Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Nie powiem, GF mnie tą informacją bardzo zaskoczył. Nie spodziewałem się żadnych informacji (nawet mało konkretnych typu "w przyszłym roku naprawimy mechanizm fuzji i w 2020 coś dalej w tym temacie zrobimy") a tu już przecieki, że całość ma odbyć się już w październiku.

Jedynie co jest dla mnie wielkim minusem to fakt, że przy okazji kolejnej fuzji GF nic nie robi aby oczyścić układy z planet I oraz u I bez kasowania tych kont... A mogliby zrobić, że planety znikają po 2-3 miesiącach nieaktywności (otrzymują koordynaty widmo) a jak się gracz zaloguje to mechanizm analogiczny do fuzji przydziela nowe koordynaty (i nagradza przenosinami analogicznymi jak w przypadku fuzji). Poprawiłoby to według mnie grę bo teraz szukając pozycji pod nową planetę trzeba się trochę nagimnastykować (a 70% kont na Uniwersum 68 to konta nieaktywne) to już nie mogę się doczekać jak do Uniwersum 68 dołączone zostaną 4 inne Uniwersa (licząc że z kont nieaktywnych przeniesione zostanie 50% kont to i tak dodatkowe 2394 konta nieaktywne, ile to może być? Z 10 000 nieaktywnych planet rozrzucone losowe tu i tam). Albo niektóre układy "zabarykadowane" przez planety nieaktywne byłby dostępne do wlotu z planetą wypadową.

A niech będzie, że zniknęłyby tylko konta na urlopach bo z idlerów przynajmniej są surowce dla graczy, więc same konta na urlopach też zwolniłoby pewnie parę tysięcy pozycji do ew. kolonizacji. A mało kto by tutaj coś stracił (minus Ci co mają zabarykadowane układy przez konta znajomych lub gracze tacy jak ja którzy wrócili bo bardzo długiej nieaktywności).

No cóż, może innym razem.
    • Avinashi napisał(a):

Ludzie nawet nie zwrócili uwagi, że jesteś CHYBA (??) jedyną osobą która chciałaby iść na starszą unię na której miałbyś jednak dużo ciężej! O_O Nie wiem ile masz punktów i na jakiej uni grasz - wnioskuję tylko i wyłącznie po poście jaki napisałeś :)
      Ja prosty górniczek jestem, w deu tylko zaopatruje, idę tam gdzie lepiej płacą za deu XD
    • Sacharov napisał(a):

(a 70% kont na Uniwersum 68 to konta nieaktywne)
      Na mojej stronie pisze w danym momencie ile jest kont nieaktywnych. W skali miesiąca wychodzi już całkiem ładnie bo gra ok 60% kont. Pod tym względem u68 wypada bardzo ładnie na tle innych. :fsmile:
      Spora wymiana urlopami :X

edit
      W internecie mogę sobie używać języka potocznego. :fsmile:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ciap napisał(a):

Sacharov napisał(a):

(a 70% kont na Uniwersum 68 to konta nieaktywne)
      Na mojej stronie pisze w danym momencie ile jest kont nieaktywnych. W skali miesiąca wychodzi już całkiem ładnie bo gra ok 60% kont. :fsmile:Spora wymiana urlopami :X
      Nawet jak sumuje się aktywnych i urlopowiczów, to jest to grubo poniżej 50% XD Mało tego, sprawdziłem przyrosty od 1 września aż do teraz, wyszło mi że tylko 857 graczy miało przyrost na plus (około 40 na minus)
      Według przyrostów jest 900 graczy aktywnych w skali miesiąca(uwzględnia to grających ufs), gdzie wszystkich jest ~2900 graczy. Wychodzi że jest 31% aktywnych.

• @Puck
      U mnie 150 osób więcej ma jakieś przyrosty.
      Strona którą dajesz pokazuje urlop w danej chwili. Czyli jak ja dam teraz urlop a inny urlopowicz zejdzie to strona nie zauważy różnicy. Statystyki które podałam zauważą różnicę bo liczę dni które każdy gracz gra. 60% to liczba kont które choć jeden dzień zaliczyły bez urlopu - czyli właściciele są i wiedzą że mają konta. Licząc tylko konta które grały dłużej niż 7 dni mamy > 55%.
      Nie zawsze brak urlopu oznacza przyrosty. Może być to za krótki okres żeby coś się wybudowało... itd.

