Nie znam filmów na pamięć : ) Nie zgodzę się, levicorpus nie było w jednej odmianie. Zwróć uwagę na wiszącego za kostkę Rona w sypialni Gryfonów, a podrygujących w powietrzu Robertsów. Powiesz mi, że to ta sama odmiana? Poproszę zatem jakąś podpoiwedź : )
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Robertsowie byli najprawdopodobniej kontrolowani przez więcej niż jedno zaklęcie. Za dwie odmiany tego samego zaklęcia uważa się np. zaklęcia Bombarda i Bombarda Maxima (było w filmie). Na to patrzeć.
-
Huhu, na początku też pomyślałem o Levicorpus'ie, ale nie byłbym w 100 % tego pewien.
Zgadzam się z Kastorem i powiem szczerze, że jestem ciekawy prawidłowej odpowiedzi -
Zwykłe Protego i Protego Totalum rzucane przez Hermione jako zaklęcie ochronne?
-
Cholera, Kastor, wyprzedziłeś mnie :c
Właśnie to samo znalazłem na jakieś stronie.
Wrr...
Nic innego nie przychodzi mi w sumie do głowy. -
Blisko, blisko, ale to nie to.
Ale Protego to właściwy trop.
Jeszcze jedna podpowiedź: w książce zaklęcie rzuciła pojedyńcza osoba, w filmie kilka naraz.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Protego Horribilis/Protego Maxima i Protego
Wydaje mi się, że w książce użył jej tylko Flitwick kiedy tworzył barierę ochronną przed śmierciożercami, a w filmie kilka osób próbowało ją stworzyć.
Ale oczywiście mogę się mylić. ;)Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hemoglobina ().
-
Książka: Profesor Flitwick używa Protego Horribilis
Film: Profesor McGonnagall, Slughorn, Molly Weasley i parę innych osób używają Protego Maxima tworząc barierę.
Zadajesz -
uff co za fart.
No to ode mnie, może prosta, może trudne.
Kto był właścicielem tejże różdżki:15 cali, brzoza, włos testrala -
Śmierć ->Antioch Peverell -> (x osób, które podaje Rowling w opracowaniach) -> Gregorowicz -> Grindelwald -> Dumbledore -> Malfoy -> Ostatnim właścielem zostaje Harry Potter.
Dobrze? " title=";>">_" title=":>"> -
??? Czarna różdżka była z czarnego bzu...
Ale właściciel zgadza się jeden i jest nim Gellert Grindewald (cóż, zapewne błąd na wikii) -
O cholera, nie ogarnąłem motywu
Zajarałem się, że chodzi o czarną i od razu trans, kto ją miał No to zadajesz menel -
Gdzie żyją niuchacze?
-
Z tego co pamiętam, a nie ukrywam, że mogę się mylić to niuchacze żyją w jaskiniach, kopalniach, wydobywając tam różne skarby.
-
Oh, przepraszam, źle sformuowałem pytanie
W jakim kraju żyją niuchacze.
Poza tym nie jest nigdzie powiedziane, na jakim terenie żyją, wiadomo jedynie do czego się je wykorzystuje. -
Wielka Brytania.
-
Poza tym nie jest nigdzie powiedziane, na jakim terenie żyją, wiadomo jedynie do czego się je wykorzystuje
No czy ja wiem... Jak dla mnie Boruta miał rację : )
— To są niuchacze — oznajmił Hagrid, kiedy cała klasa zgromadziła sie˛ wokół skrzynek.— Siedzą głównie po kopalniach. Lubia˛ błyskotki... O, uważajcie, zara zobaczycie... -
KASTOR być może, ale to może równie dobrze znaczyć to, co ja mówiłem.
Hemoglobina zadaje. -
No to coś łatwego
Co wchodziło w skład eliksiru wielosokowego, oraz w kogo (Ron, Harry i Hermiona) zamienili się w Komnacie Tajemnic? -
Skład:
Muchy siatkoskrzydłe
Pijawki
Ślaz
Rdest ptasi
Sproszkowany róg dwurożca
Skórka boomslanga
Odrobina tego, w kogo chce się zamienić (np. włos)
Zmienili się: Harry w Goyle'a, Ron w Crabbe'a a Hermiona w kota. -
Twoja kolej.
-
Czym różni się mugolski teleskop od czarodziejskiego?
-
Z tego co pamiętam, to teleskopy magiczne sięgały dalej w kosmos, niż teleskopy mugoli.
-
Tak
-
Do kogo najpierw trafiła złota czarka Helgi Hufflepuff?
-
Do Chefsiby Smith.
Jeśli się nie mylę to pytanie oddaję bo muszę uciekać.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hemoglobina ().
-
Zgadza się.
Kto według Knota mógł zaatakować Kruma i dlaczego? -
Madame Maxime, ponieważ jest półolbrzymem a Knot jest uprzedzony.
-
Zadajesz
-
Czego bała się profesor Sinistra podczas Balu Bożonarodzeniowego?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość