mIMaS i sosenka], ncr [Z_P], WIECZNY FARMER i hefajstos [B.D. ] vs krzystyna i maxym i akuku i izza i bryk [[LaMki] ] - 78 724,71% + obrona ACS TOP 4 OGAME PL

• Uni 66 [2]
  • no monster fajne masz symulatory :))

to juz rozumiem skad taka opinie masz, pewno uzywasz tych samych co szefu mroczny, bo jemu to podobnie wychodzi a potem dziwi sie ze cos nie wyszlo :)

obroncy mieli

1368866 LM
    155569 KR
    12517 OW
    127358 PC
    13223 NN

wartosc tego wedlug o-calc.com/?sec=_fleet&lang=pl

12.395.363.000 8.401.074.000 2.419.853.000

Ty twierdzisz ze obronca zostaly same GSy i stracili

9.599.967.000 Metalu, 6.849.959.000 Kryształu i 2.099.985.000 Deuteru

czyli czesc statków musiala uciec z pola bitwy :)
    jakas nowa funkcjonalnosc moze to w ostatnim update weszlo bo nie jestem na biezaco :)

chyba ze ta czesc floty przeszla na strone agresorow jako 'zdrajcy' :)

i wrzuc odrazu co po stronie agresorow umiesciles, bo czuje ze specjal lub mroczny maja gdzies tu ukryte te 50-70 tys pancekow :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez twardy ().

• 4min. 2sek.

00:10:17 Czas

Przyjazna flota

Stacjonuj

Księżyc

[1:XXX:5]

11.425

319

[1:XXX:5]

Mały transporter: 1.133 Duży transporter: 6.400 Lekki myśliwiec: 828
    Ciężki myśliwiec: 457 Krążownik: 34 Okręt wojenny: 3 Statek
    kolonizacyjny: 9 Recykler: 1.000 Sonda szpiegowska: 1.500 Bombowiec: 1
    Niszczyciel: 4 Gwiazda Śmierci: 50 Pancernik: 6

monaster chyba myśli że jakby to dołączył mieliby wygrane RW:D:D
  • Proszę panowie "GDYBANIE" zostawcie dla siebie.

Nie wiedzieliśmy kto poleci, pułapka była na Z_P zastawiona, atak gs-ów na jednego z nich i logiczne było, że oni będą kontrować by swego bronić. B.D zostało raczej zaproszone do ataku i po to by mieć pewność, że żaden z nich się Krzyśkowi nie podstawi w obronie. Kontra to zawsze ryzyko podstawki, agresorzy się z tym liczyli i zminimalizowali owe ryzyko do minimum, a że podstawiamy się duuużo wcześniej Gs-ami to tego nie przewidzieli.

No i co by nam dało gdyby zostały same Gs-y?? albo okrojone nasze floty? z pewnością dużo mniejsze straty po stronie agresorów a chodziło o to by to im dokopać a nie dać klapsika :P Nie zawsze lata się dla zysku, czasem ważniejsze jest to by wyeliminować przeciwnika.

Straty spore po naszej stronie (ogromne po stronie agresorów) ale w przeciwieństwie do nich mamy za co się odbudować a to chyba największy zysk?

No i my wariaty jesteśmy ;P
  • @izzo

w tej waszej bitwie to tak naprawde wygralem ja :)

bo sosenka juz mi nie grozny, teraz se moze latac juz tylko w swoich snach na mnie :)

bryku, no jeszcze nie wiem na ile sie odbuduje ale coraz mniej jest mi straszny :)

czyli przeciwnicy po obu stronach chyba wyeleminowani :)

fajnie sie oglada takie % widac ze to prawdziwe bitwy a nie farmingi, ale jednaj jutro ktos znow stuknie % o Waszym St wszyscy zapomna a bedziecie sie musieli dlugo odbudowywac po tym, i moze ktos oslabiony jeszcze dostanie zloma jak popelni blad , choc wczesniej byl nie do ruszenia dla mnie :)

