Y2K napisał(a)
no i co z tego
mistrza za to nie dają
mam nadzieję że na R22 wiślacy wygrają i majster zostanie w Krakowie
na nadziei się nie skończy ale póki co trzeba liczyć na zwycięstwo/remis Legii z Amicą
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Y2K napisał(a)
no i co z tego
mistrza za to nie dają
mam nadzieję że na R22 wiślacy wygrają i majster zostanie w Krakowie
*ThoR* napisał(a)
na nadziei się nie skończy ale póki co trzeba liczyć na zwycięstwo/remis Legii z Amicą
PimP 1987 napisał(a)
*ThoR* napisał(a)
widze wielka niechec i zniewaga Lecha
to i ja stanie sie niegrzeczny - Lech przynajmniej nie jest tworem MO
Nizio(L)^^ napisał(a)
Z tą forma i składem?
Nie wygracie z Legią na Ł3 i za 100 lat.
Macie kompleks Legii , znowu będzie 2:1 dla Legii
Macie fart że jest u was mozecie tym samym powalczyć o remis.
W tym roku mistrzem będzie albo Lech albo Legia nie unikniecie tego.
Nizio(L)^^ napisał(a)
Ale po co ta napinka
Maxx 5000 kibiców przez skłucenie ...
Pamiętasz jak było przed protestem?
-Żaden klub nie dorównuje dopingiem Łazienkowskiej 3!!!
PimP 1987 napisał(a)
*ThoR* napisał(a)
Oj tam, niechęć od razu Dżołk taki grubo ciosany.
Lech przynajmniej nie jest tworem MO
PimP 1987 napisał(a)
Protoplastą Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków stała się drużyna piłkarska, utworzona na jesieni 1906[1] roku przez uczniów krakowskiej II Szkoły Realnej pod przewodnictwem Józefa Szkolnikowskiego (kapitana zespołu). W ten to właśnie sposób zostały stworzone podwaliny wielosekcyjnej organizacji sportowej, której symbolem ustanowiona została Biała Gwiazda i z takim znakiem - już od ponad 100 lat - rywalizuje na arenach krajowych jak i zagranicznych.
W październiku 1906 roku "drużyna Szkolnikowskiego" wzięła udział w turnieju jesiennym zorganizowanym na Błoniach przez dr. Tadeusza Konczyńskiego, a od barw koszulek przylgnęła do niej wówczas nazwa "Niebiescy". W 1907 roku zespół ten połączył się z ekipą "Czerwonych" (założonych przez Jenknera), a po fuzji koszulki klubowe przybrały właśnie kolor czerwony, który stał się podstawową barwą strojów sportowych zawodników. Dodatkowo dodano dwie niebieskie gwiazdy na znak, iż drużyna powstała z połączenia dwóch innych. W późniejszym czasie organizacja przybrała nazwę "Wisła" i tak już pozostało aż po dzień dzisiejszy.
W 1911 dwie niebieskie gwiazdy wyparła jedna, pięcioramienna biała, która na stałe zagościła na lewej stronie. W 1936 roku ustanowiono, iż herbem klubu będzie właśnie Biała Gwiazda na czerwonym tle przepasana niebieską wstęgą. Czerwono-biało-niebieskie barwy są od tego czasu symbolem klubu aż po dziś.
6 lutego 1949 w czasie reorganizacji struktur polskiego futbolu klub przymusowo przystapił do pionu milicyjnego ("gwardyjskiego") i podlegał wówczas Urzędowi Bezpieczeństwa Publicznego, a nazwa klubu została zmieniona na Zrzeszenie Sportowe Gwardia Kraków. Po likwidacji UB - pod koniec 1954 - klub, podobnie jak wszystkie jednostki organizacyjne MO, znalazł się w strukturach Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, a w 1956 roku jego nazwa została zmieniona na obowiązującą do roku 1990 GTS Wisła Kraków.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Y2K ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez m954 ().
m954 napisał(a)
Wybiera sie ktos na mecz z Gornikiem ??
Na jaką trybune ??
Ja bede na trybunie D chyba D3
Y2K napisał(a)
Wisła liderem przynajmniej do meczu Legia - Lech
Thorgoth napisał(a)
Y2K napisał(a)
Wisła liderem przynajmniej do meczu Legia - Lech
Tylko do meczu Legia - Lech. Każdy wynik w tym meczu usuwa Wisłę z pierwszego miejsca.
Chyba najlepszy mecz Wisły na wiosnę; nawet Łobodziński dobrze zagrał.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Y2K ().
Y2K napisał(a)
jak będzie remis to Legia będzie liderem Wisła z taka samą ilością pkt ( gorszy bilans bramkowy) znajdzie się na 2 miejscu a na 3 ze stratą 1 pkt do Legi i Wisły będzie Lech
będzie ciekawie
m954 napisał(a)
trzeba być optymistą
przed nami łatwy mecz chyba z Piastem następnie na R22 z Legią, przy takim dopingu jaki był wczoraj, piłkarze zagrają tak jak tego się kibice spodziewają
apropo tego meczu wiadomo po ile bilety na mecz z Legia ?
m954 napisał(a)
a własnie Thor ja byłem na D3 chyba miejsce 52 moze siedziales gdzies blisko mnie
nawet A i B fale robiło
Na Legie trzeba się wybrac
m954 napisał(a)
omg 50 zł przeciez za 20 mozna bylo wejsc na stadion
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().
2 gości