Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @Sacharov nie trafi więcej kont, bo art napisał, że te konta będą przydzielane wg zaludnienia uniwersum. Stąd u68 6,6%, Quantum 5,3%, a Wezn czy Libra po +-15% :)
      @ciap zacznij korzystać z funkcji 'spojler', bo 3 posty na całą stronę są już nudne :quasi:
      Zauważ, że nigdzie nie napisałem, że Q i P będą miały lepiej w grupie 3, tylko że grupa 4 będzie bardziej wyrównana bez Q i P. Twoje tabelki czytam i dalej nie widzę odpowiedzi, dlaczego Twoim zdaniem jeśli Wasat tworzy 49 pozycji z top 100 i Draco kolejne 44, to dlaczego nagle nie pasuje Ci, jeśli Libra w grupie 4 miałaby tych pozycji 59?
      "Słabsze serwery praktycznie znikły. " - tak jak zanika Libra na Librze :)
      Do tego jak to już ktoś napisał wczesniej: nie forsuj swojego zdania na siłę. Decyzja zapadła i zmienić się jej już nie da. Do tego zauważ, że i części graczom i artowi podobał się mój podział, bo wprowadzał ład i wyrównanie dla grupy 4. Grupa 3 i tak jest niezbalansowana przez giganta zwanego Wasat, więc płotki pokroju Libry, Quoar czy Polaris i tak tu nic nie znaczą :)
      Jestem top 1, ale nie uważam, że jakiś niższy top to nie gracz. Uważam jedynie, że rzeczywiście probujesz forsować swój podział na siłę. Odpowiedź jest prosta: oba podziały, i Twój i mój są złe, w myśl zasady: wystarczy jeden argument, by obalić tezę :)
      Z chęcią ciągnął bym dyskusję, gdyby była możliwość zmian, ale teraz po co wycierasz sobie klawiaturę? Dalej dużo osób uważa, że podział grupy 3 i 4 jest słaby :)

@DarthMario. no koszyk 2 to żart, jakby te plotki nie mogły mieć alternatywy iść do koszyka 1 :D
      Generalnie większość tych podziałów jest słaba. Fajnie, że w ogóle będzie fuzja, ale można było do tego podejść z głową i rzeczywiście otworzyć się na opinię graczy. No sorry, ale sam CoMa uznał mój podział za sensowny, a team tak długo przecież siedział, liczył, dzielił i myślał... Tak długo, że Nekkar z x1/1 stanie się speed uni...
    • @Starrk najmijcie sie do teamu i se trzymajcie reke na pulsie... monituj do niemca ... mozecie wogle duzo dzialac.... @ciap ja juz nawet nie wiem o czym wy piszecie... tabelki srelki morelki.... cieszcie sie ze ktos wogle nad fuzja chcial usiasc a nie jescze wymagacie konsultacji spolecznych ... to nie wybory powszechne tu nie ma na ogól demokracji wiec albo wejdziecie do teamu wtedy zobaczycie czy tak fajnie charytatywnie jest myslec o wszystkim ... albo grajcie se w jakies tanki XD
      a do czasow fuzji prosilbym moda o zamkniecie temaaaaatu .... :) bo jest tu chyba za duzo graczy co poswiecaja czas na forum, niz sama gre
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu
    • @stark skoro kopiesz sure tylko, mogłbys grać i gdziekolwiek ... zarowno na pelnym uni jak i wyludnionym... skoro twoj styl gry nie wplywa i nie wnosi niczego do gry to nie oponuj tak jakby swiat zawalic sie mial
      wezcie wszyscy przyklad z @Majsów juz nie płaczą ... (chyba) :)
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().

