Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• DarthMario. napisał(a):

x5 , 70% złomu, brak możliwości kupienia anty. :P

co do uni speed.. graczy jest mnóstwo, ale trzeba odliczyć ponad 2k szaraków, 500 urlopowiczów... więc ogółem gra może jakieś ~700 osób (aktywnie)

:D coś fajnego :D
      Ale jak by dać uni jakie są u niemiaszków tylko na większym speedzie (brak banów za bash i push)
      np
      x5 50-70%debris i flot prędkość np x3 i brak banów za bash i push:D
      Ircowy spamer

Emeryt

<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p
      Mister Publiczności - Ogame 2015
    • Brak banów za push i bash jest bezsensowny, nie po to wymyślili te zasady żeby teraz z nich nie korzystać. Push jest dobrym ograniczeniem pushowych kont, na bank zawsze ktoś ma drugie konto wystarczy, że poda iż gra jego mama, brat czy tata. Co do bashu to musi być bo jakby nie było to można ustawić po 12-13 ataków na 2h i praktycznie nie masz szans cokolwiek zrobić.
      Niech dadzą speed x1 albo x5 i będzie dobrze, ale bez żadnych udziwnień.
    • Powinno byc 70% - z tego co pamietam kloszard to ty grasz glownie na nowych universach a stare masz w glebokim powazaniu.

Tutaj moj drogi pojawia sie problem, bo ty konto oddasz na takim wasacie i masz gdzies a ja dalej ciulam pkt z przyzwyczajenia, z tego ze gram dla znajomych tez

z 70% pzetem nawet jakbym mial za 2 lata latac po bunkrach tylko to bede to robil bo wpadnie chociaz 10 baniek.
    • Devlin napisał(a):

Przy 70% złomu można lecież w bunkier, rozbić się trochę, zgarnąć surkę i zbierając złom z siebie wyjść na plus. Dobra opcja.

A czemu nie 100%? grał ktoś flotą zaliczył wtopę , ale udało mu się śrubki w całości pozbierać dalej jest w punkcie wyjścia i decydować czy dalej cyferki czy raczej kopanie to też jest konkretna opcja żeby ludzie nie rezygnowali z gry po złomie . 0_0
    • entropia napisał(a):

70% pzetem nawet jakbym mial za 2 lata latac po bunkrach tylko to bede to robil bo wpadnie chociaz 10 baniek.
      90% graczy patrząc na teraźniejsze fakty wybiera taką opcję. Nawet po mega złomie z pomocą sojuszu (i wysokich nanitach) odbudowa to raptem parenaście dni i chęć wraca do gry. Większość graczy na uni 1x , 2x napala się na miesiąc / dwa i kończy oddając komuś konto, które najczęściej ląduje w reckach i w ten sposób powstaje 200-300 graczy gdzie zaczynający gre nawet po 4 miesiącach ludzie nie są w stanie do nich dobić. Na 5x mało ludzi narzeka, nie powiem - przypadki się zdarzają, ale nastroje gorące jeżeli chodzi o uniwersum x5, bardzo dużo graczy skoczy i kasa poleci ciurkiem - wilk syty i owca cała.
    • A tak wracając jeszcze do pomysłu wprowadzenia prędkości 0.5, bo ktoś chciał coś takiego, ale jak by to się miało na przyszłe łączenia, wszyscy grający tam przez to, że prędkość byłaby o połowę mniejsza przy łączeniu z x1 mieliby dużo mniej pkt niż gracze z oryginalnego x1.
    • Mari napisał(a):

A tak wracając jeszcze do pomysłu wprowadzenia prędkości 0.5, bo ktoś chciał coś takiego, ale jak by to się miało na przyszłe łączenia, wszyscy grający tam przez to, że prędkość byłaby o połowę mniejsza przy łączeniu z x1 mieliby dużo mniej pkt niż gracze z oryginalnego x1.

Ciężko jest "wyczuć" jak grywalne byłoby takie uni, wydaje mi się jednak, że nie ma najmniejszych szans na wystartowanie takowego ze względu na to, że nawet stare i sprawdzone x! przyniosło by więcej zysku za anty. Chyba, że GF wprowadziłoby na takim uni nowy system boosterów dostosowanych do takiej prędkości, wtedy pieniążki przez krótki czas mogłyby popłynąć.

