Chelsea najlepsze
a Liverpool 6 w lidze
a Liverpool 6 w lidze
Manchester United - Chelsea Londyn 1:2 (0:1)
0:1 Joe Cole 20'
0:2 Drogba 79'
1:2 Macheda 81'
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().
masz rację przecież MU jeszcze w LM jestFurion13 napisał(a):
świetny mecz i dużo emocji w końcówce
rozstrzygnięci na które czekałem
teraz MU będzie ciężko wyprzedzić Chelsea
z uwagi na to, że niebiescy skupiają się już tylko na lidze
Furion13 napisał(a):
świetny mecz i dużo emocji w końcówce
rozstrzygnięci na które czekałem
teraz MU będzie ciężko wyprzedzić Chelsea
z uwagi na to, że niebiescy skupiają się już tylko na lidze
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Furion13 ().
ależ ja wcale nie oceniam, przecież napisałem, że nie oglądałem tego meczuKa0 napisał(a):
mozesz oceniac ale... gdy zagra meczz wiekszym przeciwnikiem i wtedy mowic w samych superlatywach
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().
Cezarcfc napisał(a):
Po pierwsze nie Puchar Ligi tylko puchar angil po drugi wynik wcale nie odzwierciedla przebiegu spotkania bo wydaje mi się że to Aston Villa więcej atakowała. Więc popisówki nie było tylko wypunktowanie przeciwnika.
Cezarcfc napisał(a):
co oznacz że jak wygramy we wtorek z Boltonem to będzie 5 punktów przewagi na 4 kolejki przed końcem.
Chelsea, wspólnie ze swoim głównym sponsorem Adidasem, ujawniła dzisiaj domowe stroje w jakich The Blues będą wystepowali w sezonie 2010/2011.
Wypuszczenie ich na rynek będzie promowane przez kampanię "W 100% stworzony przez Chelsea" (tłumaczenie własne - red.), a będzie wspierał ją popowy artysta i fan Chelsea, Sir Peter Blake.
Blake, który najbardziej zasłynął z projektowania szaty graficznej do albumów The Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band i płyty z największymi hitami Oasis Stop the Clocks, tworzył już różne montaże ukazujące historię i dziedzictwo Chelsea.
Debiut nowe trykoty zaliczą już 9 maja w meczu ostatniej kolejki Premier League z Wigan.
Strój zawiera jednocześnie biało-czerwony kołnierzyk w kształcie litery V (tzw. V-neck), podczas gdy główna jego część łączy specjalną siatkę z włóknem, które pomaga usuwać pot z ciała.
To nie jest pierwszy raz, kiedy Chelsea ma czerwony kolor w swoich strojach. Stalo się to po raz pierwszy w 1953, kiedy to klub ponownie wprowadził swoje oficjalne godło. Przed 1959 czerowny został wprowadzony do klubowych getrów, a w kolejnych dekadach przewijał się w wielu kompletach strojów.
Tym razem subtelny czerwony dodatek w nowych strojach domowych składa hołd długiemu związkowi klubu z tzw. Emerytami, weteranami wojny w czerwonych płaszczach, których nazwa była nieformalnie stosowana pomiędzy 1905 a 1952.
Adidias po raz kolejny popchnął granice odzieżowej technologii, by dać pomóc piłkarzom w ich występach na boisku. Po raz pierwszy w klubowym futbolu do stworzenia strojów została zastosowana nowoczesna technika Adidasa TechFit™.
Technologia obcinania krawędzi pomaga poprawić szybkość, podnosi wydajność wytrzymałościową i wzmacnia propriocepcję. Działa to poprzez stabilizowanie i skupianie energii mięśniowej, by generować eksplozyjne przyspieszenie i dostarczać maksymalną wydajność mocy.
TechFit™ jest wcielona tylko w strojach Chelsea i nie ma jej w replikach strojów. Fani będą mogli zakupić repliki, w których zastosowano technologię ClimaCool™.
ClimaCool™ łączy w sobie materiały kontrolujące ciepło i wilgoć, kanały wentylacyjne i włókna 3D, co poprawia przepływ powietrza w w głównych strefach ciepła ciała.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez xenomorf ().
Po raz pierwszy gwiazdor Atletico Madryt, Sergio Aguero przyznał, że bardzo podobałaby mu się szansa dołączenia do Chelsea.
Argentyński napastnik jest bardzo lojalny wobec Atletico, które zapłaciło za niego ponad 20 milionów euro, gdy ten miał dopiero 18 lat.
Jednak teraz Kun jest gotowy opuścić Madryt i wydaje się, że na czele listy jego potencjalnych pracodowaców jest Chelsea.
Właściciel The Blues Roman Abramovich, po szybkim odpadnięciu jego klubu w tym sezonie z LM, jest gotowy sypnąć gotówką na letnie wzmocnienia i jednym z głównych celów Carlo Ancelottiego mógłby być właśnie Aguero.
"Chelsea jest wspaniałym klubem. Zostali jednymi z najgroźniejszych w Europie w ciągu ostatnich lat." - powiedział Argentyńczyk dla Daily Express
"Patrzę na takich piłkarzy jak Didier Drogba czy Frank Lampard i byli oni, i nadal są, jednymi z najlepszych na swoich pozycjach na świecie."
"Naprawdę mógłym się wiele nauczyć od takich graczy jak oni, nie mam co do tego wątpliwości."
Argentyńczyk, który zagra na Mistrozstwach Świata i jest zięciem Diego Maradony, podkreśla, że nie miałby problemów z aklimatyzacją w Anglii.
"Londyn byłby także świetnym miastem do życia, ja i moja żona moglibyśmy być tam bardzo szczęśliwi."
"Carlos Tevez radzi sobie naprawdę dobrze w Manchesterze City, ale mnie chodzi o dołączenie do klubu, który może walczyć o najwyższe cele, City jeszcze nie są gotowi."
Według doniesień zainteresowany pozyskaniem 21-latka jest także Inter Mediolan, ale Aguero mówi, że wolałby grać w Anglii.
"Inter jest świetnym klubem, ale musimy zgodzić się z tym, że od 5 lat to Premier League jest najsilniesza."
dodałbym jeszcze chyba największy niewypał ostatnich lat - Szewczenko.:Baron Samedi:. napisał(a):
Narodowość nie ma znaczenia. W najlepszych klubach Premier League grają chociażby Tevez, Zabaleta, Mascherano czy Insua. Transfer zawodnika spoza wysp to ryzyko ale tak naprawdę każdy transfer to często spora niewiadoma. W końcu wielu świetnych piłkarzy nie sprawdziło się w Anglii, że wymienię tylko Kazimierza Deynę i Juana Sebastiana Verona.
Chelsea - Stoke 7:0 (3:0)
1:0 Kalou 24'
2:0 Kalou 31'
3:0 Lampard 44' (karny)
4:0 Kalou 68'
5:0 Lampard 81'
6:0 Sturridge 87'
7:0 Malouda 89'
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().
2 gości