Znany włoski pisarz, żyjący, mediewista, jego pierwsza powieść to kryminał osadzony w realiach średniowiecznych
Znani i lubiani ludzie
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
Jasne
-
Polityk europejski. Gubernator, administrator, pracował m. in. we Lwowie i Rzeszowie. W Polsce nielubiany. Doprowadził do tego, że na pewnym regionie doszło do fali morderstw, grabieży. Miał swój udział w kreśleniu pewnej konstytucji.
-
jak nielubiany to przeczy to tematowi "znani i lubiani ludzie"
od razu pomyslałem o Banderze ale on nie był Gubernatorem.
Prawo niesie ze sobą obowiązek, a ci którzy nie wypełniają swoich obowiązków, nie zasługują na żadne prawa
Quantum - top 13 - Off -
A kto napisał, że musi to być osoba lubiana przez nas? Przez XIX-wiecznych Austriaków był lubiany na pewno
-
-
Franz Stadion ;)?
-
-
Porucznik pilot Wojska Polskiego. Po zakończeniu szkoły oficerskiej służył w piechocie min w Strzelcach Syberyjskich.
-
Franciszek Żwirko ?
-
Żwirko Adrian?
-
Midas zadajesz
-
to teraz coś z dziedziny sportu-motoryzacji
kierowca wyścigowy, już mając 4 lata startował w nielegalnych wyścigach; pierwsze swoje mistrzostwo wywalczył w wieku 17 lat; poza torem wyscigowym bardzo mocno udzielał się charytatywnie na rzecz biednych dzieci skrzętnie ukrywając to przez lata, po latach założono fundację jego imieniem, która pomaga młodym ludziom w potrzebie. -
Michał Kościuszko?
-
Nie. Chodzi o zagranicznego kierowcę.
-
Ayrton Senna?
-
Oui
Teraz Ty ! -
Dawno mnie nie było wiec jeśli pozwolicie
Belgijski aktor , scenarzysta , producent i reżyser kina akcji .
Mega przystojniak:kwiat: HellGirl :kwiat:
AFERA - Nekkar/CNP - Betelgeuse
Miss Ogame publiczności 2015 -
na mysl przychodiz mi tylko Jean Claude Van Damme ( nie wiem czy tak się pisze )
-
Zgadza się za łatwe było:kwiat: HellGirl :kwiat:
AFERA - Nekkar/CNP - Betelgeuse
Miss Ogame publiczności 2015 -
To może tym razem coś z literatury. Też powinno być łatwe.
Współczesny pisarz z dorobkiem kilku znanych powieści, jest jednym z najpopularniejszych autorów naszych czasów. Słynie z umiejętności łączenia teorii spiskowych z talentem do konstruowania skomplikowanych zagadek i intryg. -
Nie wiem, czy go można podciągnąć pod współczesnego ale chyba tak
Maciej Słomczyński (Joe Alex) ?
-
Nie. Chodzi o zaggranicznego pisarza.
-
Może jakaś podpowiedź..
-
Mało kto tutaj zagląda
To podpowiedź dam taką, że zagadka będzie baaardzo łatwa.. Na podstawie serii tego autora zrobiono kilka filmów, których głównym bohaterem (odtwórcą) był Tom Hanks. -
Dan Brown ?
-
Tak
-
Jak już napisałeś o Hanksie to się połapałem :P..
Może to nie będzie zbyt lubiana postać..
Katolicki biskup, który popierał narodowy socjalizm, a po II wojnie światowej pomagał Hitlerowcom w ucieczce do Ameryki Południowej.
-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 31
31 gości