Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
I co @Art i inni specjaliści jeszcze raz pytam nadal nie widzicie problemu i uważacie że wszystko jest ok?:) może ktoś w koncu z łaski swojej sie ustosunkuje czy macie zmaiar cos z tym zrobic czy jak zwykle olejecie sprawe i udacie ze problemu brak? Nawet nie ma jak Fsa puscic bo planety tak porozpierdzielane:o Weźcie się naprawdę ogarnijcie albo zmieńcie robotę bo żal na to patrzeć i czytać - głodne kawałki o niczym.
-
co z ta zmianą nicków, mam czekać tydzień i jeszcze nie wiadomo czy odzyskam swój???? To jakaś kpina. Używałem go na wielu uniwersach odkąd zacząłem grać.
-
Bora 3d napisał(a):
I co @Art i inni specjaliści jeszcze raz pytam nadal nie widzicie problemu i uważacie że wszystko jest ok?:) może ktoś w koncu z łaski swojej sie ustosunkuje czy macie zmaiar cos z tym zrobic czy jak zwykle olejecie sprawe i udacie ze problemu brak? Nawet nie ma jak Fsa puscic bo planety tak porozpierdzielane:o Weźcie się naprawdę ogarnijcie albo zmieńcie robotę bo żal na to patrzeć i czytać - głodne kawałki o niczym.
-
Truck driver napisał(a):
Bora 3d napisał(a):
Bora 3d napisał(a):
Moze ja nie wiem, moze sie nie znam ale z tego co widze, to masz po dwie kolonie w jednym ukladzie wiec jaki masz problem z fs-em? Wczesniej nie miales tych dwoch ukladow do fs-ow tylko jeden taki uklad z dwiema planetami i dwie planety w ukladach po sasiedzku wiec wiele to chyba nie zmienia co do mozliwosci fs-owania?
-
No i widzisz tu mamy pewien problem bo mialem 2 możliwości do fsowania 1 i 3 Gala teraz jak widac 10 planet w 3 gali gdzie nawet produkcja floty jest problematyczna bo tam gdzie nanity najwyższe teraz kolonie sa rozdzielone (jak nie zalapales 1 od lewej to obecne koordy):) Do gal 1/2 nie ma co snić o przneiesieniu wiec jako ze gram flotą jestem w czarnej du... Pomijam ze zmiana miala byc o 1/2 uklady i nie z mojej winy i zachcianki przenioslem sie jako ostatni tylko przez nieudolnych programistów:) gospodarze wywalczyli rekompensate za bóg wie co - po prostu dostali darmowe relokacje - wiec czemu ja czy inni mamy nie walczyc o swoje:)?
yossar - jestesmy na 1 uni:) -
Bora 3d napisał(a):
No i widzisz tu mamy pewien problem bo mialem 2 możliwości do fsowania 1 i 3 Gala teraz jak widac 10 planet w 3 gali gdzie nawet produkcja floty jest problematyczna bo tam gdzie nanity najwyższe teraz kolonie sa rozdzielone (jak nie zalapales 1 od lewej to obecne koordy):) Do gal 1/2 nie ma co snić o przneiesieniu wiec jako ze gram flotą jestem w czarnej du... Pomijam ze zmiana miala byc o 1/2 uklady i nie z mojej winy i zachcianki przenioslem sie jako ostatni tylko przez nieudolnych programistów:) gospodarze wywalczyli rekompensate za bóg wie co - po prostu dostali darmowe relokacje - wiec czemu ja czy inni mamy nie walczyc o swoje:)?
yossar - jestesmy na 1 uni:)
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Truck driver ().
-
ciap napisał(a):
Szukałam algorytmu...
Nie jest docelowe - bo zmienia różnie
Nie jest najstarsze konto/nick - bo zmienia różnie
losowo?
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
Avinashi napisał(a):
ciap napisał(a):
Szukałam algorytmu...
Nie jest docelowe - bo zmienia różnie
Nie jest najstarsze konto/nick - bo zmienia różnie
losowo?
Czemu ja o wszystko muszę pytać!
