a kiedy będzie łączenie elki z forkiem?;p
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Co do ursy to niezgadzam się z tą anty , ja bez absolutnie żadnego wydanego pkt anty za który musiał bym zapłacić jestem top 160 , niewykonałem ani jednego farmingu , kupuje dopalacze tylko z import export nic więcej także wszystko kwestia podejścia (P.s byłem nawet na urlopie )
-
koncepcja napisał(a):
u66juras napisał(a):
Nastepne universum też będzie ze zwiększonym wydobyciem, starczy sie popatrzeć jaka ilość anty ejst ładowana na Ursie, nawet top 1-2k maja komplety oficerów, topka cały czas, czy to top 10 czy to top 300 pełno antymaterii uzytej mozna wydać, duzo anty uzytej = duże zyski GF, czyli Ursa na dzisiaj jest najlepszym universum pod względem zarobków GF wg mnie, ale to tylko GO mógłby przedstawić czy mam rację czy nie nie dając konkretnych liczb:)
Dlaczego niestety ? Widziałeś aby ktoś w dzisiejszych czasach robił coś za darmo albo do tego dopłacał ? Wolontariat to mają ludzie opiekującymi się zwierzętami w schronisku, a nie firma z nowoczesną siecią komputerów i oprogramowań przy, której musi pracować masa ludzi w razie czego gdy uniwersum padnie nie zebrali by się miałczki na forum "uniwersum padło, mam na rano, stracę flotę" - a 1 w nocy jest
EDIT: Literówa.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mark Vincent ().
-
u66juras napisał(a):
Nastepne universum też będzie ze zwiększonym wydobyciem, starczy sie popatrzeć jaka ilość anty ejst ładowana na Ursie, nawet top 1-2k maja komplety oficerów, topka cały czas, czy to top 10 czy to top 300 pełno antymaterii uzytej mozna wydać, duzo anty uzytej = duże zyski GF, czyli Ursa na dzisiaj jest najlepszym universum pod względem zarobków GF wg mnie, ale to tylko GO mógłby przedstawić czy mam rację czy nie nie dając konkretnych liczb:)
Czyżby ktoś tu miał kompleks i nie potrafił do top 300 wbić? Bo nie rozumiem? ;D
Jest wielu graczy w top 100-200 którzy nie wydali ani grosza a jakoś się trzymają ,robią ST
Widać pojęcie o grze masz ogromne :). GO NIE WIDZĄ KTO I ILE KUPUJE ANTYMATERII."Ja to Cie przygarnąlem tak jak Shrek tego osła. Szkoda tak zostawić samego w lesie mimo tego, że cie wkurza " ~ panwpolo
Ursa - Top 34 THE END
16.07.2013 - 29.12.2014
Bez urlopuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mind_war ().
-
-
powiem tak... by być w topce (mówimy o top 10) wystarczy mieć kasę albo mega ilość czasu i skilla..
do top 100 można wbić bez anty nie grając, czyli tłuc eko bez farmienia...
nadal nikt mi nie odpowiedział kiedy połączą elke z forkiem... -
-
jeśli chodzi o nowe uni.
Jest to jak gra w totolotka (nigdy nie wiesz jakie liczby padną).
Ja to czekam na jakieś zaskoczenie. Zawsze jak startowalo jakieś uni. to rejestrowałem się a po jakimś czasie rezygnowałem. Poprostu to jeszcze nie to.
Teraz to czekam co nasz Art nam pokaże jeśli chodzi uni. Vega.
Ja bym był za tym aby max. prędkość była x2 (przynajmniej ludzie będą mieli czas na grę)
hmmm przychodzi mi na myśl "dziwna koncepcja" . jakby zrobić tak aby było max 6-7 uniwersów i nie to, że jak się rejestrują wszyscy to zaczynają od 1 gali tylko aby kazdy mial prawo wyboru do galaktyki w której chciałby się znaleźć, ale wydaje mi się to mało realne do wdrożenia ;D.
No nic... tylko czekać co dalej.Nie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJ -
Z tym wyborem galaktyki to ciekawy pomysł, ciężko pewnie by było go wdrożyć, ale kto wie.
