Ile znamy różdżek, które NA PEWNO zostały wytworzone przez Ollivandera?
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Harryego, Voldemorta, Rona, Hermiony, Malfoya, Glizdogona, Neville'a, Diggorego i Hagrida?
-
Jeszcze na pewno Lily i James.
-
Kilku brakuje. Jako uściślenie powiem, że trzeba wiedzieć, z czego się składają (ale nie podawać mi tego)
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Luna Lovegood na pewno! Jakieś podpowiedzi? : )
-
No wiecie, podejrzewać możemy, że u Ollivandera zostały kupione różdżki wszystkich osób, które występują od 1 do 7 części, z wyjątkiem osób z Durmstrangu i Beauxbatons
-
Też tak myślę, ale Menel zaznaczył, że chodzi o informacje 100% potwierdzone
Myślę, myślę i nie wiem kto jeszcze : O -
A no. Dosyć ciężkie pytanie.
Luna na 100 % też była, tak jak mówiłeś.
Zastanawiam się kogo ominęliśmy :c -
Co wy macie z tymi postaciami? Jeszcze?
-
A co mamy nie mieć? Czy źle zrozumieliśmy pytanie? Weź wyjaśnij
-
Nie chodzi o postacie z różdżkami, chodzi o różdżki
Edit: To może tak: pomyślcie, czym zajmował się Ollivander i kiedy najlepiej to widać, po czym szukajcie tam.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Ja wymiękam Nie mam już w końcu pojęcia czego mam szukać
Boruta! Nadzieja w Tobie! : ) -
Przykro mi Kastor, nadziei nie ma
Muszę się poddać, odpadam. Nie mam pomysłu. Menel, oświecisz nas? " title=":>"> -
No dobra. Chodziło mi o różdżki:
Brzoza, serce smoka, dziewięć cali
Kasztanowiec, pióro feniksa, siedem cali
Heban, róg jednorożca, osiem i pół cala
Były to różdżki proponowane Harry'emu w 1. części, kiedy wybierał swoją.
Kto pierwszy, ten lepszy.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Lol Nie domyślałem się, że chodzi o to.
Na siłę szukałem różdżki, która należała do kogoś. Kastor zapewne identyczny tok myślenia obrał " title=";>">
Przejmuję.
Ile prezentów dostał Harry na 11 urodziny? -
Tylko Hedwigę.
-
I jeszcze coś
Wiedziałem, że ktoś powie albo jedną rzecz, albo drugą -
Chyba, że liczysz jeszcze tort, ale dla mnie jest to trochę naciągane.
-
A tak, liczę. Dostał go w prezencie urodzinowym. Dlaczego miałbym go nie zaliczyć?
No i ewentualnie list, chociaż czy ja wiem czy to urodzinowe
Zadajesz -
List z Hogwartu to też niezły prezent.
EDIT: Delikatnie się z listem spóźniłem:>Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hemoglobina ().
-
Jakim zaklęciem Lockhart chciał zniszczyć węża wyczarowanego przez Malfoy'a?
-
Nawet przepiszę cytat:
- Ja to zrobię ! - krzyknął Lockhart.
Machnął różdżką w kierunku węża i rozległ się donośny huk; wąż, zamiast zniknąć, podskoczył na dziesięć stóp
w powietrze i spadł z głośnym pacnięciem. Rozwścieczony, sycząc gniewnie, popełzł prosto do Justyna Finch - Fletchleya
i znowu uniósł trójkątny łeb, ukazując kły.
Chyba za dużo filmów pozostaje nam w głowach -
Alarte Ascendare.
-
A to ciekawe, bo ja znalazłem Bolate Acendelai. Niemniej twoje Hemoglobina też jest dobre i zadajesz.
-
Dziwne. Przeszukałem cały 11 rozdział 2 księgi i nie znalazłem takowego zaklęcia :c
Przykre. Hemoglobina, zadajesz? -
Hermiona w jednej z części użyła zaklęcia które oznacza różne obiekty ognistym, czerwonym krzyżem.
Co to za zaklęcie i w jakiej sytuacji go użyła.
Jeżeli jesteście pewni odp to zadawajcie sobie następne pyt. idę kimać, a nie chcę wam przerywać zabawy. -
Flagrate. Pierwsze użycie w Departamencie Tajemnic, w 5 części, podczas szukania przepowiedni do zaznaczenia drzwi.
Pytanie oddaję. -
A więc ja zadam. Jedno z bardziej popularnych w serii zaklęć występowało w kilku odmianach. Owo zaklęcie w jednej z odmian zostało w pewnej sytuacji użyte tak w książce, jak i w filmie. Rzecz polega na tym, że w filmie jedna z odmian została pominięta (w książce odmiany użyto tylko ten jeden raz), zamiast niej użyto innej, występującej parokrotnie wcześniej. Co to były za zaklęcia, gdzie zostały użyte, kto je rzucał i kiedy?
-
Czy chodzi o zaklęcie Levicorpus? Rzucone po raz pierwszy przez śmierciożerców którzy wysyłali wysoko w górę rodzinę mugoli, a w 5 i 6 części tylko delikatnie unosząc nad ziemię przeciwników?
-
Nie, Levicorpus występowało tylko w jednej odmianie. Poza tym zaklęcie było użyte w książce i w filmie w tej samej sytuacji.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0