@Avinashi -
no np kermit
kilka dni temu na pewno zwał sie kermit a wczoraj widziałam ze zmienił nick na jakis z tych systemowych co sa teraz nadawane odgórnie a co ciekawsze dzis juz sie nazywa kermit spowrotem
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
Avinashi napisał(a):
no np kermit
kilka dni temu na pewno zwał sie kermit a wczoraj widziałam ze zmienił nick na jakis z tych systemowych co sa teraz nadawane odgórnie a co ciekawsze dzis juz sie nazywa kermit spowrotem : data-verified= ">
Teraz się nazywa:
2154 (1) gracz 111 (5.065) 525.858
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
ackra napisał(a):
bobro napisał(a):
Te 13 przenosin może się okazać za mało
W pierwszej gali kilka miejsc sobie znalazłem, ale w trzeciej nie ma szans się nigdzie wcisnąć...
Jeszcze żeby można było się na 13. pozycję w us przenieść, to można by kombinować, ale nie można
Nie wyszedłem dobrze na tych przenosinach, trzeba było jednak się przenosić od razu, a nie rejestrować się na docelowym i zajmować pozycje
W tym przypadku cwaniactwo nie popłaciło
Ale nie płaczę, bo któż mógł wiedzieć
Panie @Art. Na Betelgezie, po wprowadzeniu eko x7 dostaliśmy spalanie deuteru x0,5. Czy zrobienie takiego myku na docelowym Taurusie jest też możliwe?nie -
nie wiem czy poniższe pytanie zostało już zadane:
Skoro przenoszeni byli gracze ze statusem "idlak" przed uF --> dlaczego teraz sa na Urlopie ?
Nie lepiej by było przywrócić im status nieaktywnego po fuzji ? -
Było zadane. Odpowiedziano, że, cokolwiek to znaczy, urlop zostanie im zdjęty po zakończeniu fuzji.nie
-
ciap napisał(a):
Avinashi napisał(a):
no np kermit
kilka dni temu na pewno zwał sie kermit a wczoraj widziałam ze zmienił nick na jakis z tych systemowych co sa teraz nadawane odgórnie a co ciekawsze dzis juz sie nazywa kermit spowrotem : data-verified= ">
Teraz się nazywa:
2154 (1) gracz 111 (5.065) 525.858
-
Antares napisał(a):
sorry za moją upierdliwość ale jeżeli w ramach fuzji zostałem przeniesiony i grałem swoim nickiem przez 6 dni a w 7 przerzucili kogoś z takim samym nickiem to dlaczego zmiana dotknęła mnie a nie jego??? Na dodatek to pewnie idlak bo ma u i pozycje prawie 5k na Quantum.
Napisz ticketa -
Tak na przyszłość kochani Szpece od robienia Fuzji. Pomyślcie 3 razy i raz zróbcie, na zdrowie Wam wyjdzie.
Czekacie z fuzją do ostatniej chwili, gdy na serwerze już zostaje 10 aktywnych osób. Podpinacie byle jakie uni do byle jakiego bez pomyślnunku - i nagle ludzie mających po 20 mln pkt stają się farmami dla ludzi z 200 mln.
Połączcie to wcześniej, gdy jest jeszcze dużo graczy aktywnych, kiedy topki obu uniwersów są w miarę wyrównane i przyspieszcie to wolniejsze wtedy. Lub uwaga - przewidując wpieprzenie tak dobrych graczy do młodszego uniwersum, dajcie młodszemu bonus na kilka miesięcy wcześniej, żeby szanse się wyrównały.
W ten sposób tylko psujecie grę, a naprawdę wystarczy chwilę pomyśleć.
W tym momencie Wasze fuzje to zwyczajne bezmyślność i maszynowe działanie po to, by udawać, że gra jest fajna. Ale jednak ludzie wydali czasami pieniądze i chcieli by się bawić na równych zasadach, a nie stawać się przymusowo farmami dla lepszych uniwersów. -
bobro napisał(a):
Czy zrobienie takiego myku na docelowym Taurusie jest też możliwe?
imperiusss napisał(a):
Skoro przenoszeni byli gracze ze statusem "idlak" przed uF --> dlaczego teraz sa na Urlopie ?
-
Jak masz 20 kk punktów, musisz potrafić się obronić. Nieważne czy przeciwnik ma też 20kk, 200 kk, czy 2kkk punktów. F-S, zwózki, zasieki, większy udział elektrowni w energii na planetach. Na wielu uniwersach gram przeciwko znacznie silniejszym przeciwnikom i zazwyczaj potrafię zniechęcić do atakowania.
