ACS: idlak[9LG] vs unbangobaran , pl1[ZLY SEN] -658 551,37%

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • ACS: idlak[9LG] vs unbangobaran , pl1[ZLY SEN] -658 551,37%

    Witam
    Pozdrawiam moja kochana Kalinke :*
    i ZS
    starcie z kiedys tam
    hehe nawet sie lapie do jakiejs tam solowki


    OPIS RW
    1. zaprzyjaznione GO
    2. ZS oszusci
    3. Program
    4. PUSZ , BASZ i ILLEGAL
    5. KUPIONE i Antymateria

    KUPIE DEX


    RW


    On 03-05-2016 --:--:--, the following fleets met in battle:


    Attacker idlak [9LG]
    ________________________________________________

    Small Cargo 551.413
    Large Cargo 281.855
    Light Fighter 5.003.447
    Heavy Fighter 11.994
    Cruiser 399.945
    Battleship 377.154
    Colony Ship 46
    Recycler 364.449
    Espionage Probe 13.166
    Bomber 1.813
    Destroyer 80.482
    Battlecruiser 298.829
    _________________________________________

    Defender unbangobaran
    ________________________________________________

    _________________________________________

    Defender pl1 [ZLY SEN]
    ________________________________________________

    Deathstar 20.482
    _________________________________________


    After the battle ...

    Attacker idlak [9LG]
    ________________________________________________

    Small Cargo 4.692 ( -546.721 )
    Large Cargo 2.520 ( -279.335 )
    Light Fighter 42.835 ( -4.960.612 )
    Heavy Fighter 104 ( -11.890 )
    Cruiser 3.487 ( -396.458 )
    Battleship 3.284 ( -373.870 )
    Colony Ship 0 ( -46 )
    Recycler 3.190 ( -361.259 )
    Espionage Probe 111 ( -13.055 )
    Bomber 29 ( -1.784 )
    Destroyer 683 ( -79.799 )
    Battlecruiser 2.605 ( -296.224 )
    _________________________________________

    Defender unbangobaran
    ________________________________________________

    _________________________________________

    Defender pl1 [ZLY SEN]
    ________________________________________________

    Deathstar 20.482 ( -0 )
    _________________________________________


    The battle ends in a draw.

    The attacker lost a total of 101.261.766.000 units.
    The defender lost a total of 0 units.
    At these space coordinates now float 41.896.993.600 metal and 23.958.143.300 crystal.

    The chance for a moon to be created from the debris was 20%.
    The attacker(s) captured the debris.


    Summary of profit/losses:

    Summary attackers(s)
    Metal: -17.955.854.400
    Crystal: -10.267.775.700
    Deuterium: -7.182.999.000
    The attacker(s) lost a total of 35.406.629.100 units.

    Summary defender(s)
    Metal: 0
    Crystal: 0
    Deuterium: 0
    The defender(s) lost a total of 0 units.


    Powered by OGotcha CR Converter 4.1.4


    tak wiem - po angielsku straszne - ale nie mam juz tego api a tylko taka wersje

    MOZNA SZCZEKAC

    The post was edited 2 times, last by .pl1. ().

  • Hah pl znowu chcesz dyskusję rozpocząć i się smiać potem z forum :D :

    1. GO nie miał tu nic do tego
    2. nie zdażyło mi się widzieć oszustwa ZS
    3. a po co tu program
    4. jak basz jak jeden atak i żaden pusz bo się chłopaki ostro pilnowali od długiego czasu z punktami:
    ogniter.org/pl/201/statistics/1/0/2016-04-15:/153315-153342
    ogniter.org/pl/201/statistics/1/0/2016-04-30:/153315-153342
    5. zaraz tam kupione. Myślę, że się znali bardzo długo i idlak miał już dość i oddał swojemu koledze za przysłowiowe 2 piwa (które już dawno są wypite zapewne) taką mam koncepcję. I po co anty? jak się ma spoko nanity to bez problemu można przetopić 55kkk w dobę. Kiedyś był na Q kolo co przetopił bodajże 86kkk w dobę.

    Te Gsy to jest jednak smiertelna broń. Gratulacje za ich ilość.
  • Graty starcia niezłe [ciach] :]
    Podrzuć trochę surki na Wasat :D

    ---

    Usunięto ocenzurowany wulgaryzm.
    Upominam.

    /Mati
    Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.
  • pl1 starcie nie jest solówką , dlatego będzie kwalifikowane do ACSa.
    Po za tym, mogłeś spokojnie wyliczyć dokładny % z pzta... :>
    Grats, rw niedługo pojawi się w topce speeduni.

    [EDIT] 658 551,37% :) możesz sobie poprawić.


    Ogame.cz
    Ogame.pl
    PoO, ST, DiD oraz S&D


    [13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

    :xfa: Rekrutacja MOD :xfa:

    The post was edited 1 time, last by Ruda ().

  • Jako, że pojawiły się pewne wątpliwości, wyjaśniam - FAQ ST rzecze:

    Gracz: Czy jeśli mój kolega jest atakowany i podstawię się u niego flotą w celu obrony, a on:
    - będzie miał pustą planetę (brak jego floty i/lub obrony)
    - będzie miał tylko obronę (przy czym wartość mojej floty będzie wieksza niz 5% wartości jego obrony)
    - będzie miał tylko flotę (przy czym wartość mojej floty będzie wieksza niz 5% wartości jego floty)
    - będzie miał zarówno flotę jak i obronę (przy czym wartość mojej floty będzie wieksza niz 5% wartości jego floty i obrony)
    to czy jeśli wygramy, to przy takiej bitwie stosuje sie próg solo czy ACS?

    Moderator: W każdym z wymienionych przypadków RW zawsze jest liczone jako ACS, jako że podstawiasz się flotą u obrońcy bez którego bitwa by nie mogła mieć miejsca, a Twoj wkład stanowi więcej niż 5% wartości siły bojowej obrońcy (flota i/lub obrona)


    Zgodnie z tym zapisem powyższe starcie jest klasyfikowane jako ACS. Próg i tak przekracza, więc tutaj nie ma problemu, jednakże jeśli będzie lądować w jakiś topkach to już w części dla ACSów.

    Jakby były jakieś wątpliwości - zapraszam na IRC lub PW :)
    ex SMod ZŻU, MN
    ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

    LFC - this means more...





    Twister jest genialny!
    mirela jest wspaniała!

    Pręgierz (*)
  • MAM inne zdanie niz ruda
    mam inne zdanie niz Mati
    zmieniam na starcie solo :) bo jest to SOLO

    edit i rudna zycze zeby trafilo do solo a nie do acs
    zgodnie z tym co mowi Wasza szefowa Pani KASAI !
    powiadam

    edit 2
    warto sprecyzowac co jest flota glowna a co nia nie jest .
    bo nie widze zapisu w regulaminie o tym


    Pozdrawiam i dziekuje Pani Kasai

    a jeszcze bardziej pozdrawiam moja najsliczniejsza Kalinke ! : *
    i male lilki

    The post was edited 2 times, last by .pl1. ().

  • tez mnie to dziwi ale raz jest tak raz siak - w jakims tam top czegos tam widizlaem jakies starcie 32423 flot i sobie jest
    o ku pamieci czegostam
    a i edit jak taki jetem ustawkowy to wytlumacz mi dlaczego co uni jakies pedaly i lewaki i inne pastuchy co powinny zajmowac sie liczeniem ziaren piasku na saharze przyjmuja nazwe ZLY SEN! - jakim k prawem sie pytam ! jakies pizdoloty ktore pojecie ogrze maja takie jak ja o podrozach do rowu marianskiego - albo do kaliforni - bo na jedno wychodzi a z tego c owiem to ty jestes bywalcem wlasnie co uni :)
    wiec odpowiedz mi na jedno pytanie - wlasnie te wyzej . innych chwilowo nie zadam -
    a i serdecznie P. arta - za super ustawe o pregierzu:) pozdro i nara

    The post was edited 2 times, last by .pl1. ().