Patrząc na samą liczbę aktywnych kont (bez urlopu, szarości itd): przyrostyogame.cba.pl/Info.html to u68 wypada najlepiej ze wszystkich łączonych serwerów. Nawet od tych najnowszych:

Pokaż spoiler

6831%
      147 - Uriel29%
      151 - Yildun28%
      150 - Xanthus27%
      149 - Wezn24%
      139 - Merkur20%
      148 - Virgo20%
      144 - Rhea18%
      145 - Spica17%
      146 - Tarazed17%
      130 - Deimos16%
      114 - Nekkar15%
      137 - Kallisto13%
      142 - Polaris13%
      123 - Wasat12%
      133 - Ganimed11%
      143 - Quaoar11%
      104 - Draco9%
      126 - Zagadra9%
      135 - Izar9%
      120 - Taurus8%
      131 - Eridanus8%
      138 - Libra8%
      140 - Nusakan8%
      117 - Quantum6%
      125 - Yakini6%
      132 - Fidis6%
      134 - Hyperion6%
      141 - Oberon6%
      127 - Antares5%
      128 - Betelgeuse5%
      129 - Cygnus4%
      136 - Japetus4%

• Art napisał(a):

Starrk napisał(a):

@Art bardzo proszę w wolnej chwili zerknij na propozycję uśrednienia grup 3 i 4
      Niestety, nie było już czasu na zmianę. Wszelkie konfiguracje migracji zostały już zatwierdzone i przekazane do przygotowania. Przykro mi. Nasz plan utrzymania P i Q w obecnej grupie nie jest ostatecznie taki zły. Był to wybór między dwiema rozsądnymi konfiguracjami.
      Co do zmian w konfiguracjach Uni docelowych, typu przywróćenie basha, czy zmiana innych parametrów. Proszę o cierpliwość do czasu zakończenia fuzji. Potem uruchomimy stosowne ankiety.

Jeśli chodzi o ilość bonusowych pól na Uni docelowych, z tego co wiem mają zostać podniesione. Aby gracze z exodusowych +25 nie wpadli na Uni z brakiem owych pól.

Możliwe multikonta na Uni docelowym? Lada moment otrzymamy możliwość rozdzielania kont w Lobby. To powinno rozwiązać prproble
      1. Czyli generalnie jak to zwykle bywa;D zdecydowało ludzie którzy nie grają bez odrobiny zastanowienia co z graczami ktorzy poświęcają swój czas a niektórzy pieniądze;) tak oto usmierciliscie kolejne uni i już się szykujcie pod kolejne uf bo zaraz znowu będzie potrzebne;)
      2. Ps. @Art dzięki za podjęcie jakiejkolwiek dyskusji doprawdy argumentacja mnie zmiażdżyła dalej nie wiem co mam powiedzieć...
      ,,Nie dało się bo się nie dało no i ostatecznie też się nie dało":D
      Personal best: 2660%
      ACS:17122,97%
    • A może by tak na tym starym u68 zająć się odrobinę obroną? Na uni jest dużo starych zardzewiałych bunkrów więc jeśli gracze eko mają swoje kopalnie x7 to może by tak dla nas jakiś złom z obrony dało by się wysempić?

Nietykalne konta musiały by ruszyć dobytek i zacząć grać jak wszyscy, więcej akcji i ogólnie wieksza motywacja do latania by była :D
      Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę
      Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę
    • Bora 3d napisał(a):

Czyli generalnie jak to zwykle bywa;D zdecydowało ludzie którzy nie grają bez odrobiny zastanowienia co z graczami ktorzy poświęcają swój czas a niektórzy pieniądze;) tak oto usmierciliscie kolejne uni i już się szykujcie pod kolejne uf bo zaraz znowu będzie potrzebne;)
      Nie do końca zgadzam się z tym.

Jak pisał wcześniej Art nad grupami siedzieliśmy parę dni. I nie polegało to na o połączymy to i tamto uni. Były analizowane parametry i punkty.