Co do samego uni to ostatnie powstało bodajże 16 lipca jeśli dobrze pamiętam czyli nowe uni powinno wystartować już w przyszłym tygodniu ale jak będzie to zobaczymy. -
Jako gracze powinniśmy miec taką opcję ( przynajmniej w jakiś sposób urozmaiciło by to grę).
Z tego co widzę ostatnimy czasy to nowe uni. startuje co 2-3 miesiące.Nie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJ -
eh najlepsze uni to quantum ;d nie ma lepszej konfiguracji gdzie inne uni sie wyludniaja na quantum dalej kilka tys graczy gra powini takie uni otworzyc z podobna konfiguracja
heh co do topki swego czasu bylem Top 2 na quantum bez anty anty jest pomocna ale i bez tego idzie tez sie dobrze bawic wystarczy znac gre i wiedziec co i jak ;d
p.s sorki za brak polskich znakow ;d system nie ten -
Wątpie aby dali takie uni z prędkością x5 jak Quantun czy fornax .
Wydaje mi sie, żeeeee im wieksza prędkość to tym mniej opłacalne jest to dla GF.
to wyglada raczej w ten sposób, że im mniejsza prędkość to gracz aby szybciej się rozwijać zakupi więcej antymaterii.
Tak przynajmniej wydaje mi się, że wyglada rozumowanie GF.Nie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJ -
Osobiście na większej prędkości jak x2 bym nie zagrał bo dla mnie to trochę nudne mieć wszystko w paręnaście dni. Zamiast tego wolę np. więcej antymaterii chociaż wiem, że czym większa liczba surowców tym bardziej opłaca się ją użyć bo na początku zamienimy praktycznie tylko parę set surowców na co szkoda by mi było antymaterii.
Każdy ma swój styl gry i ja to rozumiem, jak otworzą x5 to otworzą, na pewno wielu ludzi się ucieszy, ja do tego nic nie mam, ale sądzę, że najlepiej by było żeby to ankiety decydowały o prędkości a nie team, wtedy byłoby to mniej więcej sprawiedliwe, bo wiadomo, że czasami ludzie namawiają innych do głosów, a tak naprawdę tamci mają nieco inne zdanie. -
Predkosc: x5
Zlom: 70%
Czyli drugie Quantum. Tylko o tym marze -
eeeeh mi to troche predkość x5 sie kojarzy z zabieraniem czasu.
Można by było zrobic też identyczną kombinację jak przy Ursa, że zrobi sie prędkość gry i eko na x5 a flote np. na x2
niech GF sie wykaże kreatywnością i zaskoczy nas czymś co by nas naprawdę zadowoliło (nie zwiazane z wydawaniem anty. )Nie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJ -
W zasadzie to ktoś już wspomniał, że im wyższa prędkość eko a mniejsza floty tym trudniej dla flociarzy bo ludzie budują dużo szybciej obronę, fakt, że flota powstaje też dużo szybciej ale wolniej lata co sprawia, że w porównaniu do eko jest dużo trudniej.
Jak ludziom się tak podobają te różne prędkości to może tak być, byle nie więcej jak x2. -
No to ja proponuje aby było te max. x2 tym razem
Wszyscy powinni byc wtedy zadowoleni. Jeszcze bym dał pewne domieszki w stylu co pisałem wcześniej, że każdy by mial prawo wyboru galaktyki i jeszcze może większy złom (może takie 50%) ?Nie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJ -
Ja proponuje tak co 2-3 uni dawać uni ze speedem 5x żeby ludzie, którym podoba się ta prędkość też mogli pograć, jak wiadomo na starszych uni z taką prędkością ciężko się wybić, inna sprawa to łączenia ale wolałbym nie podejmować tego tematu tutaj żeby nie denerwować innych.
-
niech dadzą nam poprostu ankiete i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
tylko dobrze by bylo jakoś w miare wcześniej taka ankietę wrzucić.
Heh fajnie by też bylo jakby Art nas poinformowal kiedy "ewentualnie moglo by byc te nowe uni.
No cóż nie ma co dyskutować zbytnio juz na ten temat i trzeba czekac na efekty.Nie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJ -
Pamiętam, że raz było tak, że uni powstało praktycznie w tym samym dniu co zostało ogłoszone, ludziom się to nie spodobało, najlepiej żeby info było na tydzień przed.