dlatego bardziej widzialbym ze starcia zysk niz % ,

chocby bryk nie wiem czy sie na tyle odbuduje by mi zagrozic teraz wydaje mi sie ze moge jego flotke chyba juz dopisac do listy moich celow, choc nie tak dawno to ja bylem na jego liscie :)
  • Twardy jedna uwaga w twoja strone bo widze panoszysz sie jakbys wszystkie rozumy pozjadal....
    ...nie kazdy z top jest pro, ale i nie kazdy pro jest w top.
    dziekujemy i zegnamy
    salut,amor,dinero..%)
    Niech wiatr zawsze wieje Ci w plecy, a słońce świeci w twarz. I niech los pozwoli Ci zatańczyć wśród gwiazd. 8-)
    ]:-D

para siempre Valencianistas

Todo por el Valencia!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Angelo Di Livio ().

• znow agresorzy sugerowal ktorys tam ze spodziewali sie podstawki, no coz jak sie nie wie co maja przeciwnicy i lata sie na 'pałe' i na dodatek wtapia to tylko tak sie mozna tlumaczyc , choc jak rozmawialem z wiecznym na gg twierdzil ze na 99% zapewnialiscie go ze podstawki nie bedzie, czyzbyscie go wystawili wiec?, oczywiscie to tylko taka ironia, w kazdym badz razie widzicie szczegolnie expert monster man ze na uni jest flota samych GSow, ktora wytrzyma atak kazdego ACS uni (bez GSow)

Walnij się w głowę kolego i to dość mocno bo to co piszesz jest śmieszne pooglądaj sobie moje ST na u61 i sam wyciągnij wnioski, odbudowa będzie i pewnie nie jedna lamka wpadnie w moje szpony koniec koleżeństwa :juzpotobie:

oj twardy twardy masz dobrego zasiadacza i nic po za tym

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez sosnozag1 ().

• Kurde nie wiedziałem, że po tej wtopie wszyscy będziemy tak popularni :D Obrońcom gratuluje pięknego szatańskiego planu, wyszedł Wam w 100%, także szczere gratki. A swoim chłopakom z sojuszu jak i Wiecznemu bo to cały czas nasz sojusznik mimo, że gra w innych barwach dziękuje za lot i za to, że mieli jaja aby lecieć do końca chociaż obstawiali 3:1 że będzie podstawka :) Hehe tylko ja byłem wielkim optymistą, jak widać tym razem się myliłem, cóż jestem tylko człowiekiem. Szkoda mi Hefajstosa bo dołączył do lotu niemalże w ostatniej chwili, nie on miał z nami lecieć... Sorki chłopie, mam nadzieje, że się odbudujesz :) Życzę wszystkim SzO i bawimy się dalej! Pozdro.
    ---------------------------

Dopóki zna się swój cel i ma się wewnętrzną siłę, by ten cel realizować, dotąd człowiek jest niepokonany!

...można mnie zniszczyć ale nie pokonać...
  • Zaglądam na ST tej unii z ciekawości jak pałki -lamki- sobie radzą i .... :) radzą sobie nieźle:)
    Ekipa się tam zebrała dosyc poważna wiec i % są konkretne.Gratulacje za zorganizowanie fajnej akcji :)
    ps.
    bryk czekam.....:)
    U 64 : N.C.>" (...) bo w naszych sercach wiecznie ogień płonie" by Angelo di Livio
    "Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo niezdrowe"
  • aż się wpisze bo warto wkońcu ktoś utarł nosa uważającemu się za wszechmocne b.d jak to
    mówią nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka gratulacje przetapiajcie na
    co tam chcecie bo jest co i więcej takich złomów najlepiej wiecie na kim:)
  • Na początek pogratuluję obrońcom ładnej podstawki.

A teraz kilka faktów - nie kolejnych bzdur które wypisują Twardy i spółka.

1.To nie była akcja B.D. lecz Z_P a Wieczny został do niej zaproszony ponieważ grał z nimi w sojuszu na u 61.