  • Nie ma oficjalnego postu, wiec nic nigdzie nie wstawiam :)
    FAQ jest komentarzem do napisanego Regulaminu ST, tłumaczy sytuacje sporne, o których wprost nie mówi Regulamin.

    Twoje ST jest obroną gracza unbangobaran, więc zadam pytanie : czy gdyby tego gracza nie było doszłoby do starcia ? Oczywiście że nie.
    Cytując Regulamin :
    "Próg SOLO stosujemy gdy: [...]
    zwycięzcą jest kilku połączonych obrońców przy czym dołączane floty nie przekraczają 5% wartości floty głównej"

    co FAQ tłumaczy :
    "Czy jeśli mój kolega jest atakowany i podstawię się u niego flotą w celu obrony, a on:
    - będzie miał pustą planetę (brak jego floty i/lub obrony).

    W każdym z wymienionych przypadków RW zawsze jest liczone jako ACS, jako że podstawiasz się flotą u obrońcy bez którego bitwa by nie mogła mieć miejsca, a Twoj wkład stanowi więcej niż 5% wartości siły bojowej obrońcy (flota i/lub obrona)"


    Flota główna w przypadku obrony jest flota obrońcy lub jej brak, pisze o tym wyraźnie FAQ. Bez niej nie doszłoby do ST. Jest głównym członem starcia. Nie myl tego z ACS w ataku, gdzie flotą główną jest ta która jest najsilniejsza w składzie.
    Kłócisz się o pojęcia floty głównej, które jest jasno zdefiniowane przez FAQ. Posiada ono też rozstrzygnięcie sytuacji, kiedy moon/planeta obrońcy jest pusta.


    Ogame.cz
    Ogame.pl
    PoO, ST, DiD oraz S&D


    [13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

    :xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
  • mrs ruda - nie przeczeytalem bo sie zmeczylem - przeczytam rano - dla mnie solot to solo dla wasze j szefowej solo to solo
    dla was regulamin to regulmain
    dla mnie regulmain - raz mowi tak raz siak - rownie dobrze ja moge Ci przytoczyc to
    Podane zestawienie należy interpretować w następujący sposób: Uniwersum XX minimum XX% szans na księżyc w przypadku ataku solo oraz XX% w przypadku ataku zjednoczonych flot.

    Rodzaj progu oraz pierwszeństwo w zamieszczaniu RW zależy od zwycięskiej strony ataku. I tak:
    Próg SOLO stosujemy gdy:
    - zwycięzcą jest pojedynczy agresor
    - zwycięzcą jest pojedynczy obrońca
    - zwycięzcą jest kilku połączonych agresorów przy czym dołączane floty nie przekraczają 5% wartości floty głównej
    - zwycięzcą jest kilku połączonych obrońców przy czym dołączane floty nie przekraczają 5% wartości floty głównej
    Próg ACS stosujemy gdy:
    - zwycięzcą jest kilku połączonych agresorów
    - zwycięzcą jest kilku połączonych obrońców



    ja sie tu nie chce klocic
    ja chce podziekowac Pani Kasai za zdrowy rozsadek


    jestem zmeczony i ide spac
    jak dla mnie to mozecie nawet te starcie wyrzucic - nie interesuje mnie to moze byc solo moze byc acs

    tu chodzi o to ze jest BURDEL w rulsach
    i tyle
    dla mnie zdanie Pani FA Kasai jest wiarzace wiec back off :) jang łan

    a i edit 3 , korzystajac z okazji
    wasz wesoly sojusz whiskas musi zostac anihilowany z uwagi na zly przekaz medialny


    POWIADAM :E

    i pozdrawiam moja slicznote Bruncie
    oraz zacna Pania Kasai - ktora rulsy zna!
    i wlascieciela konta lorda fiszera tez;D - pograles sobie chociaz?


    edit 4
    ruda- flota glowna nie jest w zaden sposob zdefiniowana przez jakikolwiek pkt regulaminu
    nie znalazlem pojecia FLOTY GLOWNEJ - niewiem co to jest za twor - komentarz w faq - nic nie mowi o flocie w ataku - dlaczego?
    dla mnie flota glowna to ta najwieksza i zreszta nie tylko dla mnie


    edit 5
    dlaczego flote glowna zawsze definiowana jako ta najwieksza mimo ze wpis z faq widnieje od 2008 roku?

