to ja mam srednia ok 250 pol z matka i stracilem malutko kolonkow
![:D](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/biggrin.png)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
lukaasz napisał(a)
to ja mam srednia ok 250 pol z matka i stracilem malutko kolonkow![]()
darudee napisał(a)
lukaasz napisał(a)
to ja mam srednia ok 250 pol z matka i stracilem malutko kolonkow![]()
Nom niezle:)
Ale tak naprawdę cieżko jest zabudować 200pól, oczywisćie jeśli sie buduje z glową, nie stawia x poziomów magazynów i elektorwni fuzyjnych:). Na matce mam z 170pol zabudowanych, 30 metal 27krycha 28deu 12roboty 3 nanity 12 stocznia 12 labki 6 silos 24 sloneczna , zabudować jeszcze do 200 bedzie ciężko:)
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Jimmy ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez darudee ().
darudee napisał(a)
To tak jak byś pytał po co Ci nanity lvl3 albo wyzej. Albo stocznia wyzej niz 12 i labki wyzej niz 12.
Dla porównania
metal 31 buduje sie 3d 10 godz. 58 min. 9 sek. przy rob 12 i nan 3
oraz 3d 17 godz. 52 min. 59 sek. przy rob 11 i nan 3
Co daje 7h różnicy
Rakieta między planetarna
3 min. 45 sek. stocznia 11 nanity 3
3 min. 27 sek. stocznia 12 nanity 3
18sek różnicy (przy maswoej produkcja ma znaczenie, 800RM ostatnio robiłem wiec coś o tym wiem)
Pozatym Kolejne poziomy nanitów są kosztowne i wole też podnieść sobie troche roboty, stocznie (zalezy co buduje) bo w miare tanie są a jednak coś dają.
Mumiaooo napisał(a)
Nie pamietam czy tutaj sie wypowiadalem:
Na kazdej kolonii mam:
500 WR
500 LDL
200 CDL
50 Gauss
100 Jon
20 Plazm
mala powloka
duza powloka
50 przeciwrakiet
depozyt sojuszniczy na 1 (zaliczam to do obrony, bo zawsze kumpel moze z flota przyleciec, jezeli ktos za mocny bedzie na mnie lecial)
Surowce zwoze regularnie, wiec nikt mnie nie atakuje (malo kto mnie juz szpieguje nawet), bo atak jest nieoplacalny, nawet z WIELKA flota...bo po co atakowac cos z taka obrona skoro i tak nie bedzie tam surowcow...
Aktualne poziomy kopalnii na wszystkich koloniach:
metal 24
krysztal 20
deuter 16
Wszystko zasilane elektrownia sloneczna na 25 poziomie (nie mam zadnych fuzyjnych ani satelit - nie lubie tego)
Na moich koloniach nie stacjonuje flota (tylko po 20 DT na kazdej kolonii) zeby nie kusic mocnego agresora...takze moje kolonie sa absolutnie nieoplacalne do zaatakowania...
A jak ktos wpadnie na pomysl, zeby zniszczyc mi obrone i zrobic ze mnie farme ? Tez nie jest to mozliwe, bo kolonie porozrzucane sa na duuuzych przestrzeniach (nie znajduja sie w jednej galaktyce), na dodatek od razu odbudowywalbym obrone, poprosil o pomoc sojusz, od razu wystawilbym DUZA nagrode za CALKOWITE zlikwidowanie agresora (a na ten czas sam wlaczzylbym sobie urlop i poczekal az agresor zostanie zmieciony na moje zlecenie).
Jak widac - zaplanowalem wszystko z glowa![]()
Fenwind napisał(a)
Piszecie podciągnij deuter... ekonomom mało sie przydaje... ja mam średnio 15 lev i jeszcze deu mi zostaje
Farmi się MT+KR (wtedy mniej spalicie)
Dennis Guilder napisał(a)
Koles, dobuduj sobie kopalni krychy i duuzo ekstraktoru, ja mam ok. 24-22-20, i moim zdaniem minimum to 24-21-18
Piszecie podciągnij deuter... ekonomom mało sie przydaje... ja mam średnio 15 lev i jeszcze deu mi zostaje
Fenwind napisał(a)
Roboty na większym niż 10lvl można mieć, troche to one jednak dają. Jak się nie ma na co wydać surki....
A co do pytania ile kolonizatorow poszło na osiedlenie...bardzo mało. Z tego co pamiętam, to zawsze za pierwszym razem mialem wielkie planety, poza jedną. A to jest fajne uczucie, jak za pierwszym razem trafiasz 270 pól![]()
bladozielony napisał(a)
wielkość koloni
od 90 do 260 pól
kopalnie na poziomach 29/26/24 lub coś koło tego
elektrownie poziom 25 to max a na najmniejszej planecie brak elektrowni szkoda miejsca
obronka najczęściej 2-3k wr troszku cieżkiego sprzętu jakieś 10-20 plazm
na matce 20K wr, 2k CL, plazm jakieś 10 szt
nanidy minimum 1 poziom
a do transportu urzywam MT i jest ich coś ponad setkę na każdej a do tego 20 DT jak bym się nie zabrał
(158 /163 pól) -planeta podstawowa
(178 /311 pól) matka
(143 /250 pól)
(131 /138 pól)
(130 /187 pól)
(137 /193 pól)
(140 /141 pól)
(125 /171 pól)
(126 /177 pól)
to co mam na głównej:
Kopalnia metalu (Poziom 30)
Kopalnia kryształu (Poziom 26)
Ekstraktor deuteru (Poziom 25)
Elektrownia słoneczna (Poziom 24)
Elektrownia fuzyjna (Poziom 10)
Fabryka robotów (Poziom 10)
Fabryka nanitów (Poziom 4)
Stocznia (Poziom 11)
Magazyn metalu (Poziom 7)
Magazyn kryształu (Poziom 6)
Zbiornik deuteru (Poziom 6)
Laboratorium badawcze (Poziom 14)
Silos rakietowy (Poziom 5)
także przeciętna planeta, jestem złomiarzem![]()
Apocaliptic napisał(a)
(158 /163 pól) -planeta podstawowa
(178 /311 pól) matka
(143 /250 pól)
(131 /138 pól)
(130 /187 pól)
(137 /193 pól)
(140 /141 pól)
(125 /171 pól)
(126 /177 pól)
to co mam na głównej:
Kopalnia metalu (Poziom 30)
Kopalnia kryształu (Poziom 26)
Ekstraktor deuteru (Poziom 25)
Elektrownia słoneczna (Poziom 24)
Elektrownia fuzyjna (Poziom 10)
Fabryka robotów (Poziom 10)
Fabryka nanitów (Poziom 4)
Stocznia (Poziom 11)
Magazyn metalu (Poziom 7)
Magazyn kryształu (Poziom 6)
Zbiornik deuteru (Poziom 6)
Laboratorium badawcze (Poziom 14)
Silos rakietowy (Poziom 5)
także przeciętna planeta, jestem złomiarzem![]()
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Dolmio ().
ZielonaChoinka napisał(a)
Myślę, że jesteś najlepszy. Nieźle go przechytrzyłeś. On sobie postawił planetki na odludziu, a ty go tak podszedłeś. Ty to masz łeb. Ja to bym nigdy nie wpadł na to, że jak ktoś ma planetki w jednym układzie na odludziu, to można je atakować. Do tej pory myślałem, że można atakować dowolną planetę.
W ogóle temat nazwany genialnie. Ty to masz łeb do nazw.