• heh jak mowisz nie zmarnuje czasu na studiowaniu forum ... wole juz idlaka przyfarmic :) a poo fuzji wtewdy to bedzie urodzaj ...
      wy macie moze jakis za maly speed skoro tyle czasu na jakies tabelki macie ... uszanujcie decyzje władzy i heja...

ps nastepna fuzjia ----> wszyscy na quantum czy bedziecie chcieli czy nie
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
    • Starrk napisał(a):

@ale cios a może wszystkie do u68? :)
      Zapraszamy :D wszystkich pieknie ugoscimy :*
      Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
      kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
      ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
      Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
      Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%
    • Starrk napisał(a):

@DarthMario. no koszyk 2 to żart, jakby te plotki nie mogły mieć alternatywy iść do koszyka 1 :D

Generalnie większość tych podziałów jest słaba. Fajnie, że w ogóle będzie fuzja, ale można było do tego podejść z głową i rzeczywiście otworzyć się na opinię graczy. No sorry, ale sam CoMa uznał mój podział za sensowny, a team tak długo przecież siedział, liczył, dzielił i myślał... Tak długo, że Nekkar z x1/1 stanie się speed uni...
      no ja osobiście też nie jestem usatysfakcjonowany tym podziałem, ale ja już rok temu wiedziałem że z nami będzie problem.
      Wiesz tylu ilu ludzi tyle opinii. Każdy by chciał co innego i w taki sposób żeby mieć przewagę - taka nasza natura.
      Nie zanosi się żebym grał więcej przez następny rok niż w tym, więc rosnijcie tam ładnie. Może i nas połączą w jedno uni :D I żeby każdemu dogodzić, każdy będzie miał takie parametry jakie miał na swoim uni XD
    • ciap napisał(a):

@ale cios
      Tabelka pokazuje że stark chce na swoim uni dodatkowo dwa słabsze serwery żeby miał co farmić.
      Cała prawda.

Excel skasowany.
      Obie propozycje, zarówno Twoja @Stark jak i @ciap nie są idealne i znajdzie się wielu przeciwników, ale przeczytałem właśnie waszą całą dyskusję i wychodzi mi na to, że Ty Stark chcesz poprostu mieć np. moje uni (Polaris) w Twojej grupie, żeby mieć co farmić, bo istniejemy dużo krócej niż Twoje uni i co tu dużo mówić przepaść pkt między Tobą a topką z naszego uni jest olbrzymia. Polaris ma dwa lata, a Twoje uni? No właśnie. Ciap trzyma się swojej wersji co jest logiczne, bo ona kieruje się głównie liczbą pkt- nie twierdzę, że to idealne rozwiązanie, ale chyba mimo wszystko najrozsądniejsze. Jak napisałem wcześniej dla mnie nie ma znaczenia czy będę grał w 3 czy 4 grupie, bo to tylko gra i cyferki, a przy UF nigdy nikomu nie dogodzimy. Logiczne, że flociarze będą chcieli grać na uni, gdzie będą mogli najwięcej złomować i samemu nie będą musieli się martwić o kontrę. Zresztą temat jest już zamknięty, bo wszystko zostało zatwierdzone, więc dalsza dyskusja jest bezcelowa. Zaczekajmy na UF i wówczas wrzucajmy ST zamiast dyskutować kolejne strony o dupie marynie :D
      Uni Polaris
    • KAyto napisał(a):

jak bedzie za pół roku
      Wszyscy piszą o październiku:

we are going to do the merges in October!
      Die Fusionen sind für den Oktober 2018 geplant.
      nous allons faire les fusions en octobre!
      ¡porque habrá fusiones en Octubre!

Nawet jeżeli będzie jakiś poślizg to myślę że nie półroczny :)
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ciap napisał(a):

Jakieś FAQ pojawiło się na OGame.DE

board.de.ogame.gameforge.com/i…ostID=3692033#post3692033
      weź jeszcze to przetłumacz, bo już od samego oglądania tekstu po niemiecku oczy bolą... jeszcze mi się monitor zepsuje :E

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Gogle Ci przetłumaczy...

FAQ

Czy mogę pozostać we wszechświecie Exodus?
      Nie, cały wszechświat Exodus zostaje przeniesiony do docelowego wszechświata.

