Przyklejony StarCraft, vigo, loci, Waleczne Serce [LOG] vs Naga Sadow, eol, corpse, StoorM[#55], qba, trio, piterman, krokozaurus [FenikS] - 101731,36% OBRONA!!!

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• StarCraft, vigo, loci, Waleczne Serce [LOG] vs Naga Sadow, eol, corpse, StoorM[#55], qba, trio, piterman, krokozaurus [FenikS] - 101731,36% OBRONA!!!

Witam serdecznie,

Akcja przeprowadzona dosyć enigmatycznie, mimo sporej ilości czasu, ciężko było się zgrać, ale na szczęście wszystko się udało.
    Sytuacja była dosyć ciężka.
    Starcraft zdjął moona Naga Sadow, mięliśmy koło 9 godzin na przygotowanie podstawki.
    Wiadomo mieliśmy dwie opcje - albo lecimy na pałe na planetę i wtedy Naga i tak padnie, bo LOGi mają większe siły.

Druga opcja to kombinować.
    Wpadliśmy na pomysł (nie wyszczególniam nicków, bo tu nie o to chodzi) aby postawić Naga Sadow małego moona na szybko, puścić część flot na zatrzymaj na planete, aby LOGi widziały na falandze że coś próbujemy bronić, a reszte sił, puścić na moona. Moona zdjęliśmy 10s przed dolotem wszystkich flot, dzięki czemu nasze floty lecące na moona, spadły na planete. Akcja podpatrzona z innego uni, jak widac sprawdziła się genialnie.

Niestety mielismy laga i większość naszych recków wpadła za wcześnie. Bitwa opóźniła się o 12s, mimo że była opóźniana tylko 3s. Naga sadow większość wy wiosłował spod siebie.

Więc tak....

Od StoorMa: Dziękuję za akcję. Świetnie się bawiłem i do tego zrobiliśmy życiówkę. Następna taka akcja będzie zawierała połowe niej błędów, dzięki czemu będzie korzystniejsza! Pozdrawiam wszystkich znajomych z Yakini i innych uni.ps. HEJDUK! TO DLA CIEBIE!
    Od Qby

pozdrowienia dla wszystkich
    uczestników bitwy i mam nadzieje
    do zobaczenia w tak doborowej stawce.

a dla reszty uni niech to bedzie przykład,
    że można tutaj robić cos innego niż kopac
    pod ziemią:)

Od Eola: ST dedykuje dla kochanej i wyrozumiałej żony za to, że mimo wszystko jeszcze ode mnie nie odeszła mimo paskudnego OGamowego nałogu.... te wydatki to nie romanse - to antymateria...... tej nocy nie spędziłem z inną kobieta lecz z OGame ...
    i
    "dziękuję również ciap za to, że kiedy zakradło się zwątpienie podczas lotu czy na pewno mechanizm dalej działa jako jedyna z całą pewnością siebie potwierdziła, że jest OK wbrew dywagacji kolegów z IRC"

Trio mówi
    Nawet z totalnego chaosu może wyniknąć coś dobrego ;]
    Dziękuję za wspólna akcję, pokazaliśmy że ciągle trzeba się liczyć z Fenkami.
    Pozdrawiam Yakini i wszystkich znajomych.
    Wszystkim uczestnikom zdarzenia życzę SZO

Od Naga Sadow Dzięki Wszystkim za pomoc i piękną akcję. Jak to bywa z małymi perturbacjami, ale ostatecznie chyba nie najgorzej. SzO wszystkim :)
    Od corpse:

Koniec pierdu pierdu :juzpotobie: :juzpotobie: :juzpotobie: :juzpotobie: :juzpotobie: :juzpotobie: :juzpotobie: :juzpotobie:

68.158.878 lat świetlnych starły się następujące floty:

Agresor StarCraft (x;xxx;xx)
    Broń xxx% Tarcza xxx% Osłona xxx%
    Flota:
    L.myśliw. 525.532
    Krazownik 44.290
    Recykler 1
    Panc. 20.633

Agresor vigo (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 460.859
    Krazownik 32.059
    So.szpieg. 1
    Panc. 28.653

Agresor loci (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 260.000
    Krazownik 9.900
    Panc. 12.990

Agresor Waleczne Serce (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 153.093
    C.mysliw. 193
    Krazownik 5.351
    Panc. 19.655

Obrońca Naga Sadow (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 906
    D.transp. 2.644
    L.myśliw. 46.199
    C.mysliw. 5
    Krazownik 1.901
    O.wojenny. 1.009
    Recykler 6.172
    So.szpieg. 44
    St.kolon. 8
    Panc. 4
    Niszcz. 1.000
    G.Smierci 1
    Obrona:
    Wyrz.rak 294
    L.laser 711
    C.laser 3
    Gauss 3
    M.powloka 1

