Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• No w sumie kupno top 1 jest możliwe
      ale to nie wystarcza na długo
      w pewnym momencie brakuje umiejętności a anty kosztuje
      i w późniejszym czasie zmienia się top 1
      @kaito mówisz o uni Yildun
      a widziałeś co było na Xanthus ???
      było tak jak mówisz ale to starczyło tylko na chwile bo potem zmienił sie leader

The hero is only one Ksanterio

• Przy eko x7 to właśnie dzięki antymaterii kupi się top, dopiero może po paru miesiącach można ścigać topke ale nie ta ścisła, bo już będzie za późno, takie jest moje zdanie :)

Wg mnie najlepsze jest uni z normalna prędkością, gdzie jeszcze można gonić jakoś tych którzy mieli bogaty start z antymateria
    • Dajcie spokój - i ja ciesząc się na początku teraz będę się przyglądał ze swojego 'starego' Uni jak tam się miewa sytuacja na nowym - czy to nie przez PZta z obrony kolejny raz ludzie odchodzą :E pomijając już fakt gry do pierwszego złoma. 5 :xsuper:
      u4/u10/u12/u14/U34!/45/FORNAX/Virgo # Argo/G.O.T.U - SHINTO/IFA/TeSMURFY/SMURFS/TWD
      Janice TOP20[OFF] | Quantum[ON]
      Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum
    • ciap napisał(a):

Ksanterio napisał(a):

A GO to nie przeszkadza bo jak ludzie odejdą to bedzie pretekst by kolejne otworzyć.

bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :D :D
      GO nie otwiera nowych serwerów, nie ma głosu doradczego, nie ma wpływu na takie sprawy.GO nie dostaje kasy. :fsmile:

@ciap nie chce obrażać ciebie czy też innych GO az do SOŁTYSA nie o to chodzi mi.
      Tylko GO powinno jakoś zatrzymywać ludzi na serwie. A PZ z brony to dla mnie porażka.
      Wiecie dobrze ze takie uni straci szybko ludzi, a fajnie było by pograć.
      Proszę zainteresujcie się tym i zmieńcie konfigurację chodz z obrony...

ps. za nowe uni za nowy zakup anty.. coś Go musi mieć :XP: :XP: :XP:

The hero is only one Ksanterio

• @Ksanterio
      "Powinni, powinni". GO jest od utrzymania porządku (dostaje konkretne wytyczne pracy od GF, opis jak podobne sytuacje oceniać, tabele kar - różni GO na różnych serwerach podobnie będą pracować) i do tego ma narzędzia. Nic poza to.

Nie jestem za PZ z obrony ale moje zdanie NICZEGO tutaj nie zmienia. To gracze wybrali taką konfigurację (może dla żartu, może nie) i zdanie jednego GO nic tutaj nie znaczy.

PS. Tak dostaję antymaterię (nie pieniądze). W rok pracy jako GO mam geologa, komandora, zostaje na przeniesienie planety i przyspieszenie budowy/badania. Miesięcznie wychodzi 4 godziny pracy za minimalną pensję i mogę kupić tyle samo antymaterii. Jakbym mieszkała w Niemczech byłoby to 2 godziny. Czyli jeżeli ktoś byłby w team dla antymaterii którą dostaje bardziej opłacalne jest iść pozamiatać komuś podwórko na 4h raz w miesiącu ponieważ na teamowanie na pewno poświęcisz więcej czasu. Zdarzały się osoby które szły do teamu bo myślały że zarobią kokosy. :fgrin:
      Jeżeli teamowanie będzie się traktować jako formę gry to będzie ok. Jeżeli inaczej to można się przeliczyć.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Al-Yazir Ima Fhatti napisał(a):

Witam, jutro środa, ferie już są więc GO mógłby otworzyć nowy serwer na literkę Z, bo już czas. Nie wiem dlaczego tak wzbraniacie się przed PZ z oborny. Zawsze to dodatkowe surowce do zbierania. Ja bym z chęcią zagrał na takim Uni.
      GO nie otwiera uniwersów. Robi to firma odgórnie - GF (GameForge). Operatorzy gry, ani inni członkowie teamu nie mają na to wpływu. Proszę wziąć też pod uwagę to, że servery są otwierane 'na całym świecie' jednocześnie, a nie tylko w Polsce, więc czy są u nas jakieś święta/wakacje/ferie nie ma wpływu na date otwarcia uni.
      Jestem i mnie nie ma ^^
    • Universum będzie posiadało następujące parametry:

prędkość ekonomii 7x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
      • prędkość flot 1x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
      • 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
      30% złomu z obrony trafi na pole zniszczeń
      • 50% współczynnik zużycia deuteru
      • 9 galaktyk
      • ładowność sond szpiegowskich
      • +30 pól
      Niby dobra dla górników, bo eko x7, ale jak przy takich ustawieniach złomu utrzymać satelity? Nie dość, że 80% z floty, to jeszcze 30% z obrony, która powinna bronić, a nie kusić. Zostaje stawianie elektrowni i tu możliwe, że dużo osób zdecyduje się na budowę kont deuterowych - przy dobrze rozwiniętej elektrowni fuzyjnej i technologii energetycznej nie potrzeba satelit.
      Dla flociarzy dobre są ustawienia złomu, ale speed floty x1 jest odstraszający.

Co do samych ankiet. Uważam, że są źle zrobione. Powinno się wybierać cały zestaw ustawień (może tylko te najważniejsze speed eko i floty, złom), a nie jeden głos na każdą z opcji.
      Przykład:
      W ankiecie brało udział 100 osób:
      20 - chce x1x1
      20 - chce x1x5
      20 - chce x5x1
      20 - chce x5x2
      20 - chce x5x3
      W obecnej sytuacji wygrywa opcja x5x1, a w zasadzie głosowało za nią tylko 20 osób.

EDIT:
      Nie wiem dlaczego nie chcecie zdecydować się na uni z większym speed floty niż eko, np. x1x5, do tego 30% złomu, bez złomu z obrony, niech będzie mniejsze spalanie (bo niskie eko).
      Eko i tak się kiedyś zbuduje, krótki czas lotu jest wg mnie wygodniejszy . Złom 30% flociarzy raczej nie odstraszy, a górników przyciągnie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez chemikos ().

• O, to, to! przy x6 flo aktualnie grając na Virgo robi się wydobycie dzienne z palcem w nosie gdzie średnio lot trwa 15 do 30 minut - mówiąc tu o samych idlakach :)

Pewnie to te straszne gwiazdy śmierci tak ludzi odstraszają i brak możliwości pójścia siusiu bez fsa, parodia - nie jest tak źle a wręcz bardzo dobrze :)

smoki napisał(a):

Nowe uniwersum o nazwie

Zibal

Zostanie otwarte 5 lutego około godziny 14

Universum będzie posiadało następujące parametry:

prędkość ekonomii 7x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)

• prędkość flot 1x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)

• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

30% złomu z obrony trafi na pole zniszczeń

• 50% współczynnik zużycia deuteru

• 9 galaktyk

• ładowność sond szpiegowskich

• +30 pól

Dodatkowo po pomyślnym potwierdzeniu adresu e-mail na konto trafi 8 000 Antymaterii.

życzymy sukcesów i satysfakcjonującej gry
      Wasz OGame Team

Czyli ten, miłej gry :xlol: :xsuper:
      u4/u10/u12/u14/U34!/45/FORNAX/Virgo # Argo/G.O.T.U - SHINTO/IFA/TeSMURFY/SMURFS/TWD
      Janice TOP20[OFF] | Quantum[ON]
      Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez zara ().

• Są głosy sceptyczne i pozytywne co do bowego serwera. Jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził no ale myślę że skoro będą otwierane uni co jakiś czas tak systematycznie jak teraz to prędzej czy później będzie coś ciekawego.

Abstrahując od wszystkich innych parametrów myślę że więcej jak 4 galaktyki przy naszej społeczności to zbyt dużo.

Po 3 planety w galaktyce to wychodzi Astro na poziomie 21 by zapełnić w tej konfiguracji 4 galaktyki. Nie widzę sensu w ukrywaniu się w 7/8/9 galaktyce chyba że eko eko eko albo puszówki moonowki itp itd

Dajcie znać jak tam serwer się ma po miesiącu gry na tym afrykańsko brzmiacym nowym uni :)
    • patison napisał(a):

ja sobie zagram na ogame.co.uk :D

• x6 fleet
      • x7 eco
      • 80% DF
      • 0.5
      • Deu consumption
      • 5 galaxies
      • +30 fields

inne kraje zawsze dostają lepsze konfiguracje :) chciałem pograć na nowym unii ale z flota x1 zasnę zanim transporty z koloni wrócą z surowcem:) a mając planety koło siebie szybko zostaną zorane przez jednego gracza :) a mając porozrzucane na galach czas oczekiwania na co kolwiek potrwa kilka godzin :) do tego PZ z obrony np. przy obronie 2k wr 2k ldl i 200 plazm i 1k satelit górnika agresor otrzymuje 2,5kk Pz-ta czyli pz zwiększa się o 1kk przez ten derbis .... do tego przykładowa 12h produkcja na eko x7 agresor otrzymuje super zysk :) więc planety koło siebie będą według mnie miały ciężkie czasy no chyba ze ktoś odświeża co 0,30-1h :)

POZDRO&POĆWICZ
    • kaito napisał(a):

Sporo osób narzeka na parametry polskiego uni, no ale za przeproszeniem ktoś [ciach] głosował w tych ankietach i tak wybrał.. Ja głosowałem inaczej.. Nie zagram na nowym uni, żenująca konfiguracja.

Ludzie myślą że to fajne będzie bo nie będzie bunkrów .
      Ludzie nie wiedzą że nie będzie surowców do zwózki
      Ludzie nie wiedzą że nie będzie satelit
      Ludzie nie wiedzą że Eko na wysokim poziomie ciężko zasilić elektrownią
      Ludzie nie wiedzą że te uni jest skazane na porażkę

Konfiguracja była by okej , gdyby nie derbis z obrony
      Może wolna flota ale kopaczom to nie powinno przeszkadzać