co by każdemu dogodził.
EzeQieL napisał(a):
Witajcie, forumowicze.
W kontekscie do propozycji rozbudźmy dyskusję.
polaczone silosy rakietowe - PSR
O PSR ... uważam ze "parasol" sojuszniczy jest DOBRYM pomysłem dodał bym pare dodatków poszedł bym nawet o krok dalej.... to poniżej propozycja
PSR dodał bym Mechanikowi. Mało ma roboty chłopaczyna dorzućmy mu zajęcia tj Proponował bym pole(kwadracik) do włączenia/wyłączenia obok: "do zaznaczenia pod mechanikiem lub w ustawieniach konta, może Marketingowo dla gameforge lepiej by wyszlo i sprzedaż antymaterii by wzrosła.
Mechanik by odpowiadał za PSR tj parasol ochronny dla sojuszników do maksymalnej ilości wg technologi ochronnej 1poziom = 1układ - tak jak w RMP za zasięg odpowiada napęd impulsowy.
Jeden gracz miał by możliwość ochraniania swoich graczy a oni jego nie tylko we własnym układzie ale i w sąsiednich układach - to sojusz, który musi się trzymać razem o ile gracz zezwoli i włączy tą opcję obronną.
" ......"
Może moje pomysły rozbudzą dalszą dyskusje. Pokażą dysproporcje. Wskażą potrzebę rozwoju innych dodatkowych opcji obronnych.:)
Tak jak pisałem:
Atakować 1 gracza może wielu graczy z wielu układów według zasięgu RMP z technologi:Napędu Impulsowego.
Teraz atakowany czyli broniący się gracz przed RMP może bronić się tylko on sam poprzez PR i dopalacze.
Przed rozpoczęciem ataku potrzebna była by wcześniej przygotowana taktyka do zniszczenia "zasieków" .
To by pokazało siłe Sojuszu, ktory dziś służy tylko do zabawy i wewnętrznej wymiany informacji.
[b]W tej chwili siły są nie współmierne, dysproporcja jest dosyć duża.[/b]
[b][/b]
[b][/b]
[b][/b]
[b][/b]
john malkowitz007 napisał(a):
Uzasadnienie
1. Obecnie obronce moze rakietowac kilku lub kilkunastu agresorow , bronic musi sie sam
Agresorzy odpalaja rakiety i buduja nastepne , blyskawicznie przy pomocy AM lub tzw dopalaczy
Na dodatek moga rakietowac z kilku Planet i ukladow
Obronca broni sie sam , a antyrakiety moze budowac wtedy gdy zwolni sie miejsce w silosie czyli po ataku pierwszej fali RMP ( przy bardzo duzej ilosci RMP nie zdazy nawet przy pomocy AM i dopalaczy wybudowac tyle antyrakiet by wszystkie zniszczyc )
Jak widac z tego agresorzy maja ogromna przewage nad obronca , nawet gdy obronca jest na koncie , jest bez szans na obrone
PSR zwiekszy szanse na obrone
Nic dodać nic ująć.
john malkowitz007 napisał(a):
2.Jezeli antyrakiety niszcza RMP to tak samo moga niszczyc flote agresora
Ile i jakich jednostek floty zniszczy 1 antyrakieta ,sprawa do dyskusji i uzgodnienia
" Temat do dalszych [b]merytorycznych konsultacji. :)" [/b]
Popieram pomysł PSR,
Warto przedstawić temat pomysł producentom tj - Niemcom.
Dziękuje!