BTW. Zarejestrowałem się na Quantum dla zabawy, po dobie gry nie podskoczyłem wcale za wysoko - 4.888 (Miejsce 4.026 z 4.941), nie pamiętam już tak aktywnego uni...
      82 mST - 33.722 % ~ || Uni Quantum - przed UF [OFF] || ~ 21 ST - 86.987 %

Uni Quantum - 297 badań [ON]

• Wszyscy odchodzą od prędkości mniejszej niż jeden, pomysł był fajny ale dawno dawno temu, nie ma sensu go rozstrząsać bo wszystko się kieruje do zwiększenia prędkości gry, a nie jej pomniejszenia. Pomniejszenie przy obecnych statystykach Electry / Fornaxa to jest samobójstwo.

Wcześniej czy póżniej wszystkie speed uni zostaną połączone pewnie do Fornaxa, każdemu po dupie się za to oberwie.
      Najbardziej tym na x2.
      Dlatego wszystkie universa ze speedem x2 powinny miec pz 70%, nie wyobrazam sobie potem rywalizacji z takim lucky ktory do czasu polaczenia(2-3lat) dostuka do 600kk

Nawet jesli dwojki nie zostana polaczone z piatkami to kassio przy polaczeniach z draco, czy orion z draco dostaje po dupie.
      Abstrakcyjne, ale prawdziwe kassio zostanie polaczone z acsem a wtedy wypadnie miernie.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez entropia ().

• porównaj liczbę osób którzy grali przed pojawieniem się uni abcd i teraz :D kiedyś pamiętam uni 6x po 12k graczy a na ostatnim wasat nawet 3k chyba nie było :P do tego jak już info było, dojdzie kupowanie surowca za kase to w grze zostaną już tylko same nooby
    • Przesadzasz. Doszli oficerowie, anty recki i obrona, ale to są wbrew pozorom mądrzy ludzie. Wiedzą kiedy stop aby nie stracić kury, która znosi złote jaja. Ja zaczynałem od uniwersum 5 także. Nie dało się nawet przez parę dni konta zarejestrować tak uniwersum było przepełnione, ale owe uniwersa wspierał onet.pl na którym bardzo dużo ludzi czyta wiadomości, a z boku widniał baner do OGame. Ludzie automatycznie próbowali sobie pograć i tak to dalej było. Uniwersum ostatnie było totalną porażką gdzie gra faktycznie jak napisałeś 3k graczy z tego 2k moonówek, idlaków i urlopów. W dodatku uniwersum powstało za wcześnie. Lecz nawet w tym temacie uprzedzaliśmy, że nie wyjdzie to na dobre. Mieliście/mieliście racje i sprawa wygląda tak jak wygląda. Ogółem sytuacja jeszcze nie jest zła - na Q gra wciąż 5k graczy (co jest starym uniwersum) w porównaniu do wasata co powstał niedawno. Podsumowywując - chcą ludzie x5 lub konfiguracji nawet lekko wyższej. Taki jest teraz trend. Każda próba zmniejszenia konfiguracji będzie większą ilością strzałów w stopę co do ilości użytkowników zaczynających od nowa.
    • porażką było wprowadzenie tego interface-u, grałem i na uniach 4 i później na 6x i też pełno graczy a powchodziły te shity, jakby było więcej uni x5 skończyły by tak samo jak uni x1, po prostu by były wymarłe...
    • Gwiezdny Kloszard napisał(a):

A teraz przepis na universum marzenie (wedlug mnie):

• Prędkość 2x flot [czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne] (Jest to moim zdaniem optymalna predkosc flot. Nie jest ani za szybko, ani za wolno.)
      • Prędkość 10x ekonomii [produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie] (Tak. Dobrze czytacie. Prędkosc 10x. Liczba okragla, bardzo atrakcyjna zapewniajaca szybki rozwoj i czesta akcje. Gwarantuje duza liczbe ludzi na universum.)
      • 30% lub 50% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń (30% do 50% maksymalnie. Nie przekraczac 50%. Powyzej tej liczby nawet ataki samobojcze moga przynosic zysk, co jest nie do pomyslenia.)
      • +25 pól
      • 9 galaktyk (Czyli standardowo.)
      • 8.000 Antymaterii na start (Aby kazdemu latwiej bylo zaczac.)