Obrońca eol (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 14.883
    L.myśliw. 400.332
    C.mysliw. 139
    Krazownik 24.850
    O.wojenny. 100
    Bombowiec 2
    Panc. 13.718
    Niszcz. 3

Obrońca corpse (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 134.306
    Krazownik 10.156
    O.wojenny. 1.722
    Bombowiec 1
    Panc. 13.382
    Niszcz. 1.210

Obrońca StoorM (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 13.323
    D.transp. 2.000
    L.myśliw. 215.270
    C.mysliw. 21
    Krazownik 34.946
    O.wojenny. 1.932
    Bombowiec 463
    Panc. 22.081
    Niszcz. 7.810

Obrońca qba (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 148.195
    Krazownik 10.329
    Panc. 11.372

Obrońca trio (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 5.504
    L.myśliw. 68.110
    C.mysliw. 100
    Krazownik 7.000
    O.wojenny. 2.000
    Panc. 8.200

Obrońca piterman (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 10.482
    L.myśliw. 200.108
    C.mysliw. 239
    Krazownik 11.987
    O.wojenny. 2.008
    So.szpieg. 2.952
    Panc. 6.505

Obrońca krokozaurus (x;xxx;xx)
    Flota:
    Krazownik 1.890
    Panc. 2.184

...po 6 rundach:

Agresor StarCraft (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 6.911 -518.621
    Krazownik 11.685 -32.605
    Panc. 18.592 -2.041

Agresor vigo (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 6.065 -454.794
    Krazownik 8.567 -23.492
    Panc. 26.119 -2.534

Agresor loci (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 3.411 -256.589
    Krazownik 2.606 -7.294
    Panc. 11.782 -1.208

Agresor Waleczne Serce (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 1.987 -151.106
    C.mysliw. 17 -176
    Krazownik 1.386 -3.965
    Panc. 17.755 -1.900

Obrońca Naga Sadow (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 32 -874
    D.transp. 367 -2.277
    L.myśliw. 1.760 -44.439
    Krazownik 838 -1.063
    O.wojenny. 924 -85
    Recykler 1.195 -4.977
    St.kolon. 4 -4
    Panc. 4
    Niszcz. 1.000
    G.Smierci 1
    Obrona:
    Wyrz.rak 6 -288
    L.laser 22 -689
    Gauss 2 -1
    M.powloka 1

Obrońca eol (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 557 -14.326
    L.myśliw. 14.191 -386.141
    C.mysliw. 20 -119
    Krazownik 11.024 -13.826
    O.wojenny. 90 -10
    Bombowiec 2
    Panc. 13.514 -204
    Niszcz. 3

Obrońca corpse (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 4.646 -129.660
    Krazownik 4.232 -5.924
    O.wojenny. 1.567 -155
    Bombowiec 1
    Panc. 13.156 -226
    Niszcz. 1.209 -1

Obrońca StoorM (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 491 -12.832
    D.transp. 268 -1.732
    L.myśliw. 7.678 -207.592
    C.mysliw. 3 -18
    Krazownik 15.801 -19.145
    O.wojenny. 1.770 -162
    Bombowiec 460 -3
    Panc. 21.763 -318
    Niszcz. 7.808 -2

Obrońca qba (x;xxx;xx)
    Flota:
    L.myśliw. 5.123 -143.072
    Krazownik 4.233 -6.096
    Panc. 11.169 -203

Obrońca trio (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 223 -5.281
    L.myśliw. 2.636 -65.474
    C.mysliw. 14 -86
    Krazownik 3.279 -3.721
    O.wojenny. 1.846 -154
    Panc. 8.132 -68

Obrońca piterman (x;xxx;xx)
    Flota:
    M.transp. 438 -10.044
    L.myśliw. 7.702 -192.406
    C.mysliw. 21 -218
    Krazownik 5.695 -6.292
    O.wojenny. 1.849 -159
    So.szpieg. 19 -2.933
    Panc. 6.427 -78

Obrońca krokozaurus (x;xxx;xx)
    Flota:
    Krazownik 789 -1.101
    Panc. 2.153 -31

Bitwa zakończyła się bez rozstrzygnięcia, obie floty wracają na swoje ojczyste planety.

Agresor stracił łącznie 8.132.598.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 6.793.767.000 jednostek.
    Na tych współrzędnych znajduje się teraz 7.421.236.900 metalu i 2.751.898.800 kryształu.
    Potrzebnych 508.657 recyklerów aby zebrać pole zniszczeń w całości.
    Szansa na powstanie księżyca wynosi 101731,36%
    Z czego 23647,92% z floty agresora, a 78083,44% z floty obrońcy.
    Bilans agresora (M: -5.722.006.000, K: -2.160.633.000, D: -249.959.000, P: -8.132.598).
    Bilans obrońcy (M: -506.655.250, K: -374.820.650, D: -141.340.600, P: -1.022.817).
    *Oparty na raportach ze zbiórki pola zniszczeń.

Zbiórka PZ:
    288.453 recyklerów ma całkowitą ładowność równą DUŻO.
    Na polu zniszczeń znajduje się BARDZO DUŻO jednostek metalu i 0 jednostek kryształu.
    Flota odzyskała 4.373.600.000 jednostek metalu i 1.395.940.000 jednostek kryształu.

Created by cuteConverter v 0.3.6 - Adam Woźniak

Według moich obliczeń LOGI zebrały: 3 047 636 900 METALU
    1 355 958 800 KRYSZTAŁU
    Yakini - OFF - TOP 1 ACS
    LIBRA [MRUCZKI] - ON

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez ..StoorM.. ().

• No Panowie było pierdykniecie ze po calym uni sie poniosło.
    Jak by drugi moon nie spadł to byśmy się pożegnali a tak macie mnie jeszcze trochę na głowie ;]

SZO nam i atakujacym

Emeryci chwile poświętują bycie TOP1 :D
    UNI 35 [RIP]
    Łącznie w ST - 2953,95 %

UNI Yakini
    Solo 30 ST - łącznie 20114,71%
    ACS 7 ST - łącznie 116376,87 %

Top solo ciągle przede mną :]
    Top ACS - 101731,36% TOP 1 ACS Yakini

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez triodante ().

• No cóż, niestety ale.... gratulacje. Jestem osobiście pod wrażeniem akcji. Nie wiem jakim cudem to robicie, że tak często moony rozwalacie, co tutaj dobrze widać (bo w końcu nikt by nie zdążył zawrócić z podstawki gdyby moon nie siadł) ale i tak ładnie to wyszło. O ile dobrze wiem to aż takich strat kolezdy z sojuszu nie mieli więc to by można poprawić w tym wpisie :)

W każdym razie dobrze, że mimo zgrania wielu multi to nie na każdym udało się wszystko wysłać (mowa chociażby o gromadzie gś, która się niby spóźniła) ;)

Ale co jak co osobiście jestem pod wrażeniem :) Zresztą jak i każdy w sojuszu bo nikt siętego nie spodziewał
  • Pięknie huknęło. Super chłopaki to wykombinowali, dzięki czemu nie dość że przetrwałem to jeszcze wyszła piękna akcja. Nie wiem czy rozbudowywać tam moona, bo co chwila mam tam innego :) Gratulacje dla sojuszników, że to wszystko ogarnęli, no i wszystkim biorącym udział w starciu SzO.
  • Gratuluje akcji naprawde pomysłowa , nie wiem kto wam podsunoł ten pomysl :) Jednak doswiadczenie wzieło góre , bo jak wiadomo jestem dość stosunkowo młodym graczem w porównaniu z innymi :) Troszke mialem pretensje do koloegów z soja , bo kilku pisało ze spotkało lub slyszalo juz o takim rozwiazaniu sprawy tylko dlaczego dopiero po wielkim bum się odezwali ? :) , dlatego dziwiłem się ze zgodzili się na taki lot , moon był mały szybko odstawiony , ja niestety nie skumalem akcji brak doswiadczenia teraz mądrzejszy na przyszłosc :)

Straty cos mi tutaj nie pasują aż tak duzych nie mamy zrobimy swoje zestawienie w conwenterz wrzucimy i porównamy :)

Pozdrawiam i życzę Szo w szczególnosci nam bo przeciwnik wyszedł prawie na zero :)

NAPRAWDEW NIE MA U NAS AZ TAKICH STRAT JAKIE UKAZANE SA TUTAJ NIE UWZGLEDNILISCIE NASZEJ ZBIÓRKI PZ < DO POPRAWKI

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez StarCraft1987 ().

