Zgadza się ;). Dajesz..
Znani i lubiani ludzie
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Ta osoba zorganizowała jedną z większych akcji desantowych swoich czasów. Poddany jednego z królów. Akcja desantowa miała miejsce na terenie Danii. Przeprowadził tą akcje aby zapobiec wzmocnieniu się jednego z niemieckich szlachciców.
-
gen. Zygmunt Bohusz-Szyszko?
-
-
William Wain Prior?
-
Nie, no dobra może akcja desantowa to za dużo powiedziane, raczej transport przez morze dużych ilości wojska
-
Jakaś podpowiedź?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Nosił tytuł księcia. Współpracował z kościołem katolickim. Nie wiem ilu jest na tym forum fanów
gryserii Heroes, ale ten obrazek może stanowić podpowiedź:
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Rexiu Inzynier ().
-
Racibor I?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
-
Polski dowódca wojskowy, właściwie to dzięki niemu Polska wygrała jedną z najważniejszych bitew, ale potem zasługi przypisywano raczej innej osobie. Pod koniec życia uwięziony z powodów politycznych, zmarł niedługo po uwolnieniu. Podejrzewa się, że przyczyną jego śmierci było otrucie.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Bitwa o którą chodzi, bywa uznawana za jedną z przełomowych dla dziejów świata. Osoba której przypisuje się zasługi za wygranie tej bitwy jest uważany za jednego z wybitniejszych polaków, została pochowana na wawelu.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Tadeusz Rozwadowski?
-
Dokładnie, zadawaj Cez
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Specjalista od efektów specjalnych. Obecnie jest szef jednej z najbardziej znanych firm od efektów specjalnych. Wielokrotnie nagradzany Oscarem. Niektóre z filmów za które otrzymał tę nagrodę znajdują się obecnie na liście 15 najlepiej zarabiających filmów wszechczasów z łącznie niemal 5 mld USD wpływów.
-
Joe Letteri?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Weta Digital
Zadawaj -
Aktor, jego dwie najbardziej chyba znane role dzieliło kilkanaście lat, obie nie były rolami pierwszoplanowymi ale jednak ważnymi. Pierwszą z tych ról zagrał w filmie który zdobył Oscara. Wcielił się tam w rolę ucznia renomowanej szkoły, mającego problemy z apodyktycznym ojcem, co ostatecznie doprowadziło go do samobójstwa. Drugą z tych ról zagrał w popularnym serialu, był tam najlepszym przyjacielem głównego bohatera, wielkiego ekscentryka. O jakiego aktora chodzi?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
I dowaliłeś mi spoilerem Ogrze :c
Robert Sean Leonard
-
To ty jeszcze tego nie dokończyłeś oglądać przez tyle czasu?
Odpowiedź poprawna, sorry za spojlera
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
No to skoro jesteśmy już przy ludziach filmu... Aktor, scenarzysta, reżyser, muzyk - m.in. perkusista i klawiszowiec. Zajmuje się także dublingowaniem postaci w tworzonych przez siebie filmach. Istny człowiek renesansu. W tym samym dniu co on urodziło się także dwóch sportowców - kubański siatkarz, który zdobył nagrodę dla najlepszego blokującego jednego z turniejów kwalifikacyjnych do IO Pekin 2008 oraz złota i brązowa medalistka igrzysk w Atenach (aczkolwiek w pojawiła się także w Sydney i Pekinie).
-
Bartosz Walaszek
Zepsułeś zagadkę Kubańczykiem -
Za dużo napisałem
Dawaj cezarek!
-
To zostając przy prostych pytaniach o aktorów...
"kosmiczny lekarz i konny wojownik" -
Jakaś podpowiedź?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Podpowiedź: Pierwsza cześć zagadki odnosi się do roli w rebocie serii, którą zapoczątkował pewien serial w latach 60, druga część do roli w ekranizacji jednego najwybitniejszych dziel literackich w historii.
-
Karl Urban.
Szukałem po pierwszej części (pasował Star Trek), ale jak chodzi o wielkie dzieła literackie to bardziej mi pasował Eric Bana, z rolą Hektora w Troi. Nie wiem tylko czy niejaki Nero był lekarzem...
-
Zadawaj i nie marudź
-
Skoro jedziemy 'znanymi' aktorami...
Ten aktor sławę zdobył w filmie, który zdobył 3 oscary, w tym za najlepszą rolę pierwszoplanową. Osoba o którą pytam, była nominowana jako najlepszy aktor drugoplanowy, lecz nagrody nie dostała. W II części zagrał już rolę pierwszoplanową, dostał w tej kategorii nominację do oscara, lecz tym razem dla filmu została przyznana statuetka za najlepszą rolę drugoplanową. O kogo chodzi?
-
Al Pacino?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5
5 gości