Tak zgadza sie czy jak kto woli Haile Selassie chyba ciut za łatwe dałem
Znani i lubiani ludzie
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Człowiek, o którego chodzi był wybitnym dowódcą. Był wodzem, który wydobył kraj z niewoli i dwukrotnie przeciwstawił się silniejszemu przeciwnikowi. Za drugim razem straty własne stanowiły 1/10 strat wroga. Jako jedyny dowódca wojsk walczących przeciw Niemcom otrzymał od cesarza Wilhelma II Żelazny Krzyż. Był marszałkiem, regentem i prezydentem ojczystego kraju. Zmarł na dobrowolnym wygnaniu w Szwajcarii. O Kogo mi chodzi?
Lwica jest boska :) -
-
Zgadza się. Za dużo szczegółów podałem
Slynna tancerka,ktora zwiazana byla z o wiele mlodszym od niej rosyjskim poeta,ale nie stronila rowniez od innych pań.Zginela tragiczna i niesamowita w swoich okolicznosciach smiercia...O kogo chodzi?
-
Mrrr... Ciekawa zagadka. Chodzi zapewne o Isadorę Duncan, związaną z Siergiejem Jesieninem. Duncan była biseksualna, a zginęła podczas jazdy autem, bo w koła wkręcił się jej szal.
-
Człowiek ten został przez swoich rodaków nazwany zdrajcą. Nie do końca słusznie, ale mimo wszystko coś w tym było. Został zmuszony do ogłoszenia niepodległości pod groźbą rozbioru. Był prezydentem swojego kraju i osobą duchowną. O kogo mi chodzi?
Adam Stanisław Krasiński
-
Hmm... Krasiński nie był prezydentem. Czy był zdrajcą? Polemizowałbym.
ks. Josef Tiso jak sądzęzgniły liberał/podły ateista
-
Zgadza się. Twoja kolej na zadanie pytania.
Pierwsza podpowiedź: powiedział, że biały człowiek winien pracować najwyżej 3 godziny dziennie, mimo to nikt rozsądny nie posądza go o rasizm.zgniły liberał/podły ateista
-
Sapkowski Andrzej"jak mnie będą wieszać
kat ma być we fraku."
Andrzej Bursa "Kat" -
True, popsułeś zabawę, bo były kolejne podpowiedzi przygotowanezgniły liberał/podły ateista
-
Z przeprosinami... coś specjalnego.
Słuchasz jego piosenek, ale nie wpuściłbyś go do domu. Kto to?
Podpowiedz... Religia. /\"jak mnie będą wieszać
kat ma być we fraku."
Andrzej Bursa "Kat"Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Iarwain Ben - adar ().
-
Roman Kostrzewski? A może Marylin Manson?
Niet. Artysta ów nie lubi filmów z Rambo..."jak mnie będą wieszać
kat ma być we fraku."
Andrzej Bursa "Kat" -
Hmm... Niebezpieczny pacyfista jakiś?^^ Chyba musisz podać więcej szczegółów, bo to czy kogoś słucham czy nie jest subiektywne, tak samo jak to, czy wpuściłbym go do domu. Zostaje historia i Rambo. Próbuj dalej z podpowiedziami:) No, chyba, że ktoś wie:)
Z pacyfizmem wątek można pociągnąć... Zwłaszcza historie pewnej podróży do kraju którego nie pojmiesz rozumem. To tyle. Mam nadzieje że komuś poprawię nastrój przy kolacji.<br><br>edity; literówki etc.<br><br>edit; Nasz bohater jest polakiem i miał tatę piosenkarza. <br>"jak mnie będą wieszać
kat ma być we fraku."
Andrzej Bursa "Kat"Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Iarwain Ben - adar ().
-
Hmm... ten quiz był kiedyś dosyć popularny, ale nagle się urwał, a Iarwaina widziałem niedawno na forum. Może pociągniemy ten wątek?
Śmiało zarzuć jakoś dobrą zagadkę.
-
Dlaczego nie wpuściłbyś Marilyna albo Romana ? Przecież to bardzo interesujący rozmówcy
Na poprzednią zagadkę nie znam odpowiedzi ale temat jest rewelacyjny i warto żeby ruszył. Tak więc bez zbędnych ceregieli
Chciał trenować futbol ale przerzucił się na boks. Jako nastolatek trenował pod okiem Feliksa Stamma. Po wybuchu II wojny światowej chciał wyemigrować, by za granicą móc współtworzyć oddziały Armii Polskiej. Niestety złapano go na granicy i został osadzony w więzieniu. Był przewieziony w pierwszym transporcie więźniów do Auschwitz. Brał udział w walkach z kapo, blokowymi, niemieckimi kryminalistami. Stoczył w obozach kilkadziesiąt walk. Walczył za margarynę, bochenek chleba, a także ... psie ucho
Bardzo proste. Więc jeśli ktoś będzie pewny to niech nie czeka na potwierdzenie tylko zadaje. -
Nie jestem znawcą historii boksu, więc czekam na potwierdzenie.
Tadeusz Pietrzykowski. -
^Moonset, podobne zadanie było ostatnio w quizie o II wojnie światowej^^ Także oO Bajeczny Krycz, zadawaj:)
Trzeba dać kilka zagadek na rozgrzewkę, żeby później było trudniej i ciekawiej :). Oto następna zagadka z kategorii prostych.
Krótko i na temat, zostajemy w kategorii sport:
Urodził się 18 września. Jego pierwszym klubem był Cruzeiro z Belo Horizonte. W swoim kraju był i jest ubóstwiany. -
Oczywiście ta wspaniała postać to Luis Nazario de Lima Ronaldo
Mundial 2002 był dla mnie przełomowy, a to on rozdawał tam karty.
Faktycznie nieświadomie moja zagadka związana z "Teddym" Pietrzykowskim była zainspirowana innym wątkiem z tego forum Ale rozgrzewamy się.
Wymyślam dopiero drugą zagadkę w tym temacie i z przerażeniem dochodzę do wniosku jak mało lubianych ludzi ja znam Ale żeby nie przedłużać ... będzie coś współczesnego.
Przez ludzi, którzy go podziwiają nazywany jest drugim Czesławem Niemienem i Ryszardem Riedlem. Pochodzi z Białorusi chociaż od 20 lat koncertuje w Polsce ale także gra na ulicach większych polskich miast. Obecnie próbuje swoich sił w TVNowskim X-Factor. Kto to taki ?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^MoonSet ().
-
Genek Loska? Chociaż tv dawno nie oglądałem, ale pamiętam go z MT, a i na ulicy go parę razy widziałem
-
-
krecik10 nie wstydź się naprawdę możesz zadawać
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0