    The post was edited 4 times, last by .pl1. ().

  • 5% floty głównej w Regulamnie odnosi się do 5% floty/obroncy w FAQ. Czego tu nie kumasz?
    Nie ma żadnego burdelu w Regulaminie, tylko coś kiepsko z interpretacja. :)

    .pl1. wrote:


    a i edit 3 , korzystajac z okazji
    wasz wesoly sojusz whiskas musi zostac anihilowany z uwagi na zly przekaz medialny


    Mam to gdzieś :P nie baw się w Kurskiego... zapodaj na Q klan i Ridga z Mody na Sukces to chociaz się posmiejecie ze 3 odcinki schodzi ze schodów :*
    Ale widocznie Twoją Fionę kłuje to w oczy... taki life ]:-D


    Ogame.cz
    Ogame.pl
    PoO, ST, DiD oraz S&D


    [13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

    :xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
  • cos chcailem napisac ale zapomnialem
    mojej fiony nic w oczy nie kuje - wiec spokojnie oczka ma najsliczniejsze na swiecie zloto brazowo zielone:) - gwola scislosci

    rudatsu - ja po prostu uwazam ze mam racje - jesli jej nie mam to mi to powiedzcie - zaakceptuje - ale zanim to przyjme do wiadomosci to przestawie starcia z fornaxa gdzie obrona 2ch graczy zwala sie solo - i byla identyczna jak tu - tylko nieco inny sklad floty - ale miesiclo sie to w regule - zreszta kiedys ktorys moderator sam mnie poprawial po co pisze acs jak to solo .

    przykro mi ze nie czytam faq :(

    i po 4. jak dla mnie nie musisz umieszczac tego w jakis tam solowkach acesach czy czym kolwiek - chodzi o to ze burdel macie tam - i albo cos jest czyms albo tym czyms nie jest i tyle .

    dziekuje i przepraszam za klopot !

    i uwazam ze unia powinna byc zniszczona:) - i sojusz whiskas tez
  • Ostatni raz Ira tłumaczę :
    Regulamin ST :
    Próg SOLO stosujemy gdy:
    - zwycięzcą jest kilku połączonych obrońców przy czym dołączane floty nie przekraczają 5% wartości floty głównej
    Dołączane floty - czyli floty podstawiające się do obrońcy. W tym wypadku Ty. Gdybyś nie przekroczył 5% starcie nie byłoby Twoim solo,a zaliczone by było jako solo unbangobaran :P

    FAQ wyraźnie o tym mówi :
    Gracz: Czy jeśli mój kolega jest atakowany i podstawię się u niego flotą w celu obrony, a on:
    - będzie miał pustą planetę (brak jego floty i/lub obrony) => kolega to unbangobaran, pusty moon - wszystko pasuje.

    Moderator: W każdym z wymienionych przypadków RW zawsze jest liczone jako ACS, jako że podstawiasz się flotą u obrońcy bez którego bitwa by nie mogła mieć miejsca, a Twoj wkład stanowi więcej niż 5% wartości siły bojowej obrońcy (flota i/lub obrona)

    A więc na koniec podsumowując Flota Główna w obronie to ta, do której podstawiają się gracze broniący. Bez niej nie byłoby rw, nie ważne czy jest tam sonda, wyrzutnia rakiet czy 0 statków.
    Od niej zależy, czy do rw dojdzie. I jest to napisane w Regulaminie "dołączane floty nie przekraczają 5% wartości floty głównej."


    Ogame.cz
    Ogame.pl
    PoO, ST, DiD oraz S&D


    [13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

    :xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
  • .pl1. wrote:

    wytlumacz mi dlaczego co uni jakies [...] pastuchy [...] przyjmuja nazwe ZLY SEN! - [...] - bo na jedno wychodzi a z tego c owiem to ty jestes bywalcem wlasnie co uni

    Niestety nie umiem odpowiedzieć, nie jestem bywalcem co uni. Ostatnim nowym uni na którym grałem był Eridanus. Wcześniej tylko Quantum, więc pewnie na mniejszej ilości speeduni byłem niż Ty. ;-)
    I nie wiem dlaczego akurat do mnie ten wywód. Nigdy nie podważałem Twoich umiejętności w grze.

