TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Y2K napisał(a)
      no i co z tego
      mistrza za to nie dają :P

mam nadzieję że na R22 wiślacy wygrają i majster zostanie w Krakowie

na nadziei się nie skończy :) ale póki co trzeba liczyć na zwycięstwo/remis Legii z Amicą :)
    • *ThoR* napisał(a)
      na nadziei się nie skończy :) ale póki co trzeba liczyć na zwycięstwo/remis Legii z Amicą :)

widze wielka niechec i zniewaga Lecha
      to i ja stanie sie niegrzeczny - Lech przynajmniej nie jest tworem MO =)
    • PimP 1987 napisał(a)
      *ThoR* napisał(a)

niechęć? może z powodu tego co ich "kibice" zrobili w poprzedniej rundzie na R22, kiedy to w euforii zwycięstwa postarali się dopiec kolegom-Wiślakom z sąsiedniego sektora.... gdzie siedział mój młodszy brat. Może....

No, ale cóż. Zresztą nie uważam, aby stwierdzenie "Amica" było niegrzeczne, a tym bardziej obraźliwe... tak samo jak nie sądze, aby kogokolwiek ten MO dotknął. Tyle :|
    • Nizio(L)^^ napisał(a)
      Z tą forma i składem?
      Nie wygracie z Legią na Ł3 i za 100 lat.
      Macie kompleks Legii , znowu będzie 2:1 dla Legii
      Macie fart że jest u was mozecie tym samym powalczyć o remis.
      W tym roku mistrzem będzie albo Lech albo Legia nie unikniecie tego.

a Legia ma super skład? w składzie Legii jest tylko paru wartościowych zawodników jak np. Chinyama czy Mucha Roger gra piach reszta podobnie więc to wedlug ciebie super skład ?(

Nizio(L)^^ napisał(a)
      Ale po co ta napinka :]

Maxx 5000 kibiców przez skłucenie ...
      Pamiętasz jak było przed protestem?
      -Żaden klub nie dorównuje dopingiem Łazienkowskiej 3!!!

przed protestem? mówimy o tym co jest teraz a nie co było przed jakimś tam waszym prostestem ;) jeśli chodzi o aktualny doping to obiektywnie najlepszych kibiców aktualnie ma Wisła i Lech to są fakty ;)

PimP 1987 napisał(a)
      *ThoR* napisał(a)

kiedy zatrzymano Reissa i mówiło się o degradacji Lecha do niższej ligi nagle zarząd Lecha powiedział że Lecha nie zdegradują dlaczego? ?( bo gra na licencji Amici a afera korupcyjna dotyczy WKP Lech na którego licencji obecny Lech nie gra :P więc Lech nie jest Amicą :> GTS to przeszłość po za tym w tamtych czasach Lech był sponsorowany przez koleje Legia (która wtedy wygrała bardzo dużo trofeów) i Śląsk przez wojsko każdy miał wtedy jakiegoś sponsora :P
    • Jeśli chodzi o barwy, kibiców i historię to drużyna się firmuje nazwą Lech.

Ale gdy przychodzi ktoś po zwrot długów, to nagle okazuje się, że ten klub to wronecka Amica, i z Lechem oraz jego zobowiązaniami nic wspólnego nie mają.
      Czy to nie jest aby trochę żenujące?
      zgniły liberał/podły ateista
    • Oj tam, niechęć od razu ;) Dżołk taki grubo ciosany.

Wiesz bo zalatuje Taleonami czy POpaprańcami albo pisomatołkami.
      Lech przynajmniej nie jest tworem MO =)

Data powstania klubu 1906. Wtedy MO jeszcze nie było, więc tworem być nie może.
    • PimP 1987 napisał(a)

Nie zmieniaj historii najstarszego polskiego klubu piłkarskiego.

Protoplastą Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków stała się drużyna piłkarska, utworzona na jesieni 1906[1] roku przez uczniów krakowskiej II Szkoły Realnej pod przewodnictwem Józefa Szkolnikowskiego (kapitana zespołu). W ten to właśnie sposób zostały stworzone podwaliny wielosekcyjnej organizacji sportowej, której symbolem ustanowiona została Biała Gwiazda i z takim znakiem - już od ponad 100 lat - rywalizuje na arenach krajowych jak i zagranicznych.

