Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Bardzo mnie cieszy nadchodzące UF.

Może wypowiem się jako ekus z Mizara - jest mi już naprawdę wszystko jedno ile będzie tego złomu, byleby prędkość się nie zmieniła, za bardzo sobie cenię życie poza ogame :P
      Najważniejsze jest to, że znowu będzie koło 1k graczy bez (i) albo (u) i mówiąc szczerze nie obchodzi mnie że wypadnę z obecnej topki. Poradzimy :D
      Ilość debrisu...70% to ukłon dla flociarzy, pytanie czy bardziej ożywi uni czy bardziej je wyludni w krótkim czasie :D
      Mniejsze straty na bunkrach mogą spowodować masowe wykupowanie mechanika,ale jak to mówią - najlepiej nie być opłacalnym celem. Poza tym, flota na wodę nie lata, tego debris nie załatwi...
      Podsumowując - damy radę, może trochę obrazków wszystkim przybędzie :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Przybysz z Krypty ().

• Patrząc na statystyki Uni Kassiopeia dużo by nie stracili dołączając ich do Draco w najbliższym czasie, mniej więcej tyle co Draco na wchłonięciu Uni50,60. Speed x2 się zgadza, ACS jest okej, debris 70% i Uni żyje na nowo (oba) :D

/edit:
      Top1 Kassio w EKO byłby Top34. Top30 byłby w 260.
      Top1 Kassio we FLOTACH byłby 13. Top30 byłby 150.
      Top1 Kassio w PKT byłby 48. Top30 byłby 250.

Nie ma większej tragedii :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez yoda^ ().

• yoda^ napisał(a):

Patrząc na statystyki Uni Kassiopeia dużo by nie stracili dołączając ich do Draco w najbliższym czasie, mniej więcej tyle co Draco na wchłonięciu Uni50,60. Speed x2 się zgadza, ACS jest okej, debris 70% i Uni żyje na nowo (oba) :D

/edit:
      Top1 Kassio w EKO byłby Top34. Top30 byłby w 260.
      Top1 Kassio we FLOTACH byłby 13. Top30 byłby 150.
      Top1 Kassio w PKT byłby 48. Top30 byłby 250.

Nie ma większej tragedii :D

Popieram! na całej rozciągłości linii tych argumentów,
      dajcie nam kassio
    • art jakie są wyniki ankiety ? minęło ponad 24h... a wyników ni ma - podglądu od czwartku nie ma - więc po prawdzie taka ankieta jest kiepsko wiążąca - bo nie można zweryfikować wyników
    • prędkość x5, złom 70% - 473
      prędkość x5, złom 50% - 218
      prędkość x5, złom 40% - 208
      prędkość x5, złom 60% - 87

70% jest niedorzeczne bo dla fornax to 140% ale dla electry już 230% tego co było, uczciwie było by spotkać się w połowie drogi

w dodatku udział wzięło tylko 70% aktywnych a 13% wszystkich graczy

i jak już nie raz się przekonaliśmy ankiety nie są w ogóle wiążące dla teamu/gf

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez godzil3 ().

• CO za ekowcy ... nierozumiecie... naspawacie sobie troszkę floty farmingowych i ciśniecie po graczach 5x słabszych np....
      Boją się o satki, nie dziwię się jak obrona licha....
      prędkość x5, złom 70% - 473
      prędkość x5, złom 50% - 218
      prędkość x5, złom 40% - 208
      prędkość x5, złom 60% - 87
      to zróbmy średnią ważoną
      Czyli
      [(70x472)+(50x218)+(40x208)+(60x87)]/(473+218+208+87)=(33110+10900+8320+5220)/986= 57500/986=58,31643
      Więc zaokrąglając zgodnie zasadami od 5 w górę wychodzi nam 60% :P
      Ja sam głosowałem na 70% ale na pewno nie chce debrisu mniejszego niż 50 % :P
      Ircowy spamer

Emeryt

<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p
      Mister Publiczności - Ogame 2015
    • Nie rozumiem w ogole tego co tu sie stało, po co w ogole ta ankieta do HJLM

MY MAMY 30% Złomu i 1x PREDKOSC UNI ( Mowie tutaj jako gracz uni MIZAR ) i tak tez wiekszosc chce kontynuowac a nie jakies zmiany podczas UF

Nie robcie tutaj samowolki jak bym chcial 70% zlomu to moglem sobie na forku czy q zalozyc konto a nie chcialem !!

Jesli jakies uni typu H czy J ma aktualnie tego typu problem ze nie ma ich z kim polaczyc to juz jest ICH problem a nie NASZ zeby dla JEDNEGO UNI zmieniac KONFIGURACJE Pozystałych TRZECH !!