    Dobrej nocki ;-)
    offline
  • Przekrecasz moje slowa :)
    Na IRC zapytales sie mnie tylko czym jest flota glowna. Odpowiedzialam Ci wtedy, ze jest to flota z najwieksza wartoscia. Nie powiedziałeś, ze chodzi o te RW.
    Jednak przypadek tego RW jest bardzo wyraźnie opisany w FAQ ST. Którego cytat pojawiał sie juz tutaj wielokrotnie. Ta flota glowna tylko troche wprowadza zamet.
    Istotny jest tylko i wyłącznie ten fragment.
    FAQ wyraźnie o tym mówi :

    Gracz: Czy jeśli mój kolega jest atakowany i podstawię się u niego flotą w celu obrony, a on:
    - będzie miał pustą planetę (brak jego floty i/lub obrony)

    Moderator: W każdym z wymienionych przypadków RW zawsze jest liczone jako ACS, jako że podstawiasz się flotą u obrońcy bez którego bitwa by nie mogła mieć miejsca, a Twoj wkład stanowi więcej niż 5% wartości siły bojowej obrońcy (flota i/lub obrona)
    Jestem i mnie nie ma ^^
  • I ja się podłączę, graty starcia :)

    I ja stanę po stronie pl1, nie twierdząc iż jest to starcie solo czy tez acs, lecz o sprzeczność miedzy regułami sie rozchodzi. Jest potrzeba poprawić FAQ i uwaga cytuje pl1 zdefiniować pojęcie floty głównej w obronie jak i w ataku, gdyż w tym momencie oba argumenty maja swoją racje i nie można jednogłośnie stwierdzić czy jest to starcie solo czy tez acs. To tak zwany paradoks jedna zasada mówi nam ze to acs a druga ze to starcie solo i ta sprzeczność bedzie się ciągła dopóki nie zostanie poprawiony FAQ.

    The post was edited 2 times, last by Genovese ().

  • Dobra, to tak!

    Każdy już wyraził swoje zdanie na temat tego czy jest to starcie SOLO czy ACS, wyraziła je także kasai pełniąca funkcję Administratora Forum. Zgodnie z paragrafem 1 ustęp VIII decyzje Administratora Forum są ostateczne. Starcie zostaje zakwalifikowane jako ACS i zmieniam niniejszym to w tytule.

    Zgodnie z paragrafem 1, ustęp IV jeśli w widzimy w regulaminie jakieś rozbieżności budzące wątpliwości należy to zgłosić do super moderatora działu lub administratora - zapewniam, że to już mamy za sobą ;) Zgadzam się, że Regulamin ST nie jest do końca jasny, są pewne problemy jak chociażby z definicją floty głównej. Nie jestem smodem ZŻU, więc nie ja jestem tutaj odpowiedzialny za poprawki w Regulaminie, jednakże obiecuję, że w ramach możliwego czasu postaram się pomóc w poprawie tegoż tekstu, aby na przyszłość takie wątpliwości jak tutaj się nie zdarzały.

    Jako, że zaczęły się jakieś wzajemne obelgi i pisanie któryś już raz tych samych argumentów - duża część dyskusji niezwiązanej bezpośrednio ze starciem, a bardziej z Regulaminem ST została usunięta. Mamy dział Forum - pytania i problemy, który służy do zgłaszania błędów, usterek i wszelkich wątpliwości dotyczących forum.

    Jakby były jeszcze jakieś pytania - służę pomocą na IRCu i poprzez PW. W tym temacie bardzo proszę powstrzymać się już od dalszych rozważań na temat prawidłowości Regulaminu ST.
    ex SMod ZŻU, MN
    ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

    LFC - this means more...





    Twister jest genialny!
    mirela jest wspaniała!

    Pręgierz (*)