von eliminator i szu i GRAFF i olesniczanin i pokorny [NetWars] vs Blabla vel Dargoth [Nemezis], mietek i Wims i Jarecki [Templars], Bladeripper [DoF] - 114710,17% - TOP 3 OGAME.PL ACS - OBRONA

• GRAFF napisał(a):

ps super graczu blady coś tam... spawaj dalej , i prowadz koncik spawalnictwa w did... ale wiedza pewnie stosowana powala.

Chciałoby sie napisać Ty barani łbie ale sądze że barany by sie obraziły.

1- koncik ?( chyba kącik (bez polskich znaków kacik)
    2- odrobina szacunku należy sie każdemu więc wypadałoby zwracac sie pełnym nickiem a nie swoimi ...

Moderator Dziuba:
    Upominam za obrazę
    40 x ST - 274247.86%

:top1: SOLO - 20927.25%

:top1: ACS - 114710.17%

Życzeń na ogame 3840
  • Cóż - może ostatnimi czasy moje stosunki z Templars się mocno pozmieniały ale po tym co wypisuje Graff uważam, że jednak trzeba coś zripostować.
    Po pierwsze Graffie nadużywasz sobie tego CL - CL tu i CL tam - w sumie to te 2 literki to jedyne co masz z tego szefowania. Ze swoich źródeł wiem a poza tym to i tak świetnie widać, że każdy robi w NW co chce. Wychodząc z tego wniosku śmiesznym wydaje się być stwierdzenie, że "pozwoliłeś" na lot Olesiowi. Oleś chciał zdjęcia konta Klimy, stanowiło dla niego zagrożenie i dopiął swego - twoje "zezwolenia" zapisał pewno na rolce papieru toaletowego i użył w wiadomym celu.
    Piszesz o jakichś układach, antykoalicjach - zdążyłem jeszcze nieco tych bzdetów łyknąć na własnej skórze jak grałem - to, że jedna strona sobie powie "ok mamy pakt" nie powoduje jeszcze, że ten pakt jest.

Generalnie podsumowywując - jak już sie człowiek przyzwyczai do tego burdelu graficznego w Twoich postach to jest sie nawet z czego pośmiać.
    I amar prestar aen.
  • Złomu faktycznie nie zebraliśmy tyle ile chcieliśmy, niemniej nikt nie żebra o zwrot. Nie wszyscy są jak Janczar i nikt nie oczekuje, że każdy jest chodzącym ideałem. Złom wpadł w inne ręce ale wystarczyło odrobinę poskanować aby się o tym przekonać. NW zebrało część złomu więc mają trochę na początek.
    Akcje tego typu zdarzają się bardzo rzadko więc chęć uczestnictwa w takim wydarzeniu jest oczywista. Nawet jeśli się to wiąże z ryzykiem nie odrobienia strat.
    Roztrząsany jest temat buddy. Buddy faktycznie były ale to nie był lot w którym można było tą wiedzę wykorzystać. Gdyby któraś ze stron chciała wykorzystać fakt posiadania statusów to sprawa zakończył by się dużo wcześniej dla którejś ze stron.
    Poza tym samo rw wymagało ok 1k GS aby osiągnąć jako taki wynik. NW musiało się nastawiać możliwe trudności ale wybrało opcje pokazu sił, który przegrali. Dołączając floty tylko można się w tym utwierdzić.
    Akcja była planowana ale bez zamiary skasowania takiej ilości flot ani nawet nie wiedzieliśmy kto puści piloty. Padło na NW.
    Poruszano również kwestie sojuszy, paktów. Templars nie uzgodniło z NW nigdy żadnej współpracy, jedynie były porozumienia pomiędzy graczami, a to już każdego indywidualnie sprawa.
    Jednakże po utracie obrazków humory sie pozmieniały i dużo jadu sie do tematu wkradło. Taka już jest natura ludzka.
    "Nic nie rodzi się równie szybko jak uczucie antypatii."
  • no no....smutno się tu zrobiło... trzeba to jakoś rozruszać ;]
    więc pora porozmawiać z kilkoma osobami :P

