Nie, chodzi mi o czarodziejów. Podpowiedź: jeden z nich był Czarodziejem Miesiąca
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Czy jednym z nich będzie Gaspard Shingleton?
-
Nie.
-
Przepraszam : ( Nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje
Binns wciąż zapadał w drzemkę, kiedy oni zapisywali długie listy nazwisk i dat, myląc Emeryka Złego z Ulrykiem Niegodziwym.
To chyba to... : ) Nie czekając na potwierdzenie, zadaję. Najwyżej się cofniemy : )
Kiedy w książce po raz pierwszy patronus został wykorzystany jako posłaniec a nie strażnik/pogromca? : ) -
Dobrze.
Tonks użyła go gdy Harry "został" w pociągu na początku 6 części -
Źle : D To lubię Nie będzie aż tak prosto
Wczeeeśniej Panie Kolego : ) -
Już mam.
Dumbledore wzywa Hagrida gdy Crouch Jr. oszołomił Kruma i zabił swojego ojca
Podniósł różdżkę i wskazał nią dokładnie chatkę Hagrida. Harry zobaczył, że coś srebrnego wyłania się z koniuszka różdżki i sunie między drzewami jak widmowy ptak. Potem Dumbledore znowu pochylił się nad Krumem, skierował na niego swoją różdżkę i mruknął - Enervate! -
Tak : ( Chciałem Cię pomęczyć a tu taka niespodzianka
Zadajesz : ) -
Coś prostego: czym wg Quirella śmierdział jego turban?
-
Stawiam na czosnek.
-
Tak
-
To i ode mnie coś łatwego.
Jaką nazwę nosi gatunek pająka jakim był Aragog - pupilek Hagrida. -
Akromantula
Lwica jest boska :) -
Oczywiście, czas na twoje pytanie.
-
W związku z quidditchem są dwie niekonsekwencje w książce. Chodzi o dwie osoby, które grać nie powinny (w rozgrywkach szkolnych). O kogo chodzi?
O samego Harryego Pottera? Który został przecież dożywotnio zdyskwalifikowany
-
Może uściślę: kto nie powinien grać, ale grał
No to uściśliłeś
Może Marcus Flint? W pierwszej części opisany jest jako 6-klasista, a w szkole jest aż do Więźnia Azkabanu
Ewentualnie Wołkow i Wulkanow, przedstawieni najpierw jako pałkarze a dwie strony później jako ściagający -
Wołkow i Wulkanow nie grali w rozgrywkach szkolnych (Hogwartu). Flint grać powinien. Natomiast w drużynach szkolnych był zakaz, który ominęła McGonagall. Nie tylko w przypadku Harry'ego.
Nie grali, ale że tak powiem, nie uściśliłeś
No tak nie dokońca Flint powinien, bo już dawno miał zakończyć swoją karierę w Hogwarcie
Kamień Filozoficzny:
— A teraz posłuchajcie: chcężeby to była ładna, czysta gra — powiedziała,
kiedy wszyscy zawodnicy zebrali się wokół niej. Harry zauważył, że mówiąc to,
zwracała się szczególnie do kapitana Ślizgonów, Markusa Flinta z piątego roku,
który sprawiał wrażenie, jakby miał w żyłach trochę krwi trollów.
Więzień Azkabanu
A potem, podczas ostatniego treningu przed sobotnim meczem, Oliver Wood obwieścił im niezbyt
przyjemną nowinę.
— Nie gramy ze Ślizgonami! — powiedział, ze złością. — Właśnie rozmawiałem z Flintem. Gramy z Puchonami.
Bulek a jest może jakiś spis tych przepisów w PDFie? Bo ja nie mogę sobie przypomnieć nic poza zakazem mioteł dla pierwszoklasistówPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez K A S T O R ().
-
Nie kumam. Flint w KF 5 klasa, w WA, czyli 2 lata później - 7 klasa. Wszystko zgodne. Właśnie o zakaz mioteł mi chodzi. Przy czym chyba coś namieszałem, ale jednej osoby jestem pewien.
Nie będę ukrywał że jestem matematycznym matołem natomiast na swoją obronę mam tylko tyle, że J.K Rowling przedstawiła przed poprawką Flinta jako 6-klasistę, a w 3 części wypadało na to że już jest o rok za długo. Później spprostowała to w swoim wywiadzie, tłumacząc że Flint rok przezimował Oczywiście nie umniejsza to w żadnym wypadku bzdur które nawypisywałem
Dobra, a mógłbyś coś jeszcze podpowiedzieć? Kojarzy mi się tylko Harry i Wesleyowie -
Chodzi o drużynę Gryfonów. Znasz imiennie każdego, kto grał w tej drużynie. Wiesz, że pierwszoroczni grać nie mogą. Kto oprócz Harry'ego najwyraźniej grał w pierwszej klasie?
Waham się między Ritchim Cootem a Demelzą, ale w obu przypadkach na moją decyzcję nie wpływa nic poza tym że po prostu nic o nich nie wiem
-
Osoba opisywana jest starsza od obu tych osób. To inaczej - czym Harry wyróżniał się w KF?
Chodzi zapewne o Charliego Weasleya
-
Nie. Postać ta grała z Harrym. Chyba najdłużej z nim grała w jednej drużynie. I to właśnie nie pasuje.
A nie było tak, że Katie Bell była przedstawiona w KF jako trzecioklasistka, a grała aż do 6. klasy?
O to chodzi? -
Ale w pierwszej części ona nie grała pojawia się dopiero w KT, i nie ma informacji jakoby grała wcześniej
-
Przeczytaj sobie dokładnie komentarz Lee Jordana meczu ze Ślizgonami w KF Kastor
Menel zadajesz, chodziło o Katie Bell. Jeśli Harry Potter miałby być najmłodszym graczem stulecia, to Katie Bell była niewiele starsza
Lwica jest boska :)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0