Ilość kont z danego uni w top200 punkty:

Propozycja teamu:
      Quaoar82
      Polaris46
      Yakini26
      Japetus11
      Fidis14
      Yildun13
      Hyperion8

Propozycja Starka:
      Wasat84
      Libra22
      Draco88
      Quaoar4
      Polaris2

W propozycji starka dwie unie które dochodzą do WLD dają od siebie 4+2 konta.
      W propozycji teamu słabsze uni dodaje: 26+11+14+13+8 razem 72 konta.
      Czyli propozycja teamu jest bardziej zróżnicowana. :fsmile:

Team, top100, punkty:
      Quaoar45
      Polaris25
      Yakini14
      Japetus4
      Fidis6
      Yildun3
      Hyperion3

Stark, top100, punkty:
      Wasat49
      Libra7
      Draco42
      Quaoar1
      Polaris1

Znowu propozycja teamu jest bardziej zróżnicowana, 30 do 2.

Team, top200, flota (bez obrony)
      Quaoar58
      Polaris34
      Yakini19
      Japetus16
      Fidis20
      Yildun41
      Hyperion12

Stark, top200, flota (bez obrony)
      Wasat70
      Libra32
      Draco64
      Quaoar25
      Polaris9

Propozycja teamu bardziej zróżnicowana, w skład top200 z słabszych kont wchodzi 108 kont, u starka 34.

To samo top100:

Team
      Quaoar34
      Polaris12
      Yakini14
      Japetus7
      Fidis12
      Yildun17
      Hyperion4

Stark
      Wasat35
      Libra17
      Draco33
      Quaoar10
      Polaris5

54 do 15 na korzyść teamu.

Analizując powyższe tabelki Quaoar i Polaris są w rozwoju pomiędzy tymi uniami, jednak większe zróżnicowanie jest jeżeli trafią do słabszej grupy > czyli bliżej im do nich.

Nie wiem jakie tutaj ma znaczenie czy ktoś gra czy nie? Masz parę zmiennych i trzeba je przeanalizować. Pierwsza zmienna to speed floty. Jeżeli mamy uni o tym samym speed floty > dzielimy na uni względem punktów. Nie w każdym przypadku było możliwe zrobienie analizy jak ta wyżej (mówię tu o 2 serwerach które idą na uQ).

================

Ciekawe jest to że są osoby które mówią "olejcie speed floty, łączcie po punktach". Miałam już parę PW z pytaniem "hej zmienia mi się speed eko, powiedz mi jak to wpływa na grę". Ludzie panikują bo dostaną inne speed eko... Nie wyobrażam sobie tego co by się działo po zmianie speed floty.
    • @ciap możesz mi wrzucić jeszcze 6 mln statystyk dotyczących uni na których nie gram i nadal będę twierdził że w naszym przypadku nie macie pojęcia co robocie przenoszac cygne na quantum i to chyba nie tylko moje zdanie;) ale coz jak Ci pisałem na priv rozmowa z wami jest bezcelowa;) podjeliscie decyzję i już - 0 argumentu;) i proszę nie mówcie że mam nie patrzeć na to czy na tamto bo to bzdury ;) chcecie nas wrzucić na 2 x starsze uni z jeszcze szybszymi parametrami i zlomem mówicie że mamy się cieszyć;)
    • ciap napisał(a):

Jak pisał wcześniej Art nad grupami siedzieliśmy parę dni. I nie polegało to na o połączymy to i tamto uni. Były analizowane parametry i punkty.

Taaa ciekawe ile siedzieliście by wpaść na genialny pomysł by Antka łączyć z Q . Nasze parametry x3 flo dopiero eko od miesiąca x7 brak ACS parametry Q X5 flo X7 eko ACS wiadomo a punkty tam miliony i nawet już miliard u nas ledwo 5 kont przekroczyło 100kk i Ty mówisz że patrzyliście na pkt ? Ehe ?(
    • Bora 3d napisał(a):

dotyczących uni na których nie gram
      Zacytowałeś link: Porozmawiajmy na temat UniFusion. Więc dla mnie logiczne jest że chodzi Ci o to, szczególnie że w swoim poście nie wspomniałeś o co chodzi. Szklanej kuli nie mam. >_>

Art wyżej pisał że problem był z grupą:

131 Eridanus
      127 Anatares
      129 Cygnus
      Cel 117 Quantum

Są to uni o podobnej konfiguracji które odbiegają punktami.

