Ewentualnie z obrony dać 10% a nie tyle samo co ze statków. Albo całkiem ze złomu z obrony zrezygnować.
Nowe uni - nowe możliwe opcje
-
-
AJU napisał(a):
smoki napisał(a):
Konfiguracja, na którą głosowaliście:
flota x1
eko x5
badania x10
30% złomu ze ziszczonych statków
30% złomu z obrony
0,7 spalania deuteru
6 galaktyk
+25 fields
ACS
Delikatnie to napisałeś. Wielka kupa przez duże G ! -
buleon napisał(a):
Conradus Ars Humana napisał(a):
A ja myślę, że świetne. Nie dla generałów i gimbusodzbanów, ale na spokojne, niespieszne uniwersum, jak najbardziej. I takie uniwersum ma szansę potrwać trochę dłużej niż szybkie uniwersa, gdzie po dwóch miesiącach nie ma komu ani czym grać. Złom z floty mały, ale właśnie to wymaga finezji, a nie pustego walenia na oślep. W każdym razie, ja zagram.
Nauczyciel ma zawsze rację, a te swoje argumenty to schowaj!
Ogólnie to siadaj, jedynka.
I jutro z rodzicami masz być w tych internetach. -
I am back napisał(a):
Tak wiec widze, ze zapominasz o pewnym graczu z Rosji. I pe
gość ma floty na poziomie 131 mld pkt !
może urlopu nie włączać.
ciekawe jaka ma flotę
Lm to nie ma za dużo ponad 100 MLNPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
-
on juz nie graSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Przyjdzie fuzja wraz z itemami to kto wie, będzie się można przenosić na różne serwery w innych krajach. Gość się uaktywni bo nie jest powiedziane, że nie wyłączy urlopu.
-
Muniek napisał(a):
on juz nie gra
-
-
I am back napisał(a):
Muniek napisał(a):
on juz nie gra
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Darkstar napisał(a):
Z tego co wiem to nie jest to tak,ze te 30% nie jest liczone z calej obrony,ale tylko z tej obrony co nie jest odbudowywana po starciu? Czyli jak ktos ma mechanika to malo co jest pzta z obrony. @zefir ??
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
Schemat jest ten sam co w doku, tyle że dok odbudowuje wypracowany procent, a mechanik robi równe 50%. Prościej - strat jest połowa.
-
To sobie w trashu zobaczę po prostu xD
Schemat dla pzt z obrony 30 % . Przy 5k wr ( 10kk M) to na pzt trafi 900k M , przy mechaniku 450 k xD czyli 4,5 % realnej wartości -
Podarujmy sobie ten złom z obrony.. Ankieta, ankietą ale mogą to zmienić przy starcie. Dla mnie to nie jest ogame. tylko jakiś wymysł - złom z obrony..
Ktoś ma bunkier to są GSy albo pance czy rozpruwacze... a nie latanie po planetach na obronę..
p.s. przy złomie z obrony silos rakietowy rozumiem niepotrzebny.. -
-
Złom z obrony jest fajny. Przynajmniej nie ma gimbussialnego bunkrowania. Ba, obrona nie ucieka. Ale sucho. Ale właśnie za to kocham obronę, a dokładniej z niej złom.
A tak przy okazji, to śmieszne jest zmienianie parametrów po ankiecie. Na jednym z poprzednich uniwersów już tak było, że kilka rozwydrzonych lalusiów zawyło, że beeee i w duszy ankieta konfiguracyjna i ileś głosów oddanych, bo kilku sistersom się nie spodobało. I to jest dopiero żenada.Zibal PL S&D 2 Edycja Postrach Księżyców -
30% ze statków i 30% z obrony.. gratulacje Nie przekonacie mnie. Podobnie jak Zefir nigdy nie grałem na takim unii i nie zagram.
Bunkrowanie - masz rakiety.. i duży bunkier znika w mig. Nawet na monie można rakietować. Chcesz kogoś trafić - ściągasz moona i działasz.
Żenadą nie jest zmiana parametrów po ankiecie bo można je korygować.. Bo to na pierwszy rzut oka widać, ten złom z obrony nie pasuje.
Wreszcie powstało unii z małym PZ to ci jeszcze dowalą złom z obrony... Na co to komu..!?
Jestem za zmianą aby wprowadzić brak złomu z obrony na nowym unii!
Chcecie większy PZ macie unii gdzie PZ ze statków jest 70 - 80% a nie 30%. -
Robert21 napisał(a):
Wreszcie powstało unii z małym PZ to ci jeszcze dowalą złom z obrony... Na co to komu..!?
-
Na u 68 też ten złom nie jest specjalnie duży a zobacz jakie ST ludzie robią z jakimi wynikami. Twoje zdanie potwierdza po co grać na tym unii o tych parametrach jak lepiej grać na unii z większym PZ.
-
-
Conradus Ars Humana napisał(a):
Złom z obrony jest fajny. Przynajmniej nie ma gimbussialnego bunkrowania. Ba, obrona nie ucieka. Ale sucho. Ale właśnie za to kocham obronę, a dokładniej z niej złom.
A tak przy okazji, to śmieszne jest zmienianie parametrów po ankiecie. Na jednym z poprzednich uniwersów już tak było, że kilka rozwydrzonych lalusiów zawyło, że beeee i w duszy ankieta konfiguracyjna i ileś głosów oddanych, bo kilku sistersom się nie spodobało. I to jest dopiero żenada.
Zmienianie parametrów po ankiecie nie jest śmieszne. Po prostu w ankietach w większości głosują gracze, którzy później na danym uni nie grają i częste są głosy na minus - dla zgrywy lub "żeby gracze z mojego uni nie uciekli na lepsze parametry".
Lwica jest boska :) -
Każde nowe uniwersum musi mieć konfiguracje która pozwoli zachować graczy (aktywnych) przez dłuższy czas. Najlepszym pomysłem byłoby prześledzenie które konfiguracje cieszą się największym (najdłuższym) uznaniem i tworzenie nowych o podobnych/zbliżonych parametrach.
-
@Darkstar ja wychodze z zalozenia, ze szybciej i latwiej sie rozwinac wlasnie na starym uni. Na nowym uni to jest sieczka bo kazdy farmi kazdego, nawet na niewielki zysk. A na starym uni wiekszy spokoj i idlaki duzo generuja sury jak dla nowego konta na poczatek rozwoju. Sam tak zaczynalem. Konto zalozylem na rozwinietym juz uni i gram juz tak kilka lat. A probowalem raz na nowym uni i po kilku dniach dalem sobie spokoj.
-
Wbiłem na Quasar w ten sam dzień, kiedy wznowiono handlarza. Od razu pykłem kilka pakietów, żeby mieć rozwinięte podstawowe badania i nie bawić się miesiąc w ich rozwój. Czołówka przez trzy miesiące zdążyła odejść na tyle, że dopiero teraz, po pół roku grania na farmach (które jeszcze znikają, bo komuś się przypomni zalogować/zalogować i usunąć konto), robieniu równomiernie eko i lekkich bunkrów pod dalszą - jak to ujął wyżej buleon, - spokojną grę, wbijam do top 100. Bez jakiegoś szczególnego parcia na topkę (której przyrosty obserwuję co kilka dni). Może nie jestem jakimś PG, bo nie mam już siedemnastu lat i nie cisnę tak jakbym mógł, ale powtórzę co jakiś czas temu tu pisałem. Na Quasar, mimo że to uni jest jeszcze młode, warto wbić. Grunt żeby mieć świadomość, że tam jest jednak to x10 i trzeba pilnować surki (u mnie to działa, bo widzę jak częstotliwość tych samych skanujących z czasem opada, znika i ustępuje miejsca kolejnym). I nieważne, że jest wysokie PZ, bo trzymanie niecałego tysiąca Dt z regularną zwózką (na początku) niweluje ryzyko.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Aurora Borealis ().
-
Virus z tego co widać na oprócz dwóch ostatnich to najwięcej graczy jest na Sombrelo i U68. Flota 1X, Złom 50-70%, brak złomu z obrony! Dlatego te parametry nowego unii nie są najgorsze ale bez % z obrony.
Fakt może i lepiej zaczynać na starszym unii co też pisałem wcześniej i potwierdził to I am back. Tylko, że trzeba dobrze wybrać.
Problem jest, że sporo ludzi już nie gra.. bardzo mała liczba ludzi interesuje się ogame - tzn. aktynie gra. Sporo jest urlopowiczów a na nowo powstałych masa nieaktywnych, masa urlopów.. Jak źle wybierzesz to nawet moona nie będziesz miał z kim zrobić.
Jak widać jest sporo narwańców co to chwila być top 1 flota zasłania wszystko... ale większość ludzi pograła by spokojnie.
I te unii może takie być. Tylko, że złom z obrony popsuł parametry i jeszcze raz napiszę trzeba go skreślić.
Co do wyboru czasami też mam wrażenie, że ludzie w ankietach głosują tak aby ich unii się nie wyludniło a więc na parametry najgorsze z możliwych... -
Robert21 napisał(a):
Co do wyboru czasami też mam wrażenie, że ludzie w ankietach głosują tak aby ich unii się nie wyludniło a więc na parametry najgorsze z możliwych...
-
Brawo za odwagę. Choć to nie jest dla mnie nic odkrywczego... Są osoby, które tak robią i tyle..
Co do nowego to niech powiększą eko i badania i likwidacja obrony. Bo otworzą coś co szybciej upadnie niż nabierze rozpędu.
Tyle ode mnie. -
"Ekowiec maksuje ekowe, flociarz flotowe"
~Konfucjusz -
Pytanie kiedy ogłosicie start nowego uniwersum i czy likwidujecie złom z obrony bo wtedy można rozważyć grę na takim uniwersum.
-
nowe uni powstaje co 40 dni czy jakoś takShadow Company
Atakujemy nie dla tego że jesteśmy silni tylko że przeciwnik prowokuje swą słabością -
Wypłata w gfie mają co miesiąc a nie co 40 dni
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość