Witam wszystkich.
Nabyłem prawa autosrkie do projektu TinyRW autorstwa sbc.
Niestety konwerter posiada szereg błędów, które będę stopniowo eliminował.
Jestem pewny, że i wy jako użytkownicy konwertera wesprzecie projekt informacjami, gdzie są błędy i jakiego są typu.
08.04.2013 v1.3.1
Z informacji, które myślę was najbardziej zainteresują to:
- Server wykupiony specjalnie dla konwertera został na 2 lata.
- Nowa baza danych.
- Bezpieczeństwo waszych haseł w bazie danych ma bardzo wysoki stopień (kodowanie sha1) - dla osób, które nie są w temacie działa to tak:
Wasze hasło podczas rejestracji jest kodowane za pomocą sha1. Podczas logowania wpisywane hasło jest kodowane za pomocą sha1.
Następnie zakodowane hasło z logowania jest porównywane z zakodowanym hasłem z rejestracji. Jeżeli kody pasują to następuje zalogowanie użytkownika. Skutek tego procesu jest taki, iż nawet gdyby ktoś zdobył zakodowane hasła z bazy danych to nie będzie ich w stanie odkodować.
Pracując od lutego przy konwerterze z czystym sumieniem robię wielki ukłon w stronę sbc za wkład w cały projekt. Pamiętaj, co bym ja nie wymyślił ty nadal jesteś ojcem projektu
Ja ze swojej strony oczywiście zapraszam do korzystania z konwertera.
Pozdrawiam,
Qai
Pierwszy post autorstwa sbc o początku konwertera:
Nabyłem prawa autosrkie do projektu TinyRW autorstwa sbc.
Niestety konwerter posiada szereg błędów, które będę stopniowo eliminował.
Jestem pewny, że i wy jako użytkownicy konwertera wesprzecie projekt informacjami, gdzie są błędy i jakiego są typu.
08.04.2013 v1.3.1
- Przejęcie całego projektu
- Nowy adres konwertera - http://tinyrw.h2g.pl
- Poprawki tekstu w zakładce - Instrukcje
- Poprawki tekstu i screenów w zakładce - Możliwości
- Generacja sygnatur dostępna tylko dla użytkowników premium
- Małe poprawki w kodzie + rozczytywanie wypocin sbc
- Nowa baza danych
Z informacji, które myślę was najbardziej zainteresują to:
- Server wykupiony specjalnie dla konwertera został na 2 lata.
- Nowa baza danych.
- Bezpieczeństwo waszych haseł w bazie danych ma bardzo wysoki stopień (kodowanie sha1) - dla osób, które nie są w temacie działa to tak:
Wasze hasło podczas rejestracji jest kodowane za pomocą sha1. Podczas logowania wpisywane hasło jest kodowane za pomocą sha1.
Następnie zakodowane hasło z logowania jest porównywane z zakodowanym hasłem z rejestracji. Jeżeli kody pasują to następuje zalogowanie użytkownika. Skutek tego procesu jest taki, iż nawet gdyby ktoś zdobył zakodowane hasła z bazy danych to nie będzie ich w stanie odkodować.
Pracując od lutego przy konwerterze z czystym sumieniem robię wielki ukłon w stronę sbc za wkład w cały projekt. Pamiętaj, co bym ja nie wymyślił ty nadal jesteś ojcem projektu
Ja ze swojej strony oczywiście zapraszam do korzystania z konwertera.
Pozdrawiam,
Qai
Pierwszy post autorstwa sbc o początku konwertera:
Witam szanowne grono, jakiś czas temu postanowiłem dokończyć konweter nad którym prace rozpocząłem przeszło rok temu. Jak postanowiłem, tak zrobiłem, teraz konwerter wymaga testowania więc postanowiłem go zaprezentować tutaj. Opcji nie ma jakoś szalenie wiele, docelowo jego unikalność ma polegać na tym co będzie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników, zanim jednak zacznę kodzić tą część konwetera chciałbym mieć pewność że sam parser raportu spisuje się dobrze. Konwerter dostępny pod adresem: tinyrw.cba.pl
Po krótce o możliwościach:
- Obsługa ACS (możliwość łączenia slotów danego gracza)
- Ukrywanie koordynatów, technologi (ukryte domyślnie) i daty (opcjonalnie)
- Sojusze dla każdego gracza
- Trzy rodzajne nazw do wyboru (oryginalnie z ogame, np. "L.myśliw", pełne, np. Lekki Myśliwiec, krótkie, np "LM")
- Obsługa Seek & Destroy
- Bilans agresora i obrońcy (z uwzględnieniem zbiórki pz oraz dofarmiania)
- Możliwość podliczenia wartości flot i straconych jednostek, szczegółowo w surowcach
- Możliwość graficznego przedstawienia raportu (3 rodzaje ikon jednostek)
- Trzy szczegółowe palety barw, możliwość tworzenia, edytowania i przechowywania własnych (dla zarejestrowanych)
- Możliwość przechowywania raportów w bazie danych, ich późniejszej edycji i eksportowania (dla zarejestrowanych)
- Zapisane rapory można oznaczać wdłg ST, S&D, Uniwersum
- Każdy użytkownik może sobie zdefiniować uni na których gra, w przyszłości raporty będą grupowane wdłg uni.
- Trzy stopnie prywatności raportów przechowywanych na serwerze (dla zarejestrowanych)
- Raporty ze zbiórki złomu (uwzględniane w bilansie na korzyść zwycięzcy)
- Raporty z farmingu (uwzględniane w bilansie jako korzyść agresora i dodatkowa strata obrońcy)
- Podgląd skonwertowanego raportu.
- Dwie opcje formatowania RW (do lewej z wylistowaniem jednostek, do środka)
- Profile użytkowników
Przykładowy raport, wszystkie opcje włączone:
tinyrw.cba.pl/?page=discomushrooms&blink=43
"Graficznie" przedstawiony RW, wyśrodkowany (ikony "evolution"):
tinyrw.cba.pl/?page=discomushrooms&blink=11
"Graficznie" przedstawiony RW, ułożony do lewej (ikony "redesign"):
tinyrw.cba.pl/?page=discomushrooms&blink=8
Przykładowy profil:
tinyrw.cba.pl/?page=user&id=1
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Qai ().