W październiku 1906 roku "drużyna Szkolnikowskiego" wzięła udział w turnieju jesiennym zorganizowanym na Błoniach przez dr. Tadeusza Konczyńskiego, a od barw koszulek przylgnęła do niej wówczas nazwa "Niebiescy". W 1907 roku zespół ten połączył się z ekipą "Czerwonych" (założonych przez Jenknera), a po fuzji koszulki klubowe przybrały właśnie kolor czerwony, który stał się podstawową barwą strojów sportowych zawodników. Dodatkowo dodano dwie niebieskie gwiazdy na znak, iż drużyna powstała z połączenia dwóch innych. W późniejszym czasie organizacja przybrała nazwę "Wisła" i tak już pozostało aż po dzień dzisiejszy.

W 1911 dwie niebieskie gwiazdy wyparła jedna, pięcioramienna biała, która na stałe zagościła na lewej stronie. W 1936 roku ustanowiono, iż herbem klubu będzie właśnie Biała Gwiazda na czerwonym tle przepasana niebieską wstęgą. Czerwono-biało-niebieskie barwy są od tego czasu symbolem klubu aż po dziś.

6 lutego 1949 w czasie reorganizacji struktur polskiego futbolu klub przymusowo przystapił do pionu milicyjnego ("gwardyjskiego") i podlegał wówczas Urzędowi Bezpieczeństwa Publicznego, a nazwa klubu została zmieniona na Zrzeszenie Sportowe Gwardia Kraków. Po likwidacji UB - pod koniec 1954 - klub, podobnie jak wszystkie jednostki organizacyjne MO, znalazł się w strukturach Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, a w 1956 roku jego nazwa została zmieniona na obowiązującą do roku 1990 GTS Wisła Kraków.

Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW

Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
      2012-2015 Przerwa
      Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Y2K ().

• Wybiera sie ktos na mecz z Gornikiem ??
      Na jaką trybune ??

Ja bede na trybunie D chyba D3 :)
      Moony : Posiadane: 9 Dane: 10 Zniszczone: 0
      Best Staty Miejsce: TOP 235 Badania: TOP 207 Flota: TOP 129
      Best Ataki Solo: 507,70 % ACS: 1042,95 %
      Łącznie w 4 Starciach Tytanów 2119,07 %
      Zniszczone GSy: 10

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez m954 ().

• Wisła Kraków - Górnik Zabrze 3-1

Bramki: 0:1 Banaś (14.), 1:1 Paweł Brożek (28.), 2:1 Boguski (73. z podania Ćwielonga), 3:1 Paweł Brożek (84. głową z podania Łobodzińskiego).

końcówka w wykonaniu Wisły była fenomenalna grali jak by sami na boisku byli
      Ćwielong miał 4 okazje :P ale nie zdobył gola

za to Paweł Brożek wrócił w pięknym stylu ( 1 bramka z przewrotki, później poprzeczka, i 2 gol z podania Łobodzińskiego )

Wisła liderem przynajmniej do meczu Legia - Lech

2012-2015 Przerwa
    • Masakra co działo się na meczu :D
      Oprawa zarąbista, doping taki jak nigdy, mecz wygrany, lider jest i czego chcieć więcej :)
      hehe widziałem jak Marcelo motywował nas do większego dopingu i udało mu się to :D
    • Thorgoth napisał(a)
      Y2K napisał(a)
      Wisła liderem przynajmniej do meczu Legia - Lech

Tylko do meczu Legia - Lech. Każdy wynik w tym meczu usuwa Wisłę z pierwszego miejsca.

Chyba najlepszy mecz Wisły na wiosnę; nawet Łobodziński dobrze zagrał.

co racja to racja ale któryś klub straci swoje miejsce na rzecz Wisełki
      jak wygra Legia to będzie miał 2 pkt. przewagi nad Wisłą i 4 nad Lechem
      jak wygra Lech to będzie miał 1pkt przewagi nad Wisłą i 2 pkt przewagi nad Legią
      jak będzie remis to Legia będzie liderem Wisła z taka samą ilością pkt ( gorszy bilans bramkowy) znajdzie się na 2 miejscu a na 3 ze stratą 1 pkt do Legi i Wisły będzie Lech

będzie ciekawie

2012-2015 Przerwa

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Y2K ().

• Y2K napisał(a)
      jak będzie remis to Legia będzie liderem Wisła z taka samą ilością pkt ( gorszy bilans bramkowy) znajdzie się na 2 miejscu a na 3 ze stratą 1 pkt do Legi i Wisły będzie Lech

będzie ciekawie

Zdaje mi się, że problem nie jest z bilansem bramkowym, tylko z bezpośrednim meczem - przy Ł3 Wisła przegrała niestety 1:2 (fantastyczne interwencje Muchy)...

Ze strony Wisły najlepszy będzie remis. Za tydzień Amica... Tfu! ...Lech (trudno się przyzwyczaić :XP:) gra u siebie z Ruchem, a Legia również u siebie z ŁKS - trudno się tu dopatrywać straty punktów przez naszych rywali...

Z drugiej jednak strony ŁKS zabrał punkty i Wiśle i Lechowi grając odpowiednio na Reymonta i Bułgarskiej... Zobaczymy! ;]
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • faktycznie zapomniałem o bezpośrednim meczu :P

gorzej jak Lech wygra ;/
      bo za niedługo gramy z Legia w Krakowie i tam się wszystko rozstrzygnie a jak wygra Lech to będzie trzeba liczyć na stratę punktów Lecha w następnych meczach

2012-2015 Przerwa
    • trzeba być optymistą :)

przed nami łatwy mecz chyba z Piastem następnie na R22 z Legią, przy takim dopingu jaki był wczoraj, piłkarze zagrają tak jak tego się kibice spodziewają :)

apropo tego meczu wiadomo po ile bilety na mecz z Legia ?
    • m954 napisał(a)
      trzeba być optymistą :)

przed nami łatwy mecz chyba z Piastem następnie na R22 z Legią, przy takim dopingu jaki był wczoraj, piłkarze zagrają tak jak tego się kibice spodziewają :)

apropo tego meczu wiadomo po ile bilety na mecz z Legia ?

z tego co wiem to 45 na D/E. a na A/B to nie mam pojęcia...

Wczoraj boski doping był :) A oprawa to już wogóle :D Nawet E się w II połowie udzielało :)
    • mam nadzieje ze w 29 kolejce juz bedziecie mieli zapewnione mistrzostwo zybysmy mogli z wami swietowac w Gdansku
      w 30 kolejce slaska do was przyjedzie na fete :D

ach dlaczego ja siedze w Londynie ;(
    • a własnie Thor ja byłem na D3 :P chyba miejsce 52 :P moze siedziales gdzies blisko mnie ^^

nawet A i B fale robiło :D

Na Legie trzeba się wybrac :D
    • m954 napisał(a)
      a własnie Thor ja byłem na D3 :P chyba miejsce 52 :P moze siedziales gdzies blisko mnie ^^

nawet A i B fale robiło :D

Na Legie trzeba się wybrac :D

fala była świetna :)

ale mnie przed meczem konik wkur.... wiesz ja na karnecie wiec no problem, ale taka sytuacja:

- podchodzi młody chłopak do kasy i pyta czy są bilty na D. odpowiedź że nie ma, chłopak zawiedziony. a tu konik wyskakuje: jak chcesz to możesz ode mnie kupić: 50zł. wg. mnie to nie są kibice żeby na Braciach zarabiać....
    • m954 napisał(a)
      omg 50 zł :O przeciez za 20 mozna bylo wejsc na stadion

chłopak chyba biletu, nie kupił - nie dziwie się. tuż przed meczem na pewno taniej sprzedawali :)

EDIT:

Panowie i Panie, mówię Wam - Mistrz będzie Nasz! Nie ma bata na Wisłę :) Wymarzony remis w Warszawie :D Teraz Legia zgubi punkty z eŁksą, potem z Nami i.... półfeta z Lechią + pełna feta ze Śląskiem!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().

• Trzeba wygrać z Legią u siebie ale oprócz tego mamy jeszcze 4 inne mecze

szansę mamy bardzo duże !!

Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda !!

2012-2015 Przerwa
    • Z Legią trzeba wygrać, nie ma gadania. Mimo iż to mecz jesieni moim zdaniem nie będzie on najtrudniejszy. Ten dopiero przyjdzie 16 maja kiedy to zagramy z ŁKS na wyjeździe. Jeśli tam zdobędziemy 3 pkt, to będziemy blisko mistrza. Pozostało jeszcze 5 meczy więc wszystko możliwe.

Mecze Wisły.
      Piast Gliwice - Wisła Kraków
      Wisła Kraków - Legia Warszawa
      Łódzki KS - Wisła Kraków
      Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
      Wisła Kraków - Śląsk Wrocław

Myślę że zwycięstwo nad Piastem, Legią, Lechią i Śląskiem wystarczą do obrony tytułu.
    • Dziś zobaczyłem ten plakat i mi się bardzo spodobał - widać, że klub wreszcie bierze się za marketing.

Ja bym się na razie nie rozczulał nad meczem z Legią, bo już w pt mecz z Piastem, który ostatnio gra całkiem przyzwoicie - mecz z nimi nie będzie spacerkiem...
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • no nie wiem :) teraz w Wiśle każdy bramki strzela, obrona, pomoc i atak :)
      wg mnie z Piastem pójdzie łatwo, ŁKS chyba też już przestaje nas zaskakiwać, przegrał On właśnie z Piastem grajac tyd wcześniej dobry mecz z Lechem.