x4 ;)
    • ciap napisał(a):

Bora 3d napisał(a):

dotyczących uni na których nie gram
      Zacytowałeś link: Porozmawiajmy na temat UniFusion. Więc dla mnie logiczne jest że chodzi Ci o to, szczególnie że w swoim poście nie wspomniałeś o co chodzi. Szklanej kuli nie mam. data-verified= _>">
      Art wyżej pisał że problem był z grupą:

131 Eridanus
      127 Anatares
      129 Cygnus
      Cel 117 Quantum

Są to uni o podobnej konfiguracji które odbiegają punktami.

x4 ;)
      Nieeee no kurde jak był problem to został fachowo rozwiązany:D top 10 kont na uni cygnus ma w sumie tyle pkt co top 1 na uni quantum. Cygna 2x młodsza z mniejszym współczynnikiem złomu i od chwili eko X7 ;) z całym szacunkiem @ciap bo już chwilkę się znamy widzisz o czym my mówimy czy nie chcesz widzieć ?
    • Odpowiadając na pytania czy dyskutując ogólnie o grze skupiam się na tym co ktoś pisze w poście dlatego nie skojarzyłam że rozmawialiśmy prywatnie. Nie doszukuj się czegoś czego nie było tutaj. Po prostu jeżeli cytuje ktoś posta o konfiguracji "gdzie ma być Q+P" to spodziewam się że tego dotyczy post.

> Porozmawiajmy na temat UniFusion

Osobiście nie chciałabym podejmować decyzji co zrobić z tymi serwerami.
    • @ciap ja się nie doszukuje i co więcej masz rację nie uscialilem ale zacytowałem @Art bo jasno napisał że decyzja zapadła i nic zmienić się nie da co dla mnie jest totalnie niezrozumiałe:) bo ta gra chyba jest dla nas a nie dla teamu? Czy cos mnie ominęło?;p Mówisz że sama byś nie chciała a jednak to zrobiliście i jak już wspomniałem zabiliście 3 uni od tak sobie ,,bo tak i już" i to właśnie jest wasz jedyny argument łączenia naszych uni - przykre:)
    • @ciap sorry ale to porównanie jest z dupy :D

Te same tabelki pokazują, że Libra jest za słaba na łączenie z Wasatem i Draco, a jednak rezultat jest inny. Fakty przedstawiamy w najkorzystniejszym dla autora świetle, tak? :)

E: jako że już po raz drugi powołujesz się na te same tabelki - jak dane uniwersa by kształtowały nowy ranking, to po raz drugi dam Ci te same kontrargumenty.
      Po pierwsze zignorujmy to dokładnie tak samo, jak inne fuzje to ignorowały. Po drugie porównujesz ranking a nie punkty :)
      Także wolałbym zostawić to do osądu graczy, czy wg nich lepiej jest mieć 5 kont w top 100 i stratę rzędu 30-40%, czy też mieć tych kont 45 i odstawać od uniwersum 280% :)
      No i przede wszystkim Twoje tabelki pokazują, że Libra nie nadaje się do grupy 3, a Quoar i Polaris do grupy 4 :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Starrk ().

• Starrk napisał(a):

Fakty przedstawiamy w najkorzystniejszym dla autora świetle, tak?

Nie bardzo rozumiem dlaczego takie podejście jest złe.

Dla mnie:
      Wyżej pisałam że moc serwera to nie jedna osoba, czy nawet top 10. Bardzo często się zdarza że czołówka bardzo odstaje. Dlatego patrząc na moc serwera patrzę na top 100. Powiedzmy że jest sobie tako top 30. Łączonych jest ze sobą 5 serwerów. Jeżeli wszystkie serwery będą bardzo podobnie punktowo to top30 powinien spaść na top 150, a topka będzie przeplatała się z różnych serwerów. Jeżeli serwer będzie wypadać bardzo słabo to gracz spadnie dalej niż 150 a np. na pozycję 500. Jeżeli będzie na mocnym serwerze będzie mieć nieznacznie niższe top np. top 35.

