Thorgoth napisał(a):
nie widzę różnicy jakościowej między klubem wojskowym, milicyjnym, kolejowym czy górniczym
To, że Ty nie widzisz, to nie znaczy takiej różnicy nie było
Thorgoth napisał(a):
przykładowo taki Górnik dawał po 5 etatów w kopalni
bzdura, nie było mozliwości, żeby w tamtych czasach siedzieć na kilku etatach (brak znajomości realiów się kłania) owszem, przyznam, że górnik tez ściagał najlepszych piłkarzy , ale ogranioczało się to raczej do okręgu śląskiego a nie całej Polski a co do Gierka,....hmmm przecież on rzadził tyko 10 z 40 lat komunizmu a Legia była zawsze na piedestale władz.
Thorgoth napisał(a):
Legia za komuny zdobyła 4 mistrzostwa (słownie: cztery), cudowny wynik jak na "niesamowicie faworyzowany" klub, nieprawdaż?
nie zrosumiałeś do końca co miałem na myśli myśląc o "renomie" legii, raczej chodziło mi o dzisiejszą renomę wliczając dzisiaj wypowiedź Rzeźniczaka dla canal+, że w przyszłym roku Legia obierze, to co się jej "NALEŻY" do końca wyjasnia pychę piłkarzy , działczy i kibiców takich jak Wy która na szczęście dzisiaj została trochę poskromiona i mam nadzieję, że to Lech a bedzie pierwsza polska drużyną która awansuje do fazy grupowej LM.
Pozdrawiam wszystkich zarozumiałych
btw. Legła poległa
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ackra ().