Co do ankiet to już pisałem, że warto je zrobić, ale team jak zwykle ma swoje wymówki, pewnie, że chodzi o pieniądze, bo takie i takie uni da więcej zysku, itd. -
nie jestem pewny czy na x 5 maja mało anty na takich uni wydaje mi sie że jej więcej własnie idzie bo szybko wszystko można mieć no wiadomo ze takie uni jak quantum jest dobre dla flociarza bo ekonom ma ciezko bo gsy w ukladzie lataja kilka minut ale to powina byc dezycja gracza jak chce grac a GF narzuca swoją wole wedlug mnie to gracze co siedza przy ogame cale dni powini miec opcje wyboru a info o nowym uni MIn 7 dni wczesniej
-
gabber napisał(a):
Heh fajnie by też bylo jakby Art nas poinformowal kiedy "ewentualnie moglo by byc te nowe uni.
Dodatkowo przekazałem sugestię dotyczącą prędkości (tym razem x2) oraz zapytałem o możliwość wpłynięcia na jego konfigurację chociażby poprzez ankietę na forum.
Jak tylko czegoś się dowiem to dam znać.
Community Manager -
eeehhh wolałbym aby na ankiecie nie pojawiła się opcja x5 i 70% złomu bo juz cos takiego istnieje i takie konfigi się nudza ludziom
fajnie by było jakby na ankiecie pojawiły sie opcje jakich jeszcze nie było. Czuję, że trochę Innowacyjności było by tu mile widziane przez innych graczy.
Może jakieś sugestie ku temu? Bo już są monotonne opcje w stylu: x5 +50%złomu czy x1 bez ACS
Nieno to oczywiście glupie przykłady, ale cos podobnego bywało.
Innowacyjność to podstawa w tych czasach
EDIT: HAH! może jakis konkurs na "innowacyjne" pomysły konfiguracji uni. Vega?Nie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez gabber ().
-
Moje propozycje
1.x1 normalna konfiguracja z większą ilością antymaterii
2.x2 normalna konfiguracja
3.x1 flota x2 wydobycie
lub też ewentualnie jakieś mieszanie złomu, ale najbardziej byłbym za x2 normalna konfiguracja. -
2x wydobycie 4x flota (zważając na to, że Ursa ma 3x eko 1x flota, taka alternatywa ;p)"Ja to Cie przygarnąlem tak jak Shrek tego osła. Szkoda tak zostawić samego w lesie mimo tego, że cie wkurza " ~ panwpolo
Ursa - Top 34 THE END
16.07.2013 - 29.12.2014
Bez urlopuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mind_war ().
-
eeeeh jakby flota była najwazniejsza
Oczywiście, że jest ważna ale nie zapomnijmy też o tym, że wszystko i tak bierze się z wydobycia.
ja mam po przemyśleniu takie opcje na głowie jak :
1. wydobycie x2 i flota x2 plus 50% zlomu z floty
2. wydobycie x3 flota x2 plus 10K anty na start
3. wydobycie x2 flota x1 plus mozliwość wyboru początkowej galaktyki w której się wystartujeNie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJ -
Nie wyobrażam sobie aby możliwość wyboru galaktyki miala by być kiedykolwiek dostępna. Gdzie były by farmy?
Mam sobie strzelać, gdzie akurat będzie więcej osób? Bo będe chcial pofarmić? Bleh"Ja to Cie przygarnąlem tak jak Shrek tego osła. Szkoda tak zostawić samego w lesie mimo tego, że cie wkurza " ~ panwpolo
Ursa - Top 34 THE END
16.07.2013 - 29.12.2014
Bez urlopu -
Wasze propozycje sa nie realne a przedewszystkim bez sensu.
no bo czy sie rozni taki speed 2x I 1x floty od uni Ursa ?
Niech dadza speed 3x albo cos innego czego nie bylo a nie probujecie szukac konfiguracji na sile
sorry za bledy/z telefonu pisalen -
A czy tak trudno zrozumieć że nie każdy lubi konfiguracje x3
-
a kto mowi o tym ze musi byc 3x ?
po prostu jak piszecie ze chcecie nowosci to nie dawajcie propozycji ktore juz byly albo nie wiele roznia sie od pozostalych
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 16
16 gości