2. Gdyby rzeczywiście doszło do ataku polaczonych sojuszy przy flocie mojej i eliego starcie wygladałoby nastepująco

agresorzy
    lm - 1.700.000
    krązownik 155.000
    OW - 83.000
    Niszczyciel -19.000
    Pancernik - 180.000

Obrońcy

Lm -1.370.000
    Krązownik -155.000
    OW- 12.500
    Bombowiec - 3.600
    Niszczyciel -10.000
    Pancernik - 127.000
    GS - 1.080

Attacker losses 11.403.916.000 met, 5.805.069.000 cry, 1.235.707.000 deu
    Defender losses 13.873.296.000 met, 9.545.778.000 cry, 1.386.889.000 deu

Jak widać straty obrońców były by znacznie większe inna sprawa kto ile by wyzbierał :)
    Oczywiście takiego połączonego ataku nie byłoby z kilku powodów. :)

3. Dill zwalniam cię za fuszerkę - co z ciebie za szpieg :E a bryk nie dostanie premii ;)

I Twoim najlepszym Eco będą sąsiedzi
    Księga Mroku roz.XII

Od:Vekk - tak szczerze to wole lucyfera w układzie niż ciebie w jednej gali...tak jakoś spokojniej śpię :D
  • czyli mroczny znow pajacuje choc potwierdza co napisalem

czyli ze obroncy straca wiecej ale wiecej zlomu by zebrali i by generalnie mieli mniejsze straty

pozatym sklad floty mrocznego jest hura optymistyczny :)

czyli wniosek jeden jezeli mroczny nie umiesz czytac ze zrozumieniem to moze lepiej sie nie osmieszac i nie komentowac ?

i widze ze znow inny symulator uzyles niz wczoraj monster, czynicie postepy jeszcze troche i moze bedzie dobrze :)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez twardy ().

• poedytuj jeszcze trochę z 10 razy posta :)
    zebralibyśmy ok 200 k recków na 600 k .
    Dodatkowo wciąz mielibysmy w pobliżu floty suske ,malina , ncr , hefajstosa(którzy nie polecieliby w 1 ataku) więc złomu nie Lamki by nie obronily .
    Sorki krzystyna za troszke spamu ale miękki tak fantazjuje że nie moglem sie powstrzymać. :)

I Twoim najlepszym Eco będą sąsiedzi
    Księga Mroku roz.XII

Od:Vekk - tak szczerze to wole lucyfera w układzie niż ciebie w jednej gali...tak jakoś spokojniej śpię :D
  • zebralibyscie 200k reckow gdyby Twoj kumpel GA QI Cie poinformowal o ze tam podstawka leci, tymczasem wiecznego nie poinformowal i w tym ataku np. wieczny recyklerow nie wyslal, a Ty zakladasz ze w Twoim by wyslal :)

i zakladasz zebyscie wszyscy max reckow wyslali, jeszcze chcesz jakies bzdury dopisa?

hefajstos wyslal wszystkie recki do tego ataku ?

cos mi sie niewydaje ze agresorzy wyslali recki bo malo zlomu zebrali

wiec nie pisz bzdur o 200 k reckach :P

tak glupoty pisac jak Ty piszesz to mozna by zalozyc ze LAMki do zbiorki by zoraganizowali recki z calej uni czyli ponad 1kkk pewno i by wszystko zebrali

• co za śmietnik się tu robi???? zamiast pisać o starciu to jakieś bzdury wypisujecie. mroczny nie znam cię, ale ostatnio na wyścigi wszyscy cię posądzają o jakieś konszachty z IQ, boty i inne cuda na kiju - macie jakieś dowody na to? jak nie to do kółka różańcowego, a nie tutaj przekupy jedne. no i to gdybanie - jasio by poleciał, nie poleciał , zebrałby, nie zebrałby - co to jest???? starcie wygląda jak wygląda i to komentujcie, a nie jakieś domysły.
    no, a teraz najważniejsze - czyli starcie :)
    hefi, wieczny - ciężka wtopa, ale podniesiecie się - choćby po to żeby się odgryźć obrońcom. obrońcom oczwiście gratulacje bo złapać tyle i spakować w rece tyle flot naraz to nie lada wyczyn - przetapiajcie i pilnujcie się, bo pewnie ktoś będzie chciał się odkuć ;]
  • no i lamki zrobiły lekki przeczes...bardzo dobrze,to dobrze dla tego Uni...najfajniejsze,że robiły sporo szumu i udało im się wykopać paru jeleni i na dodatek ich pozbierać...
    Mroczny widzę zaczyna gdybać a nie latać,jeszcze trochę i przejdzie na eko...Mam nadzieję,że to dopiero początek...przynajmniej po połączeniu wyszedł Wam kolejny "czysty" stek,a nie kolejne szyte grubymi nićmi st mrocznego...życzę szybkiego przetopu:)
    Twardy też swoje...nieźle się tu dzieje
  • Śliczne starcie, jakby gdybać, żebyście załatwili jeszcze jednego człowieka, to ST byłoby jak marzenie.

Miło patrzeć jak 2 czołowe sojusze dostały po łapach ;D

gratki akcji i organizacji

atakerom :glaszcze:
  • Podoba mi się te RW, coś mi nie pasowało ostatnio ,że jeden z agresorów coś mnie ostatnio nie skanuje to tutaj zajrzałem ;] W sumie to nie spodziewałem się ,że wiecznego tak szybko zapakują w recki [ szkoda ze to nie cała flota]
    Teraz już wiem skąd byrku miał tyle surki na monie ^_-

Agresorą SZO
    a Obrońcą Także SZO ;]
  • twardy napisał(a):

@izzo

bo sosenka juz mi nie grozny, teraz se moze latac juz tylko w swoich snach na mnie :)

bryku, no jeszcze nie wiem na ile sie odbuduje ale coraz mniej jest mi straszny :)

fajnie sie oglada takie % widac ze to prawdziwe bitwy a nie farmingi, ale jednaj jutro ktos znow stuknie % o Waszym St wszyscy zapomna a bedziecie sie musieli dlugo odbudowywac po tym, i moze ktos oslabiony jeszcze dostanie zloma jak popelni blad , choc wczesniej byl nie do ruszenia dla mnie :)

chocby bryk nie wiem czy sie na tyle odbuduje by mi zagrozic teraz wydaje mi sie ze moge jego flotke chyba juz dopisac do listy moich celow, choc nie tak dawno to ja bylem na jego liscie :)

Nie ma to jak dowartościowanie się czyimś kosztem :E
    No Panowie wymietliście fajnie jest popatrzeć na takie rw aż mi głupie pomysły na gre przyszły ^^
    Gratulacje od Wuzetki z 64 i miłego przetopu
  • wuzetka napisał(a):

twardy napisał(a):

@izzo

Nie ma to jak dowartościowanie się czyimś kosztem :E
    No Panowie wymietliście fajnie jest popatrzeć na takie rw aż mi głupie pomysły na gre przyszły ^^
    Gratulacje od Wuzetki z 64 i miłego przetopu
    patrzac na te zdjecie co masz zamieszczone tak sobie pomyslalem
    "Taki stary, a taki ..."

Jak mozna sie dowartosciowywac grajac w tak beznadziejna gre, ja od poczatku jak w nia gram odczuwam pewien dyskonfort :P
    Na szczescie to nie ja wpadlem na pomysl by w to grac tylko jeden z moich znajomych i tylko tym sie pocieszam :)

• dzizus jaki dyskurs na temat tej ustawki - przestańcie robić z siebie bohaterów - jedni sie zmawali jak ich dopasć a ci się zmawiali jak obronic - nikt nic nie wiedział :E wszyscy poleciel wszyscy się złapali wszyscy mieli deu wszyscy mieli wolny czas i w ogóle sam spontan - ŚMIECHU WARTE - dalej twierdze ,że ustawka (co same w sobie nie jest nic gorszącym) - twardy wal dalej :D

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez ARCTURUS back ().