• StarCraft1987 napisał(a):

Gratuluje akcji naprawde pomysłowa , nie wiem kto wam podsunoł ten pomysl :) Jednak doswiadczenie wzieło góre , bo jak wiadomo jestem dość stosunkowo młodym graczem w porównaniu z innymi :) Troszke mialem pretensje do koloegów z soja , bo kilku pisało ze spotkało lub slyszalo juz o takim rozwiazaniu sprawy tylko dlaczego dopiero po wielkim bum się odezwali ? :) , dlatego dziwiłem się ze zgodzili się na taki lot , moon był mały szybko odstawiony , ja niestety nie skumalem akcji brak doswiadczenia teraz mądrzejszy na przyszłosc :)

Straty cos mi tutaj nie pasują aż tak duzych nie mamy zrobimy swoje zestawienie w conwenterz wrzucimy i porównamy :)

Pozdrawiam i życzę Szo w szczególnosci nam bo przeciwnik wyszedł prawie na zero :)

NAPRAWDEW NIE MA U NAS AZ TAKICH STRAT JAKIE UKAZANE SA TUTAJ NIE UWZGLEDNILISCIE NASZEJ ZBIÓRKI PZ < DO POPRAWKI
    Tak SC, nie da się w konwerterze wstawić zbiórki dla obronców i zbiórki dla agresorów, dlatego pod raportem napisałem dużą czcionką ile zebraliście surowców.
    Yakini - OFF - TOP 1 ACS
    LIBRA [MRUCZKI] - ON
  • kamieniarz napisał(a):

W każdym razie dobrze, że mimo zgrania wielu multi to nie na każdym udało się wszystko wysłać (mowa chociażby o gromadzie gś, która się niby spóźniła) ;)

A ten jak zwykle do mnie pije. Gdzieś dzwonią ale nie w tym kościele co myślisz jak zwykle.

Mam dużą prośbę do kolegów z LoG. Jak piszecie ze mna na PW to nie wlejajcie tego do sojuszu dopóki jest w nim Maciarewicz vel kamieniarz, albo nie piszcie do mnie na PW nie chce się tlmaczyc z jakis teorii spiskowych typu mamy kupionego GO bo nam ksiezyce spadaja albo ze skoro GSy nie poszly to mialy isc z moonowki itp.

Z tymi GSami to może ci czesciowo Waleczne Serce sprawę przyblizyc bo miałem akurat przed akcją rozbitą flotę na dwie części bo mu próbowałem księżyc sciagac . Telep nie zdazyl ostygnac i zostaly tam gdzie nie mogly sie przydac.
    Generalnie nie wiedziałem od poczatku jak bedziemy bronic Naga i ze beda mi tam potrzebne.
    Zanim odrzuciłem kilka durnych pomysłow i przyszedl ten jedyny z szansa powodzenie to czas minąl i zostały.
    Chciałbym żebys Ty tak często używał bota jak ja multi.
  • STARCIE PIERWSZA KLASA A PROCENT MASAKRYCZNY GRATY WIELKIE

WIELKIE GRATY DLA NOWEGO FenikS :D
    - bo bez piszacego bzdety Hejduka to juz nie to samo ! Wielkie graty dla pomysłowego EOLA za co gratulowałem na pw i gratulacje tu!!

Tak jak mówiłem musimy sie poznac w realu bo z takim przeciwnikiem nawet FANTY sie napije ! O_O

WSZYSTKIM SZOOOOOOOOO XD
  • Bedac w pracy gdzie ma sie milion zajec..malo czasu pozostaje na analize choc bylo dziwne to ze Eol i Storm tam nie leca. Choc slyszalem juz o takiej akcji moze gdyby to byl dzien wolny udalo by sie dojsc do tego ze wlasnie o tym mysla...ale jednak udalo im sie i pozostaje pogratulowac...choc straty nie sa duze...co to dla nas :]

Eol tak WS moze powiedziec o tym jak o poranku latasz po satkach bez zysku...a tak plakal jak Keller to robil. Ale to juz inny temat :]

Maly farming po calej akcji na otarcie lez :]

SC wstaw i swoj to troche straty Feniksow sie zwieksza :]

Gratulacje jeszcze raz :]
    ari222 KOCHA OLE UNI 42 top 20 ... dawno temu....

Uni Gemini- TEMP Top 4 OFF

Pegasus top13 CS

Yakini CS Waleczne Serce

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ari222 ().

• Gratuluje obu stronom.. :)

Gdybym nie wy to nie było by obrony.. a obrony nie byłoby bez atakujących.. Jesteśmy Zajefajni..

EOL.. mówiłem Ci że pod Twoimi rządami bardziej się obawiam Feniksów niż pod Hejduka który reputacje nabijał sobie nickami innych.. :) Dobrze że odszedł bo tak byście się nie wybronili..

I masz.. albo nie.. ja mam co chciałem :D
    zrobię sobie koszulkę z widokiem tego pz :D haha

GRATULACJE raz jeszcze bo wydląda to szałowo.. :D

Wszystkim SZO...

