LoleXXX napisał(a):
No to taki starrk poleci po wydobycie z paru godzin i kilka dt:-D
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
Wystarczy przejrzeć rankingi na uniwersach, albo zestawienia danych z zewnętrznych stron i na pierwszy rzut oka widać, że zdecydowana większość graczy gra flotą. Z tej większości kolejno większość zadowala się drobnymi łupami, a gdy dociera do nich, że cała praca jest syzyfowa, bo top należy do nieco bardziej doświadczonych, wolą zacząć na kolejnym uni - z tym samym efektem. Wydają hajsy na anty, z czego co dwa miechy GF ma swoje własne "farmienie". Nadzieja graczy to główny motor napędowy tej machiny. Mało kogo z nas obchodzi kto jak woli grać, - grunt że hajs się zgadza.
Czasem czytam, że OGame upada, że zchodzi na psy. Bzdura... Po subforach związanych z eventami, płatnymi udogodnieniami i nowościami, widzę wyraźnie, że jest zupełnie odwrotnie. Serwery przechodzą fuzje po to żeby zachować proporcjonalną ciągłość między preferencjami graczy, a idącą za tym intratność producenta gry. Łącząc te fakty, oraz to że gra ewoluuje w sensowny sposób, można dojść do wniosku, że GF wie co robi. To, czy dany gracz zagrzeje miejsce na danym uni na dłuższy czas, robiąc jakiś wyróżnik w osiągach (bo nie koniecznie musi być top 10), to już jego sprawa. No ale to już uzupełniająca dygresja.
Jedno uni "nie dla mnie" w tą, czy w tą... -
ma ktos link do jakis statystyk zeby zobaczyc czy ilosc graczy rejstrujacych sie na kazde uni? w sensie, czy ma tendencje spadkowa czy rosnaca? dawno gralem i w szoku jestem ze tutaj nadal jest taka zawzieta dyskusja
-
nova napisał(a):
ma ktos link do jakis statystyk zeby zobaczyc czy ilosc graczy rejstrujacych sie na kazde uni? w sensie, czy ma tendencje spadkowa czy rosnaca? dawno gralem i w szoku jestem ze tutaj nadal jest taka zawzieta dyskusja
Możesz sobie zmniejszać numerek po "Info" a przed ".html".
lub:
pl.ogniter.eu/pl
Każdy serwer ma spadek mały duży ale spadek. Gdy gracz kończy grę to nie każde konto jest oddawane. Niektóre są kasowane więc spadek jest rzeczą naturalną. -
Novie chodzi raczej o to czy na każdym kolejnym uni rejestruje się coraz mniej graczy. Przynajmniej ja tak go zrozumiałem.
Lwica jest boska :) -
Wiadomo, w grze jest coraz mniej osob, a nowe uni sa glownie dla tych, co chca pograc chwile. Jesli ktos chce grac przez dlugi czas, lepiej od razu zarejestrowac sie na uni docelowym do fuzji. Latwiej sie gra i lepsze mozliwosci dlugofalowego rozwoju.Si vis pacem, para bellum
-
Wiesz tu jest kwestia jeszcze konfiguracji. Wszystkim nie dogodzisz GF idzie na jakiś tam kompromis, a raczej słucha się graczy poprzez ankiety.
Jednak wielu graczy taka konfiguracja nie zadowala. Ciekaw tylko jestem ile było głosujących w ankiecie i czy rzeczywiście będzie tyle samo grających co oddało głos na obecnie wybrane parametry uniwersum. To ilu graczy głosowało w ankiecie za obecną opcją dałoby mniej więcej przybliżoną liczbę graczy, których spotkamy na uni. -
Dokładnie. Szacuję, że zdecydowana większość gra bo gra. Robi laserową na 14. poziom i w poważaniu ma ankiety.
-
Powinien być jakiś specjalny serwer a nie tylko X7 i x12 np. Możliwość raz na tydzień przenosić za darmo planety, bądź możliwość grania u FSm bez czekania 48h lub inne gadżety a nie tylko w kółko to samo.
-
Teraz wszystkie serwery są specjalne
Btw. Nie dajmy się zwariować... Jak chcesz się wyszaleć, zapraszam tutaj -> board.pl.ogame.gameforge.com/i…30017-Wymarzone-uniwersa/ -
Hermes napisał(a):
-
DarthMario. napisał(a):
Hermes napisał(a):
-
Oczywiście budynki będzie można kupić za AM i będę wtedy niezniszczalne
A jak wyślesz dużo sond, to będziesz mógł wykraść komuś technologię -
Mari napisał(a):
DarthMario. napisał(a):
Hermes napisał(a):
-
są tez ludzie co głosują w ankiecie i klikają beznadziejne parametry tylko po to by wyrazić sprzeciw otwieraniu co chwilę nowych uni.Bla, bla, bla, bla
-
Zawsze jak jest ankieta wybieram to czego bym najbardziej nie chcial a i tak nowe uni powstaja bym byl debilem to bym probowal na kazdym nowym uni a nie trzymal sie jednego konta
-
Truck driver napisał(a):
Zawsze jak jest ankieta wybieram to czego bym najbardziej nie chcial a i tak nowe uni powstaja bym byl debilem to bym probowal na kazdym nowym uni a nie trzymal sie jednego konta
-
@DarthMario.