Zgadzam się. To by było świetne nie tylko dla górników, do których sam należę. Także dla flociarzy, w końcu będą mogli budować większą flotę! A bzdury o zabunkrowaniu możecie wsadzić między harrego pottera a biblie. Chyba, że na zwykłym uni również tak płaczecie? Przecież x10 ekonomia to także 10x flota, więc nic się nie zmienia tylko liczba zer po przecinku, tudzież kropce.

Uni będą się wyludniać z powodu względnej stagnacji w grze. W końcu ile można miesiącami czekać na wybudowanie budynku, czy zrobienie badania? W pewnym momencie za długo się czeka i ludzie wolą zacząć przygodę od nowa. W dodatku brak jakiś nowych dobrych rzeczy w grze. Ostatnio co wprowadzili to jak pamiętam kryjówki dla surowców, które w żaden sposób nie spełniają swojej roli.
      Gra się praktycznie nie rozwija. I dlatego zastanawiam się po co dział propozycje skoro nie są wprowadzane.
      Cieszmy się z łączenia uni, bo to i tak jedno z lepszych posunięć.

Gwiezdny Kloszard napisał(a):

Podążanie za blogiem, pozwoli ci znacznie szybciej dowiadywać się o nowych opowiadaniach!
    • Nowe Uni za pasem.... Jednak z powodu choroby nie mogłem wcześniej Was wypytać o możliwą konfigurację, a pozostało mi na to mniej niż 24h...

Zatem na szybko przedstawię Wam możliwe opcje:

Prędkość: x2 / x3
      Rozdzielone prędkości (flota/ekonomia): 1/2; 1/3; 2/3; 2/4; 2/1
      Inne opcje:
      • 25 pól
      • złom ze statków: 50/60/70%
      • złom z obrony: 30% (bez możliwości łączenia go z większym złomem ze statków)

Na wybór pozostało mało czasu :p

Community Manager
    • Art, może sam coś wymyślisz? Jeśli się nie mylę, jesteś zatrudniony w GF, na normalna umowę o pracę(chyba). Oboje dobrze wiemy czemu służy otwieranie nowego uniwersum, gdy łączy się stare, oraz wprowadza update (z zakupem surowców, za realne pieniądze).
      Osobiście czuję sentyment do standardowego uniwersum. Tego x1.
      Każdą inną opcję prędkości odczytuję, jako dodatkowe wsparcie dla fazy retencyjnej. :)
      Pozdrawiam
    • A_nimus napisał(a):

Art, może sam coś wymyślisz? Jeśli się nie mylę, jesteś zatrudniony w GF, na normalna umowę o pracę(chyba).
      Jasne, że mógłbym sam coś wymyśleć - akurat tutaj umowa o pracę nie ma tu najmniejszego znaczenia. Masz rację, po co tracić czas i pytać Was o zdanie :P
      A tak serio, to chyba warto zasięgnąć języka? To nie jest Universum dla mnie, tylko dla Was.

Community Manager
    • Art napisał(a):

A tak serio, to chyba warto zasięgnąć języka? To nie jest Universum dla mnie, tylko dla Was.
      No nie no, bądź uczciwy względem osób, z których żyjesz. :)

Mój typ:
      1. Rozdzielone prędkość: 2/1 ale popytaj przełożonych jakby się dało to może 3/1(szybka flotka, gracz będzie musiał częściej wracać im częściej będzie wracał do gry tym większa szansa, że zwiąże się z grą i wyda pieniądze)
      2. 50% złomu ze statków (lepiej byłoby mniej, np. 30%. Nakłoniłoby to graczy do lekkiego wspomagania się płatnymi opcjami)
      3. 25 pól (powód jw. gdy brakuje surowców, na pewno ktoś by się wspomógł)
      4. brak złomu z obrony (powód jw.)
      5. ew. można by rozważyć opcję prędkość x3
      Generalnie powstałby szybki, agresywny, serwer gdzie kupno różnych opcji premium, by uzyskać przewagę miałoby swoje uzasadnienie. Z drugiej strony zaistniałaby jednak szansa na przedwczesne finansowe wyczerpanie graczy, co jednak nie byłoby problemem bo założenie nowego wirtualnego serwera nic nie kosztuje.
      Pozdrawiam