Witam !! Chciałbym zaprezentować mój własnoręcznie robiony programik ktory moze sie przydac kazdemu proogamerowi xD Oblicza on wiele przydatnych rzeczy !!! Jest on pisany w Delphi. Zajmuje tylko jekies 50 kB. Plik w postaci spakowanej zawierabr>- program (*.exe)
- projekt programu (*.dpr)
- kod programu zapisany w notatniku (*.txt)
Mozna go pobrac zbr>chomikuj.pl/Klocek94/OGameKalkulator.rar
By Klocek94
Wersja programu 1.0
Wszelkie bledy z dzialaniem programu kierowac pod adres:
Klocek94@gmail.com
Z biegiem czasu beda pojawialy sie nowe (lepsze) wersje programu.
Program nie jest jeszcze w pelni skonczony z powodu braku czasu !!!
W najplizszym czasie zamirzam przerobic program z wersji konsolowej na wersje okienkowa oraz dorobic:
- czas lotu floty
- czas i koszt budowy budynkow(na dany i od danego poziomu
- czas i koszt badania(na dany i od danego poziomu
- koszt burzenia budynkow
- ulepszyc rozdzial "parametry jednostek"
- zaokroglic wszystkie wyniki ( np. w max. ilosci planet moze wyjsc 2,7 liczba ta powinna byc zaokraglona w dol do 2)
- ulepszyc czytelnosc programu oraz jego interface
- dorobic ikonke
To moj pierwszy wiekszy program Ma on 1500 linijek kodu a jest jeszcze nie skonczony xD Mysle ze po skonczeniu wersja konsolowa bedzie miala jakies 2500 linijek kodu a jak juz ja skoncze to zaczne robic ten program w wersji okienkowej Kolejne wersje beda publikowane na forum OGame Ucze sie dopiero programowac wiec prosze miec dla mnie litosc w komentowaniu
Zauwazylem ze cala zakladka pobieranie energi jest spieprzona ale tym sie zajme potem bo na razie mi sie niechce
Cala reszta zreszto tez xD
Nastepnych "wersji testowych" nie bede umieszczal dopiuero ostateczna wersje ale i tak prosil bym o skomentowanie I pisanie co by moglo jeszcze znalezc sie w takim kalkulatorze
- projekt programu (*.dpr)
- kod programu zapisany w notatniku (*.txt)
Mozna go pobrac zbr>chomikuj.pl/Klocek94/OGameKalkulator.rar
By Klocek94
Wersja programu 1.0
Wszelkie bledy z dzialaniem programu kierowac pod adres:
Klocek94@gmail.com
Z biegiem czasu beda pojawialy sie nowe (lepsze) wersje programu.
Program nie jest jeszcze w pelni skonczony z powodu braku czasu !!!
W najplizszym czasie zamirzam przerobic program z wersji konsolowej na wersje okienkowa oraz dorobic:
- czas lotu floty
- czas i koszt budowy budynkow(na dany i od danego poziomu
- czas i koszt badania(na dany i od danego poziomu
- koszt burzenia budynkow
- ulepszyc rozdzial "parametry jednostek"
- zaokroglic wszystkie wyniki ( np. w max. ilosci planet moze wyjsc 2,7 liczba ta powinna byc zaokraglona w dol do 2)
- ulepszyc czytelnosc programu oraz jego interface
- dorobic ikonke
To moj pierwszy wiekszy program Ma on 1500 linijek kodu a jest jeszcze nie skonczony xD Mysle ze po skonczeniu wersja konsolowa bedzie miala jakies 2500 linijek kodu a jak juz ja skoncze to zaczne robic ten program w wersji okienkowej Kolejne wersje beda publikowane na forum OGame Ucze sie dopiero programowac wiec prosze miec dla mnie litosc w komentowaniu
Zauwazylem ze cala zakladka pobieranie energi jest spieprzona ale tym sie zajme potem bo na razie mi sie niechce
Cala reszta zreszto tez xD
Nastepnych "wersji testowych" nie bede umieszczal dopiuero ostateczna wersje ale i tak prosil bym o skomentowanie I pisanie co by moglo jeszcze znalezc sie w takim kalkulatorze
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Klocek94 ().