''Gdzie twoje berło....''
Legia Warszawa
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Wściekłość, smutek i potężny kac.
Samego spotkania z Lechią nawet nie widziałem bo właściciel knajpy w której się zdesantowaliśmy nie potrafił odróżnić Canalu+ od Polsatu ("tak tak, mamy wszystkie kanały z polską ligą, możecie panowie przyjeżdżać"). Będąc skazanym na Polsat miałem do wyboru mecz Lecha, Śląska, Wisły oraz ŁKSu. Wybrałem browar.
Aż do wczorajszego meczu miałem złudzenie, że mimo tych remisów mają wszystko pod kontrolą. Well, nie mieli.zgniły liberał/podły ateista -
Źle Wam było za Waltera to teraz zobaczycie co to kłopoty finansowe i nijakość zespołu na dłuższy czas. O samym meczu nie wypowiadam się - wystarczy zajrzeć do jakiejkolwiek gazety, wszystko już zostało napisaneBíg číťÝ (L)ífë
-
Obejrzałem powtórkę meczu - nawet ciężko mieć do nich jakieś wielkie pretensje. Walczyli, starali się. Lechia trafiła z formą, grali chyba najlepszy mecz w sezonie - trudno.
Ja mam żal o mecze z Bełchatowem, Jagą czy Cracovią (!!!). To wtedy tytuł (jak się wczoraj okazało) został przegrany.zgniły liberał/podły ateista -
Thorgoth napisał(a):
Obejrzałem powtórkę meczu - nawet ciężko mieć do nich jakieś wielkie pretensje. Walczyli, starali się. Lechia trafiła z formą, grali chyba najlepszy mecz w sezonie - trudno.
Ja mam żal o mecze z Bełchatowem, Jagą czy Cracovią (!!!). To wtedy tytuł (jak się wczoraj okazało) został przegrany.
A ja mam wielkie pretensje.
To był jeden z najważniejszych meczów w sezonie, powinni stłamsić takich ogórków. Lechia mogłaby i grać najlepszy mecz w ostatnim dziesięcioleciu, ale ja i tak oczekuję, że drużyna która ma kilkakrotnie większy potencjał, grając w tak ważnym spotkaniu, na tak dobrze przygotowanej murawie, przy tylu kibicach stworzy sobie co najmniej 6-8 bardzo dobrych sytuacji. Mało tego, będzie prowadziła grę, nie pozostawi złudzeń kto potrzebuje 3pkt do mistrzostwa, a kto może nawet przegrać i zapewnić sobie utrzymanie(!!!!). Na litość boską, zaczyna się druga połowa gdzie na totalnej ku.... powinni w nią wejść, a przez pierwsze 20 min to Lechia non stop utrzymuje się przy piłce, a my jedyne co potrafimy to nabić kilka rożnych, które następnie w fatalny sposób wykonujemy.
Poprzedni sezon to 49pkt, 11 porażek, PP i 3 miejsce.
Ten sezon max 53pkt, 7-8 porażek, PP, 3-4 miejsce, 1/16 LE.
Maciek dostał szansę, aby diametralnie zmienić grę tej drużyny, po tragicznym poprzednim sezonie. Dostał 3 jak na nasze warunki mega zawodników i co? Co to ma w ogóle być? Szczerze powiedziawszy byłem za tym aby go zostawić na ten sezon, wierzyłem że jest w stanie zrobić z tej drużyny coś naprawdę solidnego. Już nie chodzi o to, że nie zdobędziemy tego MP, po prostu w tej drużynie zupełnie nie widać postępu w przeciągu tych wszystkich miesięcy pracy Maćka. Oczywiście to nie jest tak, że tylko on jest winny. Ale taki Janek Urban, mający nieporównywalnie gorsze warunku pracy zdobywał w dwóch sezonach ponad 60 punktów!! Da się? -
dziób napisał(a):
To był jeden z najważniejszych meczów w sezonie, powinni stłamsić takich ogórków.zgniły liberał/podły ateista -
Jak nie wykazuje się ambicji i determinacji to są efekty, że przegrywamy z Lechią Gdańsk. Fakt to nie Real Madryt, ale na naszą ligę wystarczy odpowiednie zaangażowanie, determinacja i duża wola walki. Kwestia motywacji zawodników też ogrywa ważna rolę, a w tym meczu nie widać było, żeby Legia Warszawa, która walczy o mistrza Polski wykazywała chęć wygranie meczu, który mógłby mocno zbliżyć do mistrza.
Niech Skorża dalej zamyka treningi dla kibiców, mediów w końcu pewnie ciężką na nich pracują nad stałymi fragmentami gry. Takie latawce co oni puszczają przy rożnych to równie dobrze większość ludzi z tego forum zrobiłaby zapewne lepiej.Menelinho -
Karlik rozumiem Twoje zażenowanie całą sytuacją, bo wiadomo, że gdyby Legia spięła się choćby na jeden z ostatnich kilku meczów to pewnie walczyłaby ze Śląskiem o mistrza, ale trochę nie rozumiem jak można jeszcze w trakcie sezonu, gdzie teoretycznie wszystko jest możliwe nie wierzyć już w zdobycia MP. Wystarczy kilka dobrych wyników plus wygrana z Koroną i mistrz może trafić do Warszawy, choć fakt, tak frajersko oddanego mistrzostwa dawno nie widziałem i piłkarze w 100% ponoszą za to odpowiedzialność, bo nie wierzę, żeby Skorża ich nie motywował.
Koko koko , Legia spoko , czwarte miejsce też wysoko ;D <--- Takie cuś znalazłem.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Tak Ruch przegra z Lechią, która już ma wakacje, Śląsk przegra z Wisłą, która nie ma zdrowych obrońców plus kilku zawieszonych grajków, podobnie jak Lech, która zagra Widzewem sytuacja podobna do Ruch vs Lechia. Do tego przy tak grającej Legii ciężko będzie wygrać z walczącą Koroną. Skorża ich motywował ,, przedewszystkim zero z tyłu, a z przodu może coś Ljuboja z Radoviciem trafią".Menelinho
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Karlik, tak z ciekawosci. Z jednej strony piszesz niezbyt pochlebnie o Skorzy, a w sygnie to troche wyglada tak, jakbys chcial zeby zostal. To w koncu Macius jest odpowiednia osoba czy nie?
@Bemek
Czlowieku, jestes przeciwienstwem typowego stereotypu kibica. Oczywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu, propsy! Oby wiecej takich kibicow na stadionach czy w dyskusji w internecie. -
No cóż, wierzyć trzeba do końca.Widzew ostatnio wygrał z walczącą Koroną, więc kto wie, może akurat jakieś niespodzianki.
Myślę, że jednak Legia wygra z Koroną, aż takimi frajerami piłkarze Legii chyba nie są, choć mam pewne wątpliwości.
Wszystko zaczęło się od sprzedaży 3 zawodników, którzy stanowali trzon tego zespołu, w zamian nie kupiono nikogo.. a nie!... czekajcie.. przeciez dwóch emerytów przyjechało sobie zarobić... Takiej polityki transferowej nigdy nie zrozumiem. Za kasę z dwóch dziadków można było kupić nawet 3 młodych zawodników, którzy chcialiby się rozwijać i walczyliby na boisku ale cóż.. lepiej ściągnąć znane nazwiska i nie mieć z tego żadnej korzyści.Hyperion ON
Co do Skorży to chciałbym aby opuścił klub. Treść sygny ma już kilkanaście lat odnosi się do zaangażowania piłkarzyków w czasie ostatnich spotkaniach( wyjątek mecz w Kielcach taką Legię chciałbym oglądać).Menelinho
-
Brawo dla piłkarzy wygrali z Koroną wielkie brawa. Teraz mogą iść w miasto opijać 3 miejsce.Menelinho
-
Nie jestem entuzjastą szukania prostych odpowiedzi na złożone pytania. Z pewnością najłatwiej obarczyć winą trenera. Maciuś ma swoje wady, które bardzo denerwują, ale spalenie go na stosie nie rozwiąże problemów.