Khamer XD skąd ty masz takie foto???? fajne :* wzruszyłeś mnie do łez... a wiesz czemu? teraz mam 160 kilo...brodę...wąsy jak Wałęsa...eehhh wtedy byłem młody i piękny... przynajmniej pamiętam jak mi to zdjęcie robiłeś..sam wtedy miałeś kosz na głowie i mówiłeś że wader jesteś...a ja ci mówiłem wiader XD fajne czasy , inni nawet mówili że ci do twarzy bylo...padało czasem że co na głowie to i w głowie... mam dla ciebie super info pierwsze :D ci co robią myszkę miki zrobią ci nowe odcinki Gwiezdnych wojen :E
    drugie mój syn pyta tato załatw tego pana pomalowanego z tymi mieczami ze świetlówek na pokaz do przedszkola...i bardzo cię proszę przyjedz --jak zawsze. :E bardzo czekamy...

drugie .
    harry lualua...ile razy ja tobie muszę mówić że nikt cie nie słucha , a ja to na pewno :E więc swoje mądre porady udzielaj w kole gospodyń wiejskich ;P
    aha zapamiętaj nikt tu nie płacze....snif snif..chyba że ze śmiechu :E

eehhhhh Bladeripperze .... wiesz lekcję kultury to ty dajesz sypiąc epitetami o baranach.... ;P no, no zaraz chłopie widać tę kulturę... nie kącik tylko koncik porad kulturalnych tu otwieraj ... będę się odchamiał.. będziemy razem poezję czytali spoko .
    bo z tego co mnie wiadomo marszandem kultury znanym jesteś... znawcą operetki , opery...spawanie i ortografia też są mocną stroną -- po prostu top jeden, dumny jestem że top jeden jest jeden i we wszystkim. super! miodzio
    Predictive...
    CL CL... tobie się tak to spodobało... że zachciało ci się być w NW szefem...z tego co pamiętam , to nikt nie poparł cię XD ani jednym głosem... i zgasłeś...jak kaganek.
    niemniej jednak to całe CL mocno cię irytuje...no to , nie dziwne.
    drogi jarku....wydasz na telefony majątek...aha komórka z pracy :] ...wyjaśniasz tłumaczysz , echa tego prostowania ,wyjaśniania i do mnie lecą :) winny się tłumaczy słusznie...prostuj dzwoń...warto.

na razie to z grubsza tyle.
    pozdrawiam
    GRAFF...
    ps Von.... noooo powiem niezłe...ale z języczkiem :E ale i jeden mały kujawiaczek by się zdał :E i spoko.

Moderator Dziuba:
    Wulg

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez GRAFF ().

• GRAFF Ty dowcipnisiu

Powiem Ci tylko tyle kiedys na u Andro był bardzo Tobie podobny błazen zwał sie axis i też tak jak Ty miał swoje 5 min na bordzie
    Tak jak z Ciebie wszyscy z sie z niego śmiali i wyszydzali
    I nagle zniknął bo pół uni zaoraoło mu konto i w tym samym czasie skończyło sie pajacowanie

Taka koleżeńska rada ogarnij sie bo dzieci swoje skrzywdzisz

Moderator Dziuba:
    Upominam za flame i obraze
    40 x ST - 274247.86%

:top1: SOLO - 20927.25%

:top1: ACS - 114710.17%

Życzeń na ogame 3840

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Bladeripper Returns ().