Czy mogę zmienić wybór miejsca docelowego?
      Jeśli dostępnych jest kilka miejsc docelowych, wybór miejsca docelowego należy zmienić tak często, jak chcesz w okresie oczekiwania. Przedział czasu na wybór celu potrwa około półtora tygodnia.
      Po rozpoczęciu procesu łączenia fuzje przeprowadzane są codziennie przez cały tydzień, więc nowy wybór celu nie będzie już możliwy w dniu następującym po selekcji docelowej na tym etapie. Po scaleniu konta nie ma odwrotu.

Co się stanie, jeśli już mam konto w docelowym wszechświecie?
      Dodatkowe alternatywne wszechświaty są oferowane w przypadku, gdy istniejące konto już istnieje w podstawowych światach selekcji. Jeśli jednak istnieje już konto zarówno w pierwotnym, jak i wtórnym wszechświecie docelowym, powinno nastąpić przymusowe połączenie. Cele drugorzędne zostaną ogłoszone na krótko przed rozpoczęciem fuzji przez GameForge.

Mam już moje konto w docelowym wszechświecie. Czy mogę przenieść to gdzie indziej?
      Nie, to nie zadziała. Możesz kontynuować, gdzie jesteś i cieszyć się uzupełnianiem wszechświata innymi graczami.

Co stanie się z nieaktywnymi kontami w trybie wakacyjnym?
      Wszystkie nieaktywne konta są przymusowo scalane z wszechświatami docelowymi - pod koniec procesu łączenia.

Co stanie się z nieaktywnymi kontami bez trybu urlopowego?
      Nawet nieaktywne konta bez trybu wakacyjnego są przymusowo wtopione w docelowe wszechświaty, ale pozostają również w docelowym wszechświecie bez trybu wakacyjnego.

Kto jest traktowany priorytetowo przy łączeniu się z docelowymi wszechświatami?
      Wszystkie aktywne konta będą miały najpierw możliwość wyboru swojego docelowego wszechświata. Wszystkie nieaktywne konta - bez względu na to, czy są w trybie urlopowym, czy nie - są przymusowo scalane na końcu procesu, jeśli wszystkie aktywne konta zostały już scalone.

Czy stare, trwale zablokowane konta zostaną scalone?
      Tak, żadne pojedyncze konto nie powinno zostać usunięte podczas tego połączenia. (Oczywiście konta pozostaną zablokowane na całą wieczność)

Czy po połączeniu nastąpi możliwość zmiany właściwości serwera?
      Tak, czasami jest to tworzone w wielu społecznościach. Jak tylko proces łączenia zostanie zakończony, propozycje mogą być prezentowane na oficjalnym forum, które są następnie oceniane i przekształcane w ankietę we wszechświecie.

Czy mogę zarejestrować exodus lub docelowy wszechświat podczas fuzji?
      Nie, to nie zadziała. Rejestracja zostanie zamknięta zarówno w exodusie, jak iw docelowym wszechświecie, gdy tylko rozpocznie się faza selekcji, i zostanie zwolniona dopiero po zakończeniu procesu łączenia.

Czy funkcja fuzji zostanie wdrożona w lobby przed połączeniem?
      Niestety nie, nie będzie. Pracował równolegle zarówno w lobby, jak iw skrypcie fusion, ale niestety ta funkcja nie jest jeszcze gotowa do użycia.

Nie mam wyboru, a skończy się na multikontach, czy zostanę za to zakazany?
      Jesteśmy obecnie świadomi brakujących opcji. W związku z tym od momentu zakończenia procesu łączenia do momentu, w którym możliwa jest funkcja przeniesienia konta w lobby, domyślnie nie zostanie zablokowana wymuszona fuzja wielu kont. Zastosujemy regułę wielopunktową tylko wtedy, gdy dwa konta będą ze sobą współdziałać - zarówno pokojowe, jak i wrogie. Nowe multikonty tworzone celowo przed lub po połączeniu lub wielu kontach, które współdziałają ze sobą w tych specjalnych warunkach są na stałe zablokowane przez działanie gry. Uzyskanie nieuczciwego zysku z wielu kont (np. Handel za pośrednictwem strony trzeciej) jest również nielegalne.

Jaki jest najlepszy sposób uniknięcia nielegalnych działań z wieloma kontami w tym czasie?
      Umieść jedno z dwóch kont w trybie wakacyjnym do znalezienia nowego właściciela.

Zostałem scalony, a moje planety mają zły układ. Co mogę teraz zrobić?
      Nie możemy powielić współrzędnych, ale otrzymasz tyle bezpłatnych przemieszczeń, ile przedmiotów, które planety znajdują się w niewłaściwej pozycji. Jeśli jest 9 planet, ale 5 zostanie przeniesionych, zostanie wygenerowanych 5 przedmiotów dla swobodnego przesiedlenia. Współrzędne są przypisywane zgodnie z zasadą "kto przychodzi pierwszy".

Czy mój sojusz również zostanie przeniesiony?
      Tak, zrobi to. Pierwszy członek sojuszu przesuwający się do docelowego wszechświata weźmie sojusz z ruchem. To konto również wstępnie otrzyma rolę założycielską. Gdy tylko poprzedni założyciel przeniesie swoje konto, konto to otrzyma z powrotem prawa założyciela.

Czy stracę mój samouczek?
      Nie. Postęp przejęcia samouczka również został przejęty.
    • Mijają lata, mijają fuzje problemy te same.

A polowa z nich wynika z samolubnej oceny graczy którzy wywierają nacisk na team który z olewki lub z innych względów sprawę zamiatają pod dywan.

Prosty przykład, mamy możliwość regulacji eko na uniach. I jak z tego korzystamy? Wszyscy chcą x7, dostają x7 bo ludzie chcą i koniec. Zaspokojenie chwilowej chęci graczy. Co można było z tym zrobić? A no popatrzeć które uni będą łączone speed eko rok temu rozróżnić tak żeby te uni przez ten rok się wyrównały. Co to za problem? Najsilniejsze uni eko x2 najsłabsze x7 i w mierzalnym czasie wyrównujemy uni, uf jest bardziej sprawiedliwe. Ale po co? Co zrobimy z kwikiem graczy? Tyle mamy liczyć przewidywać do przodu? A po co?

Drugi problem kwik graczy ze fsy za drogie. Leniwe podejście teamu, to damy 0.5. I co dalej? Dokładamy eko x7 i wiecie co? Za chwile będzie ten sam problem bo ludzie urosną i będzie kwik DEUTER 0.25! No bo jak mamy fsowac? I tak w kolo macieju. Tu tez jest wina graczy o bezmyślnym klepaniu floty której potem nie chcą fsow bo drogo! Ale zastanówcie się sami do czego to prowadzi? Do 0.1 deuteru. Kwestia czasu jeśli nie zmienicie podejścia.

Powiem więcej za 2 lata będzie ten sam problem. Tylko ludzi i uni mniej.

Największy kwik o uf maja flociarze do których sam sie zaliczam, bo im mniej graczy tym więcej celi. Ale Ci sami flociarze w większości zamiast strzyc owce to ja zabijają. Szczegolnie to na x5 wychodzi gdzie gsami Cie będą orac po pare razy na dobe dla zysku lub tylko po to żeby ta obronę z orac i na przyszłość było. I jasne ja czy ktos inny sobie poradzi, ale wiekszosc ludzi takie ZACHOWANIE odrzuca od gry i dlatego x5 tak szybko zdychają. I potem kwik ze nie ma z kim grac. Takich patologicznych zachowań jest więcej, pushe, multikonta, handel po minimalu, szantaże sprzedawaj dex po minimalu bo inaczej... No panowie kto co ma za uszami? I teraz problem bo nie ma z kim grac. A gdzie tkwi duza część winy?

Granie na dzien dzisiejszy na nowych uniach nie ma sensu jesli nie oddasz w odpowiednim momencie konta. Czemu? Bo potem i tak i tak trafisz jak narybek na silniejsze uni. Im będziesz silniejszy na tym silniejsza unie trafisz, ironia losu. I poki nie zmieni sie myślenie naszego teamu na temat uf to tak to będzie wyglądać.

Kto tam pisał usunąć idlerkow! Wyrzucić urlopy! Ludzie? A chcecie grac sami na uniach? Jak wiele flot czy kont powstało własnie na idlerkach, gdzie by te konta i ludzie byli bez nich? Bylo by nas jeszcze mniej. Ile ludzi wróciło do gry po 2-3 latach na urlopu? To kolejni gracze których by nie było.

Zanim zaczniecie pisac bzdury, pomyślcie czy to co proponujecie sprawdzi sie dla calej społeczności czy tylko DLA WAS.

''Bo z prądem rzeki płyną tylko zdechłe ryby.''
      Pb Solo - 346,963% i Acs - 451,005%

Ilość ST >300

• RY&K@ napisał(a):

Mijają lata, mijają fuzje problemy te same.

A polowa z nich wynika z samolubnej oceny graczy którzy wywierają nacisk na team który z olewki lub z innych względów sprawę zamiatają pod dywan.

Prosty przykład, mamy możliwość regulacji eko na uniach. I jak z tego korzystamy? Wszyscy chcą x7, dostają x7 bo ludzie chcą i koniec. Zaspokojenie chwilowej chęci graczy. Co można było z tym zrobić? A no popatrzeć które uni będą łączone speed eko rok temu rozróżnić tak żeby te uni przez ten rok się wyrównały. Co to za problem? Najsilniejsze uni eko x2 najsłabsze x7 i w mierzalnym czasie wyrównujemy uni, uf jest bardziej sprawiedliwe. Ale po co? Co zrobimy z kwikiem graczy? Tyle mamy liczyć przewidywać do przodu? A po co?

Drugi problem kwik graczy ze fsy za drogie. Leniwe podejście teamu, to damy 0.5. I co dalej? Dokładamy eko x7 i wiecie co? Za chwile będzie ten sam problem bo ludzie urosną i będzie kwik DEUTER 0.25! No bo jak mamy fsowac? I tak w kolo macieju. Tu tez jest wina graczy o bezmyślnym klepaniu floty której potem nie chcą fsow bo drogo! Ale zastanówcie się sami do czego to prowadzi? Do 0.1 deuteru. Kwestia czasu jeśli nie zmienicie podejścia.

Powiem więcej za 2 lata będzie ten sam problem. Tylko ludzi i uni mniej.

Największy kwik o uf maja flociarze do których sam sie zaliczam, bo im mniej graczy tym więcej celi. Ale Ci sami flociarze w większości zamiast strzyc owce to ja zabijają. Szczegolnie to na x5 wychodzi gdzie gsami Cie będą orac po pare razy na dobe dla zysku lub tylko po to żeby ta obronę z orac i na przyszłość było. I jasne ja czy ktos inny sobie poradzi, ale wiekszosc ludzi takie ZACHOWANIE odrzuca od gry i dlatego x5 tak szybko zdychają. I potem kwik ze nie ma z kim grac. Takich patologicznych zachowań jest więcej, pushe, multikonta, handel po minimalu, szantaże sprzedawaj dex po minimalu bo inaczej... No panowie kto co ma za uszami? I teraz problem bo nie ma z kim grac. A gdzie tkwi duza część winy?

Granie na dzien dzisiejszy na nowych uniach nie ma sensu jesli nie oddasz w odpowiednim momencie konta. Czemu? Bo potem i tak i tak trafisz jak narybek na silniejsze uni. Im będziesz silniejszy na tym silniejsza unie trafisz, ironia losu. I poki nie zmieni sie myślenie naszego teamu na temat uf to tak to będzie wyglądać.

Kto tam pisał usunąć idlerkow! Wyrzucić urlopy! Ludzie? A chcecie grac sami na uniach? Jak wiele flot czy kont powstało własnie na idlerkach, gdzie by te konta i ludzie byli bez nich? Bylo by nas jeszcze mniej. Ile ludzi wróciło do gry po 2-3 latach na urlopu? To kolejni gracze których by nie było.

