Mi brakuje jedynie zsumowania ilości wydobywanego metalu/kryształu/deuteru. A za resztę to szacun oczywiście
)
hmm w sumie jedna pętelka a komuś może się przydaćJestem Boski napisał(a):
Ostatnią rzeczą jaką bym dodał do programiku jest umieszczenie bezpośrednio pod obliczeniem wydobycia,możliwa ilość wyprodukowania statków i obrony na godzinę, dobę i tydzień ...pozdrawiam
Cycu napisał(a):
Mi brakuje jedynie zsumowania ilości wydobywanego metalu/kryształu/deuteru. A za resztę to szacun oczywiście
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez AnunnakinGiant ().
Fleja2k napisał(a):
na wstępie dzięki za narzędzie
w zakładce CENNIK - BADANIA jest ASTROFIZYKA i TECHNOLOGIA EKSPEDYCJI...
czy to nie jest to samo? gram od niedawna - wybacz jeśli się mylę...
jeśli się jednak nie mylę, to obie technologie są podliczane nieprawidłowo
ponadto brak ROZWÓJ GRAWITONÓW, ale w sumie komu to potrzebne
pozdrawiam
Szczerze to nie grałem chyba z 4 lata ... skończyłem grac jak ekspedycja wchodziła jakoś chyba. Nie wiem nawet czy to badanie istnieje gdzieś jeszcze czy nie - jechałem po kolei z FAQ po prostu. Teraz gdzie gram nie ma ekspedycji. Astrofizykę źle przelicza ? u mnie sprawdzałem zgadza się. Jak możesz to wklej z gry i programu niezgodności.Fleja2k napisał(a):
na wstępie dzięki za narzędzie
w zakładce CENNIK - BADANIA jest ASTROFIZYKA i TECHNOLOGIA EKSPEDYCJI...
czy to nie jest to samo? gram od niedawna - wybacz jeśli się mylę...
jeśli się jednak nie mylę, to obie technologie są podliczane nieprawidłowo
ponadto brak ROZWÓJ GRAWITONÓW, ale w sumie komu to potrzebne
pozdrawiam
Astrophysics's per level costs are ROUND()ed to the nearest 100. For example, Astrophysics level 5 costs 4'000 * 1.75 ^ 4 = 37'515 -> 37'500 metal and deut and 8'000 * 1.75 ^ 4 = 75'031 -> 75'000 crystal.
Slabiak napisał(a):
Bardzo ciekawa bylaby opcja liczenia wartosci punktowej planety (lub tez moona) z rs
Chociaz domyslam sie ze troche byloby bawienia sie z tym...
zapraszamSlabiak napisał(a):
Bardzo ciekawa bylaby opcja liczenia wartosci punktowej planety (lub tez moona) z rs
Chociaz domyslam sie ze troche byloby bawienia sie z tym...
Tylko jest jedno ale co do skryptu na tej stronie co podałeś:baabuu napisał(a):
ciekawy i przydatny programik, widać że się napracowałeś
przydałoby się określenie czasu badania w zależności od poziomu labków i MSBN-a. Tak jak jest tutaj na ogame-tools.pl/pl,13,Koszty_badan.html .
Pewnie dużo osób bada teraz astrofizykę i kombinują, czy lepiej podnieść poziom laboratoriów czy zbadać kolejny lvl MSBN.
Myślę że nie będzie to zbyt trudne.
Pozdrówki
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Gigusx ().
Myślałem też o wprowadzeniu wszystkich danych z konta ogame (badania, budynki na wszystkich planetach, liczba pól, obrony itp ), ponieważ było parę pytań na maila/pw których rozwiązanie zmierza w tym kierunku np. ile % pktów stanowi eko/flota na koncie.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Slabiak ().
Fleja2k napisał(a):
witam ponownie
baza RS jest świetna... genialny pomysł i wykonanie... dziękuję... bardzo przydatna rzecz
czy można dodać sumę surowców do bazy RS?
czy można wprowadzić automatyczne wczytywanie naszych ustawień i skórki po uruchomieniu aplikacji?
pozdrawiam
błąd z zasięgiem falangi... jeśli wpiszemy układ 460 i 7 poziom falangi
część kolumn w bazie jest wycentrowana, część nie
zamiast kolumn mt, dt, wr... itd może zrobiłbyś tylko 2... po prostu, że jest flota/obrona lub że brak...
wtedy sobie sortujemy na farmy bezbronne i takie ochraniane
wywala mi błąd, jeśli chcę dodać raport z tej samej planety... czasem przydaje się więcej skanów tego samego celu