Top 10:
      Pokaż spoiler

1WasatDANGER370.847.509
      2Wasataudi355.888.932
      3Wasatentro347.571.970
      4DracoHogan336.194.910
      5LibraStarrk298.384.036
      6DracoSahib284.109.110
      7Libraciamajdek282.468.620
      8DracoLaycon276.395.906
      9Wasatzgredek267.487.308
      10WasatFrank Drebin265.326.646

Konta z słabszych serwerów w top 100:
      Pokaż spoiler
      56QuaoarTosiak153.662.489
      81Polarisjanki69 ANTY-PiS128.863.588

To co zostało wysłane:

Top10:
      1YakiniAndreP157.985.411
      2QuaoarTosiak153.662.489
      3Polarisjanki69 ANTY-PiS128.863.588
      4Yakinijarek 215106.797.779
      5PolarisRay105.653.646
      6FidisDOBERMAN100.863.839
      7QuaoarFreszu91.839.808
      8YakiniMara4890.625.552
      9QuaoarZuy sen90.461.837
      10Quaoaroludek86.910.082

Konta z słabszych serwerów:
      Pokaż spoiler
      1YakiniAndreP157.985.411
      4Yakinijarek 215106.797.779
      6FidisDOBERMAN100.863.839
      8YakiniMara4890.625.552
      11Yakinikaszub7980.445.842
      17FidisDarecki71.163.546
      24FidisAnielica61.200.597
      26YakiniLOGAN60.489.388
      29JapetusOldSmuggler57.169.230
      34YakiniShooker52.257.721
      37Hyperioncisek49.548.869
      38YakiniCorpse49.524.795
      41JapetusProrok48.600.523
      43Yakiniglowa47.037.673
      44YakiniMirek4846.412.053
      48JapetusXin45.785.471
      49Yakiniralfbox45.398.853
      50YakiniPiotr44.869.907
      55Yakininex1443.682.414
      59HyperionHUN41.987.631
      63Fidismelmax40.208.268
      64FidisRipper40.040.416
      65YakiniQuest39.862.643
      66YildunRaven39.688.990
      71Yildunlop37.991.188
      81JapetusCEZAR34.046.678
      85Fidisf kruger33.080.498
      89Yakiniz1pQ32.011.030
      91HyperionDuck Maul31.315.889
      92YildunMatiineo31.304.611

U Ciebie konta tylko 2 konta się łapią w top100 i to pod koniec stawki. Reszta kont spada dużo niżej.

W propozycji teamu widać że top tworzy w większym stopniu słabsze serwery. W samym top10 jest aż takich kont 4. Im bardziej zróżnicowane top to znaczy że serwery są bardziej podobne punktowo.

Nie porównuje punktów ponieważ już teraz są duże różnice więc po połączeniu również i one przechodzą na nowy serwer.

Yakini - top1 ma 44 razy więcej punktów niż top50.
      Japetus - 18 razy
      Fidis - 29 razy
      Polaris - 8 razy > ma mniejszy spadek dlatego też jest go więcej w łączonym top.

:fsmile:

Ważne dla mnie jest żeby konto proporcjonalnie spadło w top względem tylu serwerów ile wchodzi w skład nowego. Top jest określane po punktach...
      np. Łączone są 3 serwery, top 10 z każdego trafia odpowiednio na top 28,29,30 ponieważ na pozycjach 1-27 jest 9 kont z serwera 1, 9 z s2 i 9 z s3.

Edit:
      "Top jest określane po punktach" - więc sprawdzam punkty. Jedynie czego nie licze to stosunków. Statystyki ogame wbudowane w gre też nie licza stosunków a jedynie sortuja po punktach.

Powinnam dla dokładniejszego liczenia sprawdzać dokładnie czy top przeplata sie równomiernie. Jednak jest to dość skomplikowane żeby napisać algorytm. Dlatego patrzyłam na sume ilości kont w różnych przedziałach i jak zmienia sie % udział serwerów i na oko czy jakoś równo to wygląda. :)

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• @ciap, kochanie. Napisałaś dokładnie to samo już po raz trzeci... Po raz trzeci wg Twoich wyliczeń to Libra jako jedyne uniwersum nie pasuje, bo przecież tylko 7 kont wejdzie w skład top 100, z czego 5 z nich w bladej końcówce :)

Twoim tokiem rozumowania: nierównomierne rozłożenie.

Bronisz rękoma i nogami przynależności Q i P do grupy 4, a jednocześnie Twoje własne argumenty wskazują na to, że team dał ciała przy tworzeniu grupy 3. Stąd właśnie była moja propozycja wyrównania. Bo wyrównanym podziałem nie można nazwać tego, co jest obecnie :)
    • Starrk napisał(a):

@ciap, kochanie. Napisałaś dokładnie to samo już po raz trzeci... Po raz trzeci wg Twoich wyliczeń to Libra jako jedyne uniwersum nie pasuje, bo przecież tylko 7 kont wejdzie w skład top 100, z czego 5 z nich w bladej końcówce
      I może już dajmy sobie spokój, i nie wstawiajmy tych tabelek po raz 4. Zgadzamy się, że się nie zgadzamy. Ja podobnie jak lord pyda @Starrk uważam, że można było to lepiej rozegrać. Ale skoro już wsio przybite nie ma co ścierać klawiatury. @ciap nie udowadniaj nam też na siłę, że Twoja wizja jest najlepsza.

@FILU będziesz miał "XXX" oraz "XXX1" ten, który jest przenoszony dostanie numerek.

@Ruda hmm, po ostatnim uf widziałem numerki :D myślałem, że to z automatu dano.
    • FILU napisał(a):

@Art zawsze mnie to ciekawiło co z nazwami jeśli gracz lub sojusz ma identyczne ? A nie są to ci sami gracze czy sojusze żeby w porozumieniu zmienić samemu ?

Kasia321 napisał(a):

Pyt: Czy sojusz zostanie zachowany po przenosinach? Co z samouczkiem?

Odp: Jeśli nazwa Twojego sojuszu jest już zajęta na docelowym Universum, zostanie zmieniona. Sojusz będzie przenoszony wraz z każdym graczem, pierwszy, który pojawi się na Universum docelowym otrzyma status Założyciela. Jeśli pierwotny Założyciel sojuszu również przeniesie swoje konto, otrzyma swój status z powrotem, a pozostali otrzymają status "Nowy".
      Twoje osiągnięcia w samouczku również zostaną zachowane.

Pyt: Co się stanie z moim nickiem, jeśli na docelowym Universum jest już w użyciu?

Odp: W przypadku, gdy na Universum docelowym nick jest używany, gracz z Universum Exodus otrzyma stosowną wiadomość i będzie musiał zmienić swój nick. Nie ma możliwości, aby dwóch graczy miała taki sam nick na Universum docelowym.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
    • @Starrk

6.6% z 26 000 to i tak prawie 1800 kont, trudno założyć ile średnio każde konto ma planet ale spokojnie pewnie ponad 5000 nieaktywnych planet "zablokuje" jakieś koordynaty. I to pewnie zakładając idealny rozkład kont pomiędzy Uniwersami docelowymi, które nie zostaną zmigrowane przez ich klikaczy, a równie dobrze może być tak, że na U68 wpadnie tych kont więcej.

Zresztą nie ważne ile by ich wpadło - problem zapchanych układów planetami kont nieaktywnych z zakupioną antymaterią był, jest i pewnie będzie bo nie widać na horyzoncie żadnych ruchów ze strony GF aby sytuację poprawić (a mi się na Origin'ie pisać nie chce, tempo prac i ilość pomysłów od graczy jakie zostały zaakceptowane z tamtej platformy jest śmieszna więc szkoda mojego czasu na pisanie pomysłów :E )

@ciap

Ja tak głęboko nie sprawdzałem, skorzystałem z Twojej strony i ze 100% odjąłem konta aktywne, na moment pisania posta aktywnych było 30%, stąd 70% nieaktywnych :P Nie wnikam (z lenistwa) ile z nieaktywnych to konta aktualnie wiecznie nieaktywne, a ile nieaktywne przejściowo/etc.
    • FILU napisał(a):

@Art zawsze mnie to ciekawiło co z nazwami jeśli gracz lub sojusz ma identyczne ? A nie są to ci sami gracze czy sojusze żeby w porozumieniu zmienić samemu ?
      Napisałam Ci to a i tak przylazłeś na forum! Pfff!

Uzupełniając wypowiedź @Ruda:
      W dotychczasowych łączeniach sojusz dostawał dodatkowo w nazwę serwer z którego pochodzi.

Starrk napisał(a):

@ciap, kochanie. Napisałaś dokładnie to samo już po raz trzeci...
      Misiaczku napisałam i proszę Cie 3 raz żebyś mi wyjaśnił dlaczego moje podejście do tematu jest złe. I znowu nie uzyskałam odpowiedzi dlaczego sprawdzanie top100 żeby topka przeplatała się z różnych serwerów jest złym podejściem.

Starrk napisał(a):

Po raz trzeci wg Twoich wyliczeń to Libra jako jedyne uniwersum nie pasuje, bo przecież tylko 7 kont wejdzie w skład top 100
      Bez libra:
      Pokaż spoiler

Quaoar45
      Polaris25
      Yakini14
      Japetus4
      Fidis6
      Yildun3
      Hyperion3

Z Libra:
      Quaoar20
      Polaris9
      Yakini8
      Japetus2
      Fidis3
      Yildun0
      Hyperion1
      Libra57

Słabsze serwery praktycznie znikły. :fsmile:

Starrk napisał(a):

bo przecież tylko 7 kont wejdzie w skład top 100, z czego 5 z nich w bladej końcówc
      Punkty
      Pokaż spoiler

5LibraStarrkWINTER298.384.036
      7LibraciamajdekWINTER282.468.620
      36LibraSky Is OverWINTER179.572.424
      40LibraMalackWINTER176.785.156
      42LibraJack DanielsWOLF175.953.025
      53LibraZAKID_N156.649.853
      64LibraanarionWOLF140.338.386

Bardzo ciekawe że top36 nazywasz końcówką top. 0_o
      Rozumiem że jesteś tym top1 co uważa że wszystko poniżej top10 to dno.

Top100 flota:

5LibraciamajdekWINTER175.171.064
      11LibraMalackWINTER143.328.378
      15LibraSky Is OverWINTER121.445.945
      18LibraStarrkWINTER107.440.516
      25LibraSchanMAFIA83.742.091
      29LibraLady StarkWINTER70.240.194
      30LibraAvinashiMAFIA68.071.663
      42LibraToadieWINTER53.578.703
      44Libramaniek0121MAFIA51.708.798
      59LibraTesham MutnaWINTER31.164.126
      63LibrablokersMAFIA28.661.764
      64LibraZAKID_N28.194.667
      66LibraGandalfWINTER27.913.653
      68LibraBrzozAWINTER26.940.664
      69LibrafigielMAFIA25.432.725
      70LibraVandersexxxG M25.284.497
      78LibraTechnikMAFIA20.283.777
      88LibraZASS T16.376.683
      89Libramoherowy beretWINTER16.198.285
      95LibraSzalonyIwanS-E14.800.846
      99LibraanarionWOLF13.296.975
      100LibrakasiasS-E12.959.710

Sporo kont masz w top100 z Libra.

Dlatego Libra jest tutaj a nie tam.

PS. Zawsze dostajesz inne tabelki - pewnie byś to wiedział jakbyś przeczytał i przeanalizował.
      Jeżeli piszesz że 5 kont to końcówka top100 to nie dziw się że daję tabelkę gdzie widać że Twoja końcówka top zaczyna się na pozycji 36. :ocb:

edit:

@FILU

FILU napisał(a):

a co w wypadku gdy na dwóch różnych uniach sojusz lub gracz ma ma taką sama nazwę i przenoszą sie do docelowego ?
      który nazwa zostanie ?
      bo w przypadku gracza to możliwe że ten pierwszy który kliknie w przenosiny ale jśli chodzi o sojusz ( kilka osób ) ?
      Do tej pory było kto pierwszy ten lepszy. Wystarczyła jedna osoba żeby sojusz się przeniósł.

edit2:

@Sacharov
      Spoko. Taką głębszą analizę to mogę zrobić chyba tylko ja bo żadna ze stron na to nie pozwala. ;)
      Przy każdym łączeniu jest taki problem - zapchanych układów. Jednak w poprzednich łączeniach problem się rozwiązał dość szybko ponieważ część graczy uciekła na dalsze gale. No i niestety dużo osób kończy grę. Choć mam nadzieję że DOK rozwiąże trochę problem kończenia po złomie.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().