Zanim zaczniecie pisac bzdury, pomyślcie czy to co proponujecie sprawdzi sie dla calej społeczności czy tylko DLA WAS.

bardzo dobrze napisane jestem w 100 % za tym co gdybasz na tej klawie :)

jak dawali na Q x7 to i my musielismy miec x7 to EKO ale mogli nam podnieśc a Q dać zmiej na x4 nawet :) żebyśmy mogli ich dogonić
    • RY&K@ napisał(a):

Dodam tylko, ze gdzies o tym pisalem ale oczywiscie jest klika na forum co sobie wzajemnie poklaskuja a nikogo "obcego" nie chca sluchac :P co do reszty, podpisuje sie rekami i nogami.
    • Fajnie to rozwiązano na ogame.de.
      Uni mają 2-3 docelowe.
      Nie ma takich chorych różnic w punktach.
      Np uni docelowe top1 ma 1.1mld to dołączają uni co top1 ma 800mln. ale juz w top100 jest 100mln do 160mln

No niemiecka solidność. Moglem tam zalozyc konto. Wprawdzie jezyk nieprzyjazny ale jakos wszystko inne lepiej zorganizowne xD
    • szpic napisał(a):

Fajnie to rozwiązano na ogame.de.
      Uni mają 2-3 docelowe.
      Nie ma takich chorych różnic w punktach.
      Np uni docelowe top1 ma 1.1mld to dołączają uni co top1 ma 800mln. ale juz w top100 jest 100mln do 160mln

No niemiecka solidność. Moglem tam zalozyc konto. Wprawdzie jezyk nieprzyjazny ale jakos wszystko inne lepiej zorganizowne xD
      Fakt Niemcy to jakoś lepiej zorganizowali.
      Mówią o mnie że jestem wariat.

Ale ja to nieźle ogarniam.
    • szpic napisał(a):

Fajnie to rozwiązano na ogame.de.

czubulus napisał(a):

Fakt Niemcy to jakoś lepiej zorganizowali.
      Zawsze jest lepiej tam gdzie nas nie ma.

I tak Yakini ma speed floty x1 do wyboru 2,3,6.

Merkur ma speed floty x5 i do wyboru speed x2 lub x3.
      Już widzę to zadowolenie polskich fanatyków speeda x5 którzy mają do wyboru x2 lub x3. :fgrin:

Ciekawi mnie czy zrobią tam ankiety o zmianę speed.
      I co wygra na takim serwerze gdzie pójdzie Libra jak zrobią ankietę o flotę.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Po co mi dodatkowe pola?? Chyba tylko po to że jak stracę flotę to sobie eko będę dlubal. Dla mnie łączenie nas z kimś kto jest silniejszy 5 krotnie w punktach i 7 krotnie w flocie totalnym bezsensem. Dodatkowo coś co nigdy nie istniało na Antreasie czyli Acs wielu musi się go nauczyć bo nigdy nie mieli z tym do czynienia. Prędkość flot też ma znaczenie i to ogromne. Będziemy tam jak kaczki wystawieni i nie mówię że się boje bo to jest grą ale tak znaczącą zmiana nie przyniesie wiele dobrego i nie mówicie o ochronie bo mając 300k punktów na Q będę odrazu dostępny dla kogoś ze ścisłego top chyba sam przetopie sobie wszystko w kopalnie

...Jeden by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać. W krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
    • Jak to po co żeby mógł kryjówkę postawić...
      A tak na poważnie to długo czekaliśmy na tę fuzję, mnie ona dotyczy, aczkolwiek nie głównego mojego konta, bo gram na Dorado.
      Jestem zwolennikiem fuzji, aczkolwiek firma sama sobie w kolano strzela tworząc różne konfiguracje uni, skoro później są dylematy, tego nie łączyć tamtego nie łączyć.
      Zostali by przy x1 flota eko i nie robili z Ogame fun game. Sam gram na speedzie, ale po prostu musiałem się dostosować do dzisiejszych czasów.