On liczy na to, że dzięki temu mniej osób zrezygnuje z Libry na rzecz nowego uni. Zazwyczaj głosuje się tak na ostatnim uni, żeby było zupełnie inne od poprzedniego, jemu to zostało
Albo robi to z czystej złośliwości, kto wie,
Lwica jest boska :) -
DarthMario. napisał(a):
Truck driver napisał(a):
Takie to moje zdanie. Ogejmowego debila, forumowego trolla -
Truck driver napisał(a):
Nie rozumiesz co mam na mysli klikajac w ankietach samo najgorsze. Otoz jestem za tym by nowi gracze dolaczali do starych, rozwinietych uni tak jak sam to zrobilem jakies 6 lat temu wbijajac na Draco i majac zerowe pojecie o grze. Takie to moje zdanie. Ogejmowego debila, forumowego trolla
Takie moje zdanie. -
DarthMario. napisał(a):
Ze światopoglądem na tą grę zatrzymałeś się właśnie 6 lat temu. Tutaj nikt nowy nie przyjdzie, a tym bardziej na uni gdzie ktoś ma x21345252 wieksza flote.
-
Truck driver napisał(a):
Otoz jestem za tym by nowi gracze dolaczali do starych, rozwinietych uni tak jak sam to zrobilem jakies 6 lat temu wbijajac na Draco i majac zerowe pojecie o grze
Gracz na stare i tak nie pójdzie bo będzie daleko w top. I to jest główny powód wymierania serwerów. Nowi nie chcą zaczynać bo daleko w top, osoby odchodzące kasują konta zamiast oddawać.
Pamiętaj że potem z tych nowych serwerów jest łączenie z Twoim starym. Więc otwieranie beznadziejnych serwerów też jest takie słabe.
Inna sprawa jak Ci się zwróci uwagę że głupoty piszesz to mówisz "jestem nowy nie tak doświadczony jak Ty". Teraz piszesz że taka płotka jak Ty zaszła wysoko w top.
Nie masz zamiaru grac? Nie głosuj.
Na uni 68 jak zwiększało speed też brałeś czynny udział. Jak Ci zwróciłam uwagę to "może kiedyś zagram". Minął rok. Zagrałeś? -
Truck driver napisał(a):
Na Draco mi sie udalo. I gram do dzis na koncie zbudowanym od zera, teraz juz na Librze po fuzji. Probowalem tez na yakini od startu uni ale jak po 2-3 dniach dostalem wlot krazkami gdzie grajac bez antymaterii nie bylo mnie stac nawet na zbadanie napedow pod mt to podziekowalem za taka gre. Moze komus sie podobaja takie wyscigi szczurow na nowych uniach ale ja zaczalem na starszym uni i nie uwazam by to byl zly ruch z mojej strony. Moze i nie gram flotowo i mam mizerne w tym wyniki ale i tak konto bujnalem bez wiekszych problemow i mam wielu wrogow a to chyba z niczego sie nie bierze.
A nie jest tak, ze na wymarłym uniwersum jesteś jednym z ostatnich aktywnie grajacych użytkowników? (Odliczając gsowki, pushkonta, wieczne urlopy, ktorych ktos przypadkiem 5 lat temu nie skasował itd).
To trochę jakby się chwalić, że w wyścigu gdzie brało udział 7 zawodników zająłeś 5 miejsce, przy czym jeden z nich złamał nogę a drugi zachlał i nie przyszedł...Si vis pacem, para bellum -
Vertigo77 napisał(a):
Jako górnik z zamiłowania mogę powiedzieć, że jak widzę w parametrach złom z obrony, to wiem jedno - nie gram i nigdy nie zagram
ST- 88368% -
Proszę nie odchodzić od głównego tematu tego wątku.
-
Czy w ramach głosowań dotyczących parametrów nowych uniwersów jest możliwe wprowadzenie zasady przejrzystej rotacji spektrum dostępnych opcji? Na przykład kolejno uniwersum flotowe, uni zrównoważone i uni typowo górnicze?Si vis pacem, para bellum
-
Jestem mega, mega, mega, mega za!!!
-
Oj pogralbym sobie na uni bez acs z ladnym % ze zlomu
-
Skoro każdemu nie pasują takie parametry to kto w końcu głosował? mi niestety nie było dane głosować....
lecz był bym za flo 1x a reszta bez znaczenia bez acs? to bez sensu były by sojusze jak każdy grał by solo a ci co mają nadmiar $ i lubią "zdobywać" inne konta deptali by pozostałych (pisząc kulturalnie). Byłby to wyścig kto więcej wyda $, a przy ACS jest zawsze szansa spakować takiego napompowanego jak mi się na Cosmos udało z Eneczką spakować Wuja Adama...
Takie moje zdanie... i kropka.
Może parametry nie w moim guście, lecz spróbuje swoich sił na początku jak się uda
Do zobaczenia...
ps... kiedy planowany start? coś mi się 18ty obił o uszy a bardziej o oczy lecz nie mogę znaleźć na ten moment...
PozdrawiamPozdrowionka dla znajomych
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 7
7 gości