• DOWCIP to fajna sprawa :E jestem tu dobrych parę lat...i jak tu jestem, to kilku top jeden na wózkach wywieżli... a też kozaczyli , pomyśl nad tym czasem warto.
    a na razie nie spinaj się tak.... na zdrowie mocno szkodzi :E
    miłego wieczoru
    GRAFF...
    PS. od dzieci moich z daleka :E dbaj o swoje . zrobię to co ty ....z" sympatii" załatwię sobie nowe konto XD a koleżeńskich rad od takiego matoła nie słucham 8-) pa.
  • Bladeripper Returns napisał(a):

GRAFF Ty dowcipnisiu

Powiem Ci tylko tyle kiedys na u Andro był bardzo Tobie podobny błazen zwał sie axis i też tak jak Ty miał swoje 5 min na bordzie
    I nagle zniknął bo pół uni zaoraoło mu konto i w tym samym czasie skończyło sie pajacowanie

Taka koleżeńska rada ogarnij sie bo dzieci swoje skrzywdzisz
    ]
    Naprawdę ktoś taki jak Ty jest liderem u1? Teraz nagle edytujesz co pisałeś o życiu prywatnym Graffa?
    Weź wydoroślej :) To tylko gra!
  • Na początku pogratuluje procentu - bo faktycznie jakby nie było robi wrażenie, gratulacje
    Nie po raz pierwszy pazerność zgubiła kilku graczy ;) życie. Mam tylko nadzieje że to się nie działo na 6 gali w układzie Templars bo jeżeli tak - to naprawdę daliscie sie zrobić popisowo

Templars faktycznie ostatnio na fali - chyba pierwszy raz macie taką sytuacje że zdominowaliście ten dział, kilka osób skanuje nawet kilka lata - w sumie po kilku latach wypadałoby. Tutaj za powstanie z kolan, w końcu przez ostatnie 2 lata dostawaliście konkretne baty, oraz obecna aktywność bezsprzecznie należy się szacunek.
    Trochę bawi wspominanie Turka tutaj ale zakładam teoretycznie że jak za 5 lat Oleś znowu coś wtopi to przyśpiewka będzie ta sama ;)

No i historia zatacza trochę koło jak wspomniał Timo - tyle że tym razem zamiast kupować konta Templars przytula się do tego złego, znienawidzonego Spootlesa - który zresztą jak Panienka lekkich obyczajów lata i trzyma z tymi którzy go pakowali wcześniej 2 razy w recki, czy wieszali na nim psy i koty pewnie ;) - czy Wy widzicie właściwie co się dzieje, czy po prostu jesteście takimi oportunistami ?

Odniosę się do Jareckiego - chłopie czy Ty czytasz co tak właściwie piszesz i jak się tłumaczysz ? Rozbawiłeś mnie do łez. Spełnienie ogamowe (lot na buddy) - pogratuluję, może jakbyś nie miał wszystkich w buddy którzy teoretycznie mogli Cię pojechać to smrodku w tym ST by nie było. Mniejsza o to czy puściłeś flotę 2 dni wcześniej czy chwilę po dołaczeniu Graffa i Olesia. Jakby chodziło o samego Graffa to pewnie bym nawet tematu nie poruszał - ale wiem jakie było podejście oleska do Ciebie, nieładnie bardzo nieładnie, może faktycznie zakończ grę bo sie żenująco robi. Z tego co kojarzę Olesia to kiedyś nawet chciałeś bronić przed naszymi, nie pisz teraz farmazonów o tym jak to ktoś się zachowuję tylko przyznaj że bez Twojej floty prawdopodobnie tego Starcia by nie było, bądź ekipa byłaby mocno zmodyfikowana. Najmniej się takiego zachowania Jarku po Tobie spodziewałem. No ale to gra - a ostatnie tygodnie zadziwiają coraz bardziej ;)

Ostatnie słowo do kolegi Bladepipera - chłopie po raz kolejny na boardzie wspominasz mojego nicka, albo oczekujesz że się wypowiem - właściwie nie wiem dlaczego. Jęki słyszysz ? Może warto się zgłosić do laryngologa czy coś ? Uwagę moją oczywiście możesz mieć - ale podobnie jak z Maską będzie Cie to kosztowało trochę grosza, nie wiem czy obecnie stać Cie na takie luksusy ;)

Zastanawiałem się co tutaj napisać ale po przeczytaniu tekstu poniżej po prostu spadłem z fotela

Bladeripper Returns napisał(a):

My też mamy takiego błazna - ostatnio się reaktywował ;) Do tego jest nowym top 1 - to jest autentycznie zabawne ^^

“Beware the quiet man...
    For while others speak, he watched. And while others act, he plans.
    And when they finally rest… he strikes.”