Podstawowe pytanie: kto za Maciusia? Zagraniczny trener to nie jest dobry pomysł. Zanim pozna specyfikę ligi i umiejętności zawodników będziemy mieli kolejny sezon psu w dupę. Poza tym większość naszej kadry to młodzi Polacy nie znający żadnego języka oprócz polskiego; zestaw trener obcokrajowiec plus asystent obcokrajowiec plus tłumacz to zabawa w głuchy telefon.
Patrzę na krajowych trenerów i ręce opadają. Ulatowski? Bez jaj. Jasiu Urban? Pokazał klasę w Lubinie. Zieliński z Grodziska Konwiktorskiego który robił laskę Bruno żeby ten raczył wyjść na boisko? Tarasiewicz który nawet na mecze ligowe nie trzeźwiał? Nie, nie, nie.
Bardzo łatwą odpowiedzią jest też mityczny "brak zaangażowania" grajków. I też nie do końca tego nie kupuje. Zdrowy psychicznie człowiek nie jest w stanie gryźć trawy zawsze, w każdym meczu ligowym. Jasne, że na niektóre mecze lachę panowie piłkarze położyli obrzydliwie (Podbeskidzie! Cracovia!) ale przecież piłkarze wszystkich drużyn, włącznie z nowym mistrzem olewali po kilka spotkań. Nawet Barcelona ma takie chwile że nie gra na 100%. Po prostu cały czas się nie da. To nie tu jest pies pogrzebany.
Teraz, gdy liga się skończyła, widać wyraźnie czego zabrakło. Siły ognia, ofensywy. Powodów przegrania tej kampanii było sporo, ale gdybym miał wskazać jeden to byłaby nim kontuzja Radovicia. Na nim się opierały niemal wszystkie warianty gry w ataku, jego dynamika i technika często przesądzała losy meczów. Rado z wiosny, bez przygotowania nadaje się tylko do tarcia chrzanu; symbolem niech będzie pierwsza bramka w finale PP; Ljuboja strzela gola tylko dlatego że Radović o mało nie zabił się na piłce.
Drugą ważną przyczyną były zimowe transfery. Ile znaczył Rybus - widać gołym okiem. Gracze których sprowadzono nie sprawdzili się; to powinno zostać rozliczone. Ktoś ich oglądał, ktoś zasięgał o nich języka, ktoś się podpisywał pod umowami. Jeżeli w klubie permanentnie nie ma pieniędzy to każdą złotówkę należy oglądać 50 razy. Mam paskudne przeczucie że i Novo i Blanco zostali zakontraktowani na podstawie filmików na DVD od ich menadżerów, nikt nie ruszył dupska obejrzeć ich na żywo. Tak się nie robi, a jeśli się robi to są tego konsekwencje.
Co teraz zrobić? Transfery. Przede wszystkim trzeba je zrobić wcześniej, żeby nowi zawodnicy mieli czas się wkomponować.
Najlepiej byłoby sprowadzić młodych utalentowanych Polaków, którzy mają i umiejętności i doświadczenie wystarczające żeby coś wnieść do drużyny, a o takich strasznie ciężko. Trzeba też trochę przewietrzyć szatnie.
Moim zdaniem pożegnać należy tych grajków w takie właśnie kolejności:
1. Kneżevic - facet jest serbską wersją Daniela Kokosińskiego; kontrakt podpisał spory, umie niewiele, nie stara się wcale. Utrzymywanie takich typów w kadrze psuje młodych w drużynie. Oddać choćby za czapkę śliwek.