Pozdrawiam,
    AndreP

Remember !!!

" Everything I do.. I do it for You.."
    " I Still haven't found, what I'm looking For.."
    " I can't help Falling in Love with You.."

--------------------------------------------------------------
    V like Victory - "Głos Sumienia" (projekcja własna)

youtube.com/watch?v=y2i5ICpSwXI
  • Uciekło w ferworze walki no i zanim stoorm wstawi do RW to muszę to napisać:

Dziękuję ciap za to, że kiedy zakradło się zwątpienie podczas lotu czy na pewno mechanizm dalej działa jako jedyna z całą pewnością siebie potwierdziła, że jest OK wbrew dywagacji kolegów z IRC.
    (chodziło o to czy na pewno 8 flot może się bronić czy też od razu odlecą bo nie dopuści mechanizm do ACSa z więcej niż 5 flot)
    Ja wiem, że kiedyś działało ale w tej grze już tyle zaskoczek miałem, że coś kiedyś działało a teraz nie, że wolałem się upewnić. Wierzcie, że nie łatwo było znaleźć kogoś kto to wiedział na 100%.
    Ciap wiedziała i jeszcze raz dzięki za to.
    Eol
  • Dzięki za wspólny lot choć naj mniej wiedziałem o całej akcji brak czasu itp :]
    Wiedziałem tylko tyle że albo wejdzie albo będzie koniec gry ;]
    Troszkę ciśnienie skoczyło ale było warto ;]
    Wszystkim życzę Szok ;]

P.s
    Mam nadzieję że kometa się spodobała ;]
    tak zwycięzców zwyciężył w końcu sen, brat śmierci...[/align]

UWAGA "DYSLEKSJA"
    7 ST
    lacznie 6848,68%

UNI 35 [RIP]

Yakini

35 ST łącznie 208889 %
  • Tak mega dobrej akcji nie widziałem od czasów Operacji Overlord, a prawie byście się wstrzelili w jej rocznice:)
    Sam pomysł to chyba z u1 jak konto trafiło tam na bana z czego pamietam i reszta wygladała podobnie tyle że
    tam kulki nie udało się ściągnąć..

Poprostu epickie starcie , szacun że wam się to udało.
    Eol czasem mi brakuje Twojego knucia :rumieniec:
    Naprawde wielkie graty za zgranie i sam zamysł akcji.

A ... no i Logi w reckach
  • jakie LoGi w reckach :) za samą akcje jak juz pisałem wczesnie szacun :) moje doswiadczenie w tej grze nie było na tyle wystarczajace zeby przewidziec taka zagrywek :) ale co do tego że jestesmy w reckach to bym nie powiedzial tak do konca , feniksy poprostu wyzbierały siebie , a my nie :)
  • no kogo me oczy widza:D

quba??stoorm?? to wy gracie?? hehe
    piekne starcie
    FENIKSY jak zawsze pokazali zgranie
    LoGi oczywiscie wielkie floty i wielkie konta:D

szkoda Vigo bo to naprawde wyborny gracz
    Vigo tez bym sie z Toba piwka napil...moze kiedys

graty akcji
    sam bym tego lepiej nie wymyslil

pozdrowienia dla FENIKSOW od emerytowanego tatara:D
    zadzicie jak widac

moze kiedys zagladne do was

ps.dzieki kalinko za linka;)
    pozdro
    Me serce opanowała nienawiść,
    złość,ból i zemsta.
    Całe to kalectwo przekieruję na Ciebie,
    byś nigdy nie zaznał dobra.

TATAR
    ZARZYNA
  • Wielkie brawa Panowie. Akcja pierwsza klasa. Dla agresorów wielki szacunek.
    Naprawdę godni siebie przeciwnicy.

Eol, tak jak ja nie żałuję, że oddałem FenikSy pod skrzydła Hejduka, tak Hejduk zapewne nie żałuje, że oddał Tobie zarządzanie w jednym z najlepszych sojuszy w historii tej gry.

Wielkie brawa i SZO.

Pozdrawiam, Kraft.
    Pokora to wąska ścieżka pomiędzy górami pychy a bagnem poczucia winy.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pawel1313 ().

• O_O
    Gratulacje...
    Po tych ostatnich akcjach myślałem że FenikS to już raczej popiół tego unii...

:D :D :D Ależ się cieszę że się myliłem.

Wielkie gratulacje i szacunek bo akcja pierwsza klasa.
    Ba napisaliście kawałek historii w tym momencie ^^

Pozdrawiam was ciepło wszystkich i trzymam kciuki za więcej tego typu akcji!!