W jedności siła PN :>

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez priesten ().

• priesten napisał(a):

znienawidzonego Spootlesa - który zresztą jak Panienka lekkich obyczajów lata i trzyma z tymi którzy go pakowali wcześniej 2 razy w recki, czy wieszali na nim psy i koty pewnie ;) - czy Wy widzicie właściwie co się dzieje, czy po prostu jesteście takimi oportunistami ?

A sam nim nie byłeś i nie jesteś :D Może lepiej już nie tykać tego wątku ;)

geo13 napisał(a):

niemniej nikt nie żebra o zwrot.

Ty może nie ale inni tak.
    96 ST - 512.685%
    Rzekły 3 Kropki: "... współpraca scisła z Templars realna i dostaje ostatnie spawy - umacnia się."
  • Faktycznie wystarczy poskanować żeby znalezc ten złom. Ja wiem gdzie on jest :)
    I nie ma go w MAGNETO więc Templarsi nie musicie nas tak skanować bo złomu u nas nie ma,chyba że chcecie się zemścić bo w tym sojuszu też gra Jurek?
    Co do tego złomu to kolega który go zabrał mógłby się przyznać, bo to jest dość śmieszne. Taki aktywista podbiera złom i nic się nie odzywa.
    Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz gratulacje dla obu ekip za mega rozwałkę :)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez arte2 ().

• GRAFF napisał(a):

drogi jarku....wydasz na telefony majątek...aha komórka z pracy :] ...wyjaśniasz tłumaczysz , echa tego prostowania ,wyjaśniania i do mnie lecą :) winny się tłumaczy słusznie...prostuj dzwoń...warto.

Nie wiem czy po prostu nie sprawdzasz informacji czy może aż tak nierozgarnięty jesteś. :) Zamiast po raz kolejny bez sensu oskarżać (że marnuję podatników pieniądze) to dopytaj kto do kogo dzwonił. Nie przyszłoby mi do głowy dzwonić do Greece Kinga. No, bo i po co?
    Wielki Mistrz Zakonu Templariuszy

ST - [62] - 210'141,23%

SOLO - [48] - 33'176,24%

ACS - [14] - 180'964,99%

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez .Jarecki. ().

• gratulacje akcji (szczególnie obrońcom) i starcia - robi wrażenie, kozackiej chwały nikt Wam nie odbierze, a że nie wszystko poszło idealnie, to tak już bywa w tej grze, tym bardziej, że o zbliżającym się rw dudniło pół uni ;p

obu stronom życzę odbudowy i powodzenia w dalszej zabawie (bo przecież to TYLKO zabawa!!)

M
  • Wypadało by się w końcu wpisać pod takim ST , bardzo dobrze zorganizowany lot flotą atakującą i dobrze taktycznie rozegrane z tym lotem khameira , widziałem cały lot z falangi no i też wiedziałem o niszczeniu moona , w którym też miałem uczestniczyć ,ale po tygodniowym zapierdzielaniu w pracy po prostu nie dałem rady . Gratki zgrania sojuszowego widać że wam ostatnimi czasy idzie znakomicie, nie mniej jednak jest się do czego doczepić , a mianowicie do zbiórki złomu , dla tego też zwlekałem z wpisem , myślałem że się to jakoś wyjaśni , co nie zmienia faktu że nie zostały żadne zbiórki przez was dodane do bilansu co mi się wcale nie podoba , jakoś mi to śmierdzi , do tego wrzuca takie ST ktoś kogo w ogóle nie znam i po prostu się bronił , no ale to taka dygresja z mojej strony :P Po za tymi dwoma drobiazgami ST jak najbardziej udane i ładne %towo , niestety mogę wam życzyć tylko odbudowy .