Jest tu dużo krytyki, a ja chciałem w sumie pochwalić Niemców, bo chociaż nie udało im się wszystko i niektóre rzeczy trzeba poprawić, to przeżyłem bardzo intensywny i przyjemny tydzień na Nowym Xanthusie Więcej przeciwników, pakty, nowi ludzie i nowe możliwości Aż chce się grać
Mam nadzieję, że Niemcy pójdą za ciosem i dodadzą możliwość wydzielenia konta spod jednego Lobby, żeby gracze nie tracili wyników swojej pracy na kontach.
Lwica jest boska :) -
Antares napisał(a):
sorry za moją upierdliwość ale jeżeli w ramach fuzji zostałem przeniesiony i grałem swoim nickiem przez 6 dni a w 7 przerzucili kogoś z takim samym nickiem to dlaczego zmiana dotknęła mnie a nie jego??? Na dodatek to pewnie idlak bo ma u i pozycje prawie 5k na Quantum.
Jeśli czyjś nick trafił w ręce konta nieaktywnego, prosimy o kontakt poprzez Support. -
Zbieram na kolejną planetę, brakuje mi jednego lvl astro. Zaczytany w tym temacie przejrzałem gale. Poza nową 10, wszystko zapchane od pozycji 4 do 12. Tylko w 10 nieliczne wolne miejsca, które już za chwilę mogą być również pozajmowane... Pojawił się tam głównie osad. Nie chcę kolonizować pozycji 1-3 lub 13-15 bo planety tam są zbyt małe. Nie chcę do 10 bo tam tylko osad i daleko. Na ten moment pozostaje mi tylko zostawić badanie astro i grać dalej z zamrożoną surką za ponad 6 kk pkt
Mam takie pytanie/propozycję. Może byłaby taka możliwość aby w ramach przeniesienia planty, można było przerzucić planety z pozycji 4-12 na te skrajne ale bez zmiany temperatury? Można by tez zmienić regulamin i w przypadku nieaktywności konta powyżej np 3-4 lat, usuwać takie konta, nawet jak mają anty.. To samo z tymi pobanowanymi na kilkadziesiąt lat.. -
Art napisał(a):
Antares napisał(a):
Jeśli czyjś nick trafił w ręce konta nieaktywnego, prosimy o kontakt poprzez Support.
-
Art napisał(a):
zamiast tego prawo do nicka jest ustalane na podstawie stażu konta.
Gracz silent z Quantum ma ten sam nick od dawna. Zdaje się, że dłużej niż istniały serwery Exodusowe, a mimo to nick został zmieniony. Co najlepsze zmienił się dwa razy... -
-
gardze wami napisał(a):
na Librze jest 5k graczy z czego 40% gali to niebieskie konta,
-
proponowałabym zrobić jakąś selekcję z tymi idlakami i banowiczami na 20 lat ;/
S. King -
Avinashi napisał(a):
proponowałabym zrobić jakąś selekcję z tymi idlakami i banowiczami na 20 lat ;/
-
Selekcja lub kasacja niebieskich i idlaków zaraz po fuzji to był by największy absurd i ftopa samej fuzji bo jaki był by sens robienia fuzji z nimi kilka dni wcześniej jak za to można było by połączyć więcej exodusów .
Przy fuzji GF powinno zostawić sobie furtkę na idlaków że niby anty jest ale jeśli chodzi o fuzje niestety jedynym przejściem na docelowe jest zalogowanie się jak nie to jeszcze miesiąc dał bym im pobyć na exodusie i kasacja exodusu i kont niezalogowanych 30 dni po ukończeniu fuzji pierwotnej. -
Jeszcze innym rozwiązaniem mogłoby być zostawienie jednego uni, np antares, i tak wpakować tych idlaków i urlopowiczów nieaktywnych dajmy na to od 2 czy tam 3 lat. Gdyby taki jeden z drugim chciał wrócić to by wrócił na nieaktywne uni a my moglibyśmy się cieszyć nowymi aktywnymi graczami i byłoby miejsce na przenosiny czy nowe kolonie, którego teraz brakuje!!
-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 45
45 gości