2. Antolovic - niby jest młody, miał być talentem, ale się rozleniwił. Wypożyczyć lub nawet sprzedać. Bramkarzy mamy i tak za dużo.
3. Hubnik - z nim jest najprościej bo jest tylko wypożyczony z Sigmy. Wiecznie kontuzjowany, gruby miś.
4. Blanco - może to moja teoria spiskowa, ale uważam że on albo pije albo ćpa. Odkąd go wyrzucili z Grecji (ciekawe za co się wyrzuca króla strzelców swoją drogą?) stacza się po równi pochyłej, wygląda jakby miał zapalenie wątroby i taką też ma kondycje.
5. Novo - sympatyczny chłopak z sercem do walki, ale ma 33 lata i jest pożyteczny jak Manu. Lepszy nie będzie, kwiatki, buzi-buzi, pamiątkowy proporczyk i niech jedzie w świat.
6. Kiełbowicz - chyba kończy karierę. Bardzo go lubię ale zastępcą Wawrzyniaka powinien być ktoś młodszy.
7. Skaba - bardzo solidny bramkarz, ale chyba nigdy nie osiągnie poziomu wymaganego w Legii. Jest Szumski, jest Jałocha, niech oni jeżdżą na mecze.
A transfery do klubu to jak pisałem masakrycznie ciężka sprawa. Ja bym spróbował tych:
1. Tomasz Kupisz - szybki, niezły technicznie skrzydłowy. Może grać na prawej lub na lewej, pasuje do naszego systemu gry. Gra w kadrze młodzieżowej, jest podstawowym zawodnikiem Jagi od 2 sezonów. Piłkarsko wychowany i ukształtowany w Anglii, w Wigan. Zastanawiałem się jeszcze nad Makuszewskim, ale Kupisz jest po prostu lepszy. I do tego rocznik 1990.
2. Filip Modelski - boczny obrońca (prawy/lewy) z Bełchatowa. Silny, dynamiczny, dość pewny. Piłki uczył się w West Ham. Rocznik 1992.
3. Ariel Borysiuk - K'lautern spadło, mają problemy finansowe. Wypożyczyć z opcją pierwokupu. Jego miejsce jest w Legii. Rocznik 1991.
4. Razack Traore - błyskotliwy pomocnik z Lechii, za 6 miesięcy kończy mu się kontrakt, więc może być do wyjęcia za darmo. Technicznie przykrywa czapką większość ligi. Rocznik 1988.
5. Maciej Jankowski - warszawiak, kibic Legii, najlepszy technicznie napastnik Ruchu, miał ogromny udział w wicemistrzostwie. Jak już się pogoni Hubnika i Blanco to trzeba będzie jakiegoś napadziora zorganizować. Ten byłby najlepszy, pytanie czy Ruch go sprzeda. Rocznik 1990.zgniły liberał/podły ateista -
Kneżevic - jego nikt nie chce nawet za czapkę śliwek.
Antolovic - jego też nikt nie chce.
Hubnik - człowiek kontuzja plus człowiek ,,impreza do odcięcia"
Blanco - WTH
Novo - tylko zaangażowanie ok, piłkarsko słabiutki podobnie jak Manu.
Skaba - już dawno powinien iść
Kiełbik - Jak dla mnie może zostać.
Skorża: jego największym błędem jest brak JAJ. Z polskiej myśli szkoleniowej tylko Fornalik.
Za transfery w normalnym klubie są rozliczani ci, którzy wszystko ogarniali, a u nas miklasa przeniosą do działu dajmy na to marketingu, Jóźwiak będzie np. skautem itd. Zresztą było już kilka gwiazd DVD Gottwald, Junior i MIKEL ARRUNABARENNA
Z Jagiellonii : Kupisz i Makuszewski
Bełchatów: Modelski ciekawy młodzik do tego Wilusz fajnie się zapowiada.
Górnik - Olkowski
Ruch - Jankowski oczywiście byłoby super
Lechia - Traore na skrzydło lub za napastnika jak znalazł
Groclin - Gruzin Dwaw.....jakoś tak ( oczywiście jak JW sprzeda klubik za 1pln :D)
Teraz tylko pytanie klucz: SKĄD PLN na nich wytrzasnąć ? Marzenia się spełniająMenelinho -
Dwaliszwili z Grodziska jest ok, pytanie czy Józek go nie będzie chciał pchnąć na zachód.
Rozumiemy euforię zawodników z Poznania wywołaną wywalczeniem zaszczytnego czwartego miejsca w lidze, ale sposób w jaki świętowali ten niezwykły sukces jest nie do przyjęcia.
Nasz prezes ma poczucie humoruzgniły liberał/podły ateista -
Dla mnie to jest śmieszne nie wiem po co w ogóle te pisma. Kompleksy względem Legii są nieuleczalne więc co tu się dziwić. Ciekawe czy naprawdę chcieli Stilicia czy tylko tak napisali aby go spalić w Poznaniu.
btw zamiast pisać oświadczenia ( KP wychodzi to doskonale) niech zbierają manatki i do widzenia.MenelinhoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Kar(L)ik napisał(a):
Ciekawe czy naprawdę chcieli Stilicia czy tylko tak napisali aby go spalić w Poznaniu.
Niezależnie od postępowania dyscyplinarnego, żądamy przeprosin od klubu z Poznania oraz samego zawodnika.
Być może zachowanie piłkarza spowodowane było odrzuceniem przez Legię oferty złożonej przez jego menedżera, który proponował grę Stilicia w przyszłym sezonie w naszym zespole.zgniły liberał/podły ateista -
Potrafię czytać ze zrozumieniem, ale ciekawi mnie czy prawdą jest, że ten jego menago starał się Stilicia do Legii przerzucić naprawdę czy to tylko tak aby dopiec Stilicowi, który chciał się przypodobać pyrą.Menelinho
-
A co ma KL do zachowania piłkarzy poza stadionem? Co mecz Lech - Legia ktoś od nas intonuje tą piosenkę i jakoś wtedy takich żałosnych pism do KL nie wysyłacie.
Radzę naprostować prezesa, bo tylko pośmiewisko z siebie robi. -
Redyplomowany napisał(a):
A co ma KL do zachowania piłkarzy poza stadionem?
Jeżeli to był oficjalny event organizowany przez klub a nie gadka z kumplem w barze to tym bardziej. Insza inszość że pierwszy karę powinien przywalić Lech, a nie KL.
Poza tym polecam dzisiejsze weszło.zgniły liberał/podły ateista -
Śmieszy mnie stwierdzenie, że chciał się przypodobać. Na zdrowy rozum, po co? Po co, skoro za chwile już go tutaj nie będzie? No chyba, że serio chciał, byśmy zapamiętali go jak mega kozaka, co zapodał to co zapodał. Taka już bośniacka mentalność, że zawsze muszą być na ustach wszystkich. Piłkarsko jest frajerem, więc musiał się pokazać w inni sposób. Dla mnie to było słabe, nie będę za nim płakać. Myślę, że można już zakończyć około Stiliciową rozkminę.
-
Przetasowania na stołkach w zarządzie trwają Kosmala odwołany zastępuję go ( słowo, którego nie rozumie Stilic) Zygo. Miklas standardowo źle wykonał robotę w nagrodę dostał inną fuchę w klubie, a pensja pewnie ta sama. Tu jest odpowiedź dlaczego ITI nie potrafi z Legią wygrać mistrzostwa.Menelinho
-
youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KsBFi-NDrTU Tak Legia świętowała 3. miejsce w lidzeHyperion ON
Super najlepsze, że zamieszcza to osoba, która kibicuje klubowi, który od lat nie potrafi nic wygrać.