Co zaś się tyczy buddy , faktem jest że biorąc kogoś do buddy bierze się jakieś zobowiązanie , zaufanie i zapewne kolegowanie i nieagresję , czy to był , bo był w tym wypadku , lot który nie miał w związku nic z obserwowaniem tej buddy ,bo po co ? to jednak do czegoś buddy zobowiązuje , jak dla mnie pisanie o kimś co on zrobił jak kogoś miał w buddy nic nie znaczy , do puki samemu się czegoś takiego nie zrobi , Ja osobiście z buddy na nikogo bym palcem nie kiwnął , bo takie są według mnie zasady , a chowanie się za kimś i tłumaczenie że ktoś coś , to tylko zasłona dymna , nie podoba mi się takie zachowanie i tyle . Oczywiście można mieć inne zdanie , ja wyrażam tylko swoje .
    Jarku było wiele flot co by poleciało prócz Ciebie , wystarczyło tylko słowo i nie było by takiego szumu .

Graff - jeśli chodzi o twoje wypowiedzi , widzę że to chyba w końcu tobie żyłka pyknie , i po za głupotami nic nie wyleci , nie mniej jednak jesteś zabawny . i szkoda by było żeby taki mało ogarnięty człowiek odszedł z tego UNI , nie będzie wtedy z kogo i z jakiego powodu spaść z fotela , czy opluć monitor ze śmiechu , szkoda tylko że reprezentujesz niegdyś najlepszy sojusz tego UNI , no nic , klep dalej te kropki i pisz to coś , co myślisz że jest sensowne :D

Poziom - a co do ciebie , po prostu przeczytaj i zrozum sam siebie , dojdziesz dla czego tylu ludzi było u ciebie oportunistami (według ciebie) może to nie oni stanowili problem ? Tylko po prostu Ty , no ale tego nie będę rozwijał , bo i tak pewnie to Ty masz rację a cała reszta nie , jak zawsze pozdrawiam .

Heh z tego wszystkiego zapomniałem o atakujących :) Cóż pokazaliście że macie jaja na swoim miejscu , niestety tym razem usiedliście na żarze i wam je trochę podpiekło , no nic , jak to się mówi człowiek uczy się na błędach , tu błąd kosztował was sporo pracy włożonej w wasze konta , szkoda miesięcy nie przespanych nocy i nawet jak to inni twierdzą puszowania się , to też trwa :) gra toczy się dalej , i na szczęście to tylko gra , BSzO wam życzę , bo teraz zrobi się zbyt spokojnie na tym UNI

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez RAFUS1973 ().

• kto podnosi reke na NW podnosi reke na krzysztofa jerzyne :)

jestescie banda lamusow przed kompami, z jakimis honorami,paktami,sraktami i piszecie ze krowa nurki daje XD
    Uni 1 skonczylo sie wraz z moim odejciem ]:-D
    pozdrawiam swoich ludzi 8-) :rumieniec:

tego wyzej tez pozdrawiam :*

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Krzysztof Jerzyna ().

• ja cytowal nie bede bo mi sie nie chce ale mowie odrazu nie bede sluchal lameriady jakiegos Graffa co tylko umie stawiac ...... oraz jakiegos poziomki co sam siebie nie rozumie
    Udalo sie i to jest wazne

Pozzdro

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mieetek ().

• Mietek ty chyba sam nie widzisz co piszesz co ? Gdzie się starałeś ? Nawet nie dałeś rady wpasować najważniejszej swojej floty hehe śmiech normalnie .Druga rzecz nie chce ci się to nic nie rób , tak będzie chyba lepiej dla wszystkich nie patrzeć na twoje bzdurne wypociny , a nie chce ci się słuchać to dobrze , bo nikt tu nic nie mówi tylko pisze , co za tym idzie nie słyszysz hehe , nie chcesz patrzeć to nie patrz nikt ci nie każe,możesz nawet skasować konto na boardzie i nawet nie zatęsknię uwierz . Co do wchodzenia tam gdzie światło nie dochodzi swojemu przełożonemu , to takie wpisy rób na forum sojuszu , bo chyba nie czytasz ze zrozumieniem o co ludziom chodzi . Przyjdzie jakiś i tu zacytuję Graffa .......... wlnie coś głupiego i szuka posłuchu , ech co za ...... .

Jeszcze raz gratki dla Obrońców , jaj dla atakierów i odbudowy dla wszystkich .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez RAFUS1973 ().

• RAFUS1973 napisał(a):

Mietek ty chyba sam nie widzisz co piszesz co ? Gdzie się starałeś ? Nawet nie dałeś rady wpasować najważniejszej swojej floty hehe śmiech normalnie .Druga rzecz nie chce ci się to nic nie rób , tak będzie chyba lepiej dla wszystkich nie patrzeć na twoje bzdurne wypociny , a nie chce ci się słuchać to dobrze , bo nikt tu nic nie mówi tylko pisze , co za tym idzie nie słyszysz hehe , nie chcesz patrzeć to nie patrz nikt ci nie każe,możesz nawet skasować konto na boardzie i nawet nie zatęsknię uwierz . Co do wchodzenia tam gdzie światło nie dochodzi swojemu przełożonemu , to takie wpisy rób na forum sojuszu , bo chyba nie czytasz ze zrozumieniem o co ludziom chodzi . Przyjdzie jakiś i tu zacytuję Graffa .......... wlnie coś głupiego i szuka posłuchu , ech co za ...... .

Jeszcze raz gratki dla Obrońców , jaj dla atakierów i odbudowy dla wszystkich .

ooo odezwal sie 2 Grafff ale nie .... tylko ,,,, :D
  • Rafus bez złośliwości - nie uważam żebyś zrozumiał co mam na myśli. Pisałem zresztą głownie do Waszego sojuszowego kolegi + sojuszu Templars
    Tobie i pozostałym którzy opuścili nasze szeregi życzę powodzenia - nie wiem po co to roztrząsasz co chwile, myślałem że w Nowym sojuszu Ci dobrze
    Chyba nie ma co analizować - jak wcześniej zauważyłeś "zawsze wiem lepiej" i chyba przy tym zostańmy. Było minęło i nie wróci już - a czy uda nam się zachować poprawność stosunków, pewnie czas to zweryfikuje , teraz nie ma co drążyć tematu

również pozdrawiam

“Beware the quiet man...
    For while others speak, he watched. And while others act, he plans.
    And when they finally rest… he strikes.”

W jedności siła PN :>

• geo13 napisał(a):

Roztrząsany jest temat buddy. Buddy faktycznie były ale to nie był lot w którym można było tą wiedzę wykorzystać

Geo szanuje Cie z pomiaru flotki, ale miszczu jezli lecisz na kola z buddy to wedlug mnie buddy powinno byc czyste
    byc moze nie wiem teraz juz w czasach szybkie palce usw. nie trzeba kasowac
    pozyczyc atakierom przetopu ;)
    obroncom zgrania w nastepnym kilku dniowym
  • A ja się nie będę rozpisywał jak mój "były" szwagier tylko napiszę Wam szybkiej odbudowy dziewczyny i chłopaki. :D
    Super że takie straty po obu stronach. 8-)
    Reszty nie ma co komentować bo albo czykropkowce albo analfabeci. :>
    Przy okazji pozdrawiam wszystkich znajomych , sąsiada z góry i kierowcę autobusu linii 63. :*
  • Poziom nie rozumiem ? Jak ktoś Ciebie atakuje to sojusznicy Cię bronią i dorzucają swoje 3 grosze , jak Ja bronie sojusznika i dorzucam swoje 3 grosze to źle ? Przecież robię dokładnie to samo co wy .

Robo były "szwagrze" jak coś cię boli idź do lekarza , a nie szukasz zaczepki .

Mietek jak już pisałem wykasuj konto na boardzie , po co ci to ? Zaśmiecasz tylko .