Mam nadzieje ze to tylko do Informacji Teamu wiadomosci i ze dalej to nie pojdzie

[665] Mniejsze Zło

uni 13: OFF top xx
      uni 31: OFF top 10
      uni Mizar: ON top 3

• Fear napisał(a):

proste nie chcesz to nie graj, ja chce 70% złomu tak jak większość :P

Jeszcze potup nogą i zacznij płakać, że Ty chcesz i Ty masz to dostać!?

Chcesz 70% złomu to Wnioskuj o połączenie Twojego UNI z jakims 50-60-70% a nie nam konfiguracje beda zmieniac

Syndrom rozpieszczonego jedynaka?
      Nie jestes tutaj sam

[665] Mniejsze Zło

• Nie rozumiem po co bijesz pianę - z tego co widzę po statach jesteś górnikiem, więc w twoim wypadku to nie ma znaczenia jaki jest % z pz. Boisz się, że ktoś mi zaora satki? Rozwiązanie jest proste, postaw więcej obrony i tyle.
      u4 - 10669% - 14 ST - średnia 762%
      u7 - 18291% - 34 ST - średnia 537%
      u35 - 53941% - 43 ST - średnia 1254%

"Honor nie szpeci godnego, ani godny honoru."
    • "Bije piane" poniewaz dla jednego UNI zmieni sie KONFIGURACJE dla 3 pozostałych a to jest chyba roznica, jesli jest z tym uni problem bo nie ma go z kim polaczyc to albo polaczcie je do pozostalych na ich zasadach 30% lub zaproponujcie migracje w kolejnej fazie z innymi universami,
      błędne jest Twoje myslenie iz jestem ekonomem to boje sie o swoje satki

[665] Mniejsze Zło

• Mając 450k pkt militarnych z czego 1/3 - 2/3 stanowi obrona antyfarmingowa to wątpię, że z ciebie złomiarz :E
      Zresztą dla złomiarzy to ładny boost będzie surki, zamiast 30% odzyskanych surowców będą mieli 70% i będą mogli lepsze zyski wyciągać więc wilk syty i owca cała.
      u4 - 10669% - 14 ST - średnia 762%
      u7 - 18291% - 34 ST - średnia 537%
      u35 - 53941% - 43 ST - średnia 1254%

"Honor nie szpeci godnego, ani godny honoru."
    • EccLestone napisał(a):

Fear napisał(a):

proste nie chcesz to nie graj, ja chce 70% złomu tak jak większość :P

Jeszcze potup nogą i zacznij płakać, że Ty chcesz i Ty masz to dostać!?

Chcesz 70% złomu to Wnioskuj o połączenie Twojego UNI z jakims 50-60-70% a nie nam konfiguracje beda zmieniac

Syndrom rozpieszczonego jedynaka?
      Nie jestes tutaj sam

I tak nic nie zrobisz wiec cisza eko faremko:)
      Po decyzji arta trzeba sie bylo pozbyc konta a nie teraz wyplakiwac, co ty mozesz?:D
      ja zalozylem sobie konto do obserwacji uni ktore mialy byc laczone z nekkarem i jak art to zwalil to sobie glos dalem na 70% debrisu bo mi to lotto:D
      Wy sie tylko mozecie wkurzac a i tak nic nie dacie rady zrobic:D
    • u66juras napisał(a):

I tak nic nie zrobisz wiec cisza eko faremko:)

Jedno zdanie a tak wiele o Tobie mówi po prostu nie mamy o czym rozmawiac, i nie wiem czy bic Ci brawo ze skasowales konto jeszcze zanim ktos podjal decyzje :) bazowales na poszlakach czyli bardzo ale to bardzo pro wiec gratuluje :)

Założyłem konto na uni gdzie PZ wynosi 30% czy to az takie dziwne ze nie chce grac na innej konfiguracji? tak samo jak gracze bedacy na 70% nie chca przejsc na 30% rozumiem przyzwyczajeni do pewnych standardow ale dlaczego mnie to ma dotykac?

Jest to niewatpliwie problem Administracji wiec mnie nie atakujcie ze bronie swoich spraw

Jesli jest problem z uni 70% to nie łączcie go na siłe z uni 30% nawet kosztem jakiejs kosmetyki 50-czy 60% bo to nie ma sensu, zostawcie to uni na inny plan a połaczcie LMN + te H czy J ( szczerze to juz nie wiem ktore tam nie ma tych 70% )

Rowne warunki dla wszystkich graczy a nie wrzucacie do wora uni ktore powstało x czasu wczesniej i jeszcze na korzystniejszych warunkach
      Jest tu gdzies logika?

[665] Mniejsze Zło