Kolejny zespół pokazał, że ma kompleks Legii mianowicie Śląsk. Stilic dostał 6 meczyków przerwy ciekawe jakie będą konsekwencje co do Śląska, ale zresztą ,,wasza nienawiść umacnia naszą siłę"Menelinho -
Gościu odpimpaj się od śląska, niby dlaczego ma kompleks?
Siedzisz na forum i jedziesz po każdym klubie, a potem wymyślasz że ktoś ma kompleks Legii?
Zjebaliście 4 ostatnie mecze (no oprócz ostatniego) i straciliście mistrza, ktoś inny na tym skorzystał, wygląda na to że to ty masz kompleks śląska a nie śląsk legii... -
Legia hahaha dobre. Miała mistrzostwo w kieszenie ale przekręty i się sprzedali haha
Oj Legioniści zemsta będzie słodkaAle człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać.
Ernest Hemingway
21.07.2016r emerytura OGame!
Uni 68 - OFF
Uni 69 - OFF
Hydra - OFF
-
pacek napisał(a):
Chociaż mnie to nie oburza. W pewnym sensie to dla mnie jako kibica Legii miłe. To jest świadectwo pozycji Legii w kraju, taka nobilitacja. W Niemczech cisną Bayernowi, w Hiszpanii Realowi. W każdym kraju jest tylko jeden, góra kilka klubów budzących takie emocje.
Z całym szacunkiem - Śląsk Wrocław, GKS Bełchatów czy inne Zagłębie Lubin do takiej półki nigdy nie dosięgną.zgniły liberał/podły ateista -
pacek napisał(a):
Siedzisz na forum i jedziesz po każdym klubie, a potem wymyślasz że ktoś ma kompleks Legii?
Zjebaliście 4 ostatnie mecze (no oprócz ostatniego) i straciliście mistrza, ktoś inny na tym skorzystał, wygląda na to że to ty masz kompleks śląska a nie śląsk legii...
1. Nie jesteśmy na Ty.
2. Rozumiem, że można być prostakiem i pisać nazwy obcych klubów z małej litery, ale swój klub także pisać z małej gratuluje.
3. Ostatnio jesteś aktywny w dyskusji w tym dziale. Gdyby nie mistrzostwo siedziałbyś dalej cicho, ale cóż dostałeś teraz power'a.
3. Nie pisałem nigdzie o aspekcie sportowym. Wiem jak wyglądały ostatnie spotkania w wykonaniu Legii.
4. Ja nie mam kompleksu Śląska można powiedzieć, że mam na niego ( ... ). To nie piłkarze Legii tylko Śląska świętując zdobycie przez ŚLĄSK mistrza polski na własnej fecie śpiewali o Legii. Dla nas wy jesteście jednym z wielu wrogów, my dla was jesteśmy jak tlen bez nas nie możecie żyć.
5. Powtórzę się ,,wasza nienawiść umacnia naszą siłę".
Typka z Kielc muszą boleć spalony fany. Słoma z butów wystaje.MenelinhoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Mylisz się.
Ja nie mam nic do innych klubów, nie jestem typowym kibicem który nienawidzi innych klubów, ba, jak Śląsk odpadnie z el. LM, to na 100% będę kibicować tym co zostaną w walce w LE, czyli m.in. Legii.
Aktywny w tym dziale jestem różnie, czytam go na bieżąco, a nie pisałem nic bo nie miałem nic do powiedzenia, ale np. w innych dziedzinach sportu jak np. Skoki narciarskie, biegi czy tenis komentuję od dawna. Chociaż mylisz się że zacząłem się odzywać dopiero po zdobyciu mistrzostwa - nie mam zamiaru wyszukiwać ci swoich postów żeby ci udowodnić, jak chcesz się przekonać to poszukaj sam.
Masz mnie za prostaka bo napisałem nazwy klubów z małej litery - dobra, twoja sprawa.
No i nie wymagaj żebym mówił do Ciebie per pan, bo to co najmniej śmieszne w takim miejscu jak to.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 35
35 gości