Lawrence Alloway?
Znani i lubiani ludzie
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Krzyżowiec napisał(a):
Lawrence Alloway?
WcześniejTabi - ni yande
yume - wa kareno - o
kakemeguru
:czytam:Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Matsuo ().
-
Imię i nazwisko tego artysty zaczyna się na tę samą literęTabi - ni yande
yume - wa kareno - o
kakemeguru
:czytam: -
(buleon może mnie nie zabije za trzeci post z rzędu )
podpowiedź:
Matsuo napisał(a):
Był twórcą jednego z najbardziej znaczących kierunków w sztukach plastycznych wieku XX.
kierunek ten był najradykalniejszym w historii sztuki zerwaniem z wcześniejszymi osiągnięciami.Tabi - ni yande
yume - wa kareno - o
kakemeguru
:czytam:Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Matsuo ().
-
-
regis napisał(a):
OczywiscieTabi - ni yande
yume - wa kareno - o
kakemeguru
:czytam: -
oO Szukałem w biogramie Picassa i nie znalazłem Ślepnę chyba:)
Lwica jest boska :) -
Przepraszam za opoznienie...praca,praca,praca Zagadka prosciutka:ten amerykanski biolog uznawany jest dzieki swoim badaniom i dwom opublikowanym ksiazkom za ojca rewolucji seksualnej,a jego raporty zaszokowaly Ameryke w polowie ub. wieku O kim mowa ?
-
Alfred Kinsey?
-
-
Myślę, że jest to łatwe
Polak odznaczony przez królową Elżbietę II brytyjskim Orderem św. Michała i św. Jerzego.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Krzyżowiec ().
-
Był to:
Ryszard Kaczorowski
Edit1: W 2004 został mianowany przez królową Elżbietę II honorowym kawalerem I klasy (Rycerzem Krzyża Wielkiego) brytyjskiego Orderu św. Michała i św. JerzegoPost był edytowany 5 razy, ostatnio przez blackivy ().
-
Jest łatwe, ale mam dylemat, bo było ich trzech przynajmniej:)
EDIT: Kolega powyżej popsuł zabawę, bo mogła być niebanalna podpowiedź:)
EDIT 2: I poszedł wyżej edit, nie wiem czemu:)
Pisałem, że łatwe :). Może następnym razem uda mi się wymyślić coś trudniejszego
A teraz blackivy zadajesz
-
Brak pomysłu. Może:
Aktor reklamujący polską wódeczkę? -
To było, aż zbyt proste Bruce Willis, jaką wódkę będzie reklamować też napisać? (Sobieski)
-
Super pięknie idealnie Czekam na pytanko.
-
To ja zadam taką ciekawą zagadkę :).
Najbardziej znany homoseksualista w historii...
-
Marcel Proust?
-
Juliusz Cezar
-
Cezar był homosiem :>? Oglądałem serial Rzym i nie było tam takiego wątku.
-
blackivy napisał(a):
Cezar był homosiem :>? Oglądałem serial Rzym i nie było tam takiego wątku.
Mówiono o nim, że zadnej nie przepuści, żadnemu nie odmówi, ale to raczej ploty były -
Sporo odpowiedzi, ale żadna nie jest prawidłowa.
Podpowiem, że był nazywany przez swego nauczyciela Achillesem.
Więcej nie podpowiem bo było to zbyt proste
-
Aleksander Wielki był zdaje się biseksualistą. I o niego pewnie chodzi. I o Hefajstiona:) Co do Juliusza Cezara, to też można go posądzać o biseksualizm, ale w tamtych czasach inaczej się na takie sprawy patrzyło. I kto wie czy nie lepiej.
buleon prawidłowa odpowiedź
-
Temat się nieco zawiesił, głównie przeze mnie i moje urlopy niestety:) Jak w historycznym, nadrabiam zaległości. Pytanie raczej proste. Jak nazywał się wyzwoliciel największej liczby krajów na świecie? Jego nazwiskiem nazwano kraj i walutę innego kraju. Państwa wyzwalał z bronią w ręku.
Chodzi o Simona Bolivara
Kraj to Boliwia
Waluta Bolivar Jest używany w WenezueliPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez SmokeWeed ().
-
Tak właśnie:) Zadajesz:)
Mówią o nim nawet że jest ostatnim z biblijnych Mesjaszów oraz wcielonym Bogiem. W sumie to był No i był jak by to ująć władcą O kogo chodzi i skąd on był?
-
Tafari Makonnen z Ejersa Goro?
Lwica jest boska :)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość