Romek tyle kasy i dalej nic xd:P Hiddink jest jednym z najlepszy trenerow swiata:P Zas nakupia 5 nowych a bez zgrania nic nie zrobia xD
Chelsea Londyn
-
-
najlepiej jakby zakupy robili w lidze nagielskiej, bo sciaganie pilkarzy z innych lig wiaze sie z ryzykiem, ze kupieni pikarze nie przystosuja sie do warunkow panujacych w tej lidze . Kazda druzyna kupujaca nowych pikarzy potrzebuje czasu na zgranie, wiec Ameryki raczej nie odkryles
-
no ale oni nigdy nie bylo zgrani xD:P bo co roku przychodzi kilku nowych:P
-
Własnie dopuki przychodzili nowi to Chelsea grała dobrze i dwa razy mistrzostwo zdobyła problrmy zaczeły się jak Romek zaczoł oszczędzać. Co do kupna piłkarzy to spokojnie można kupować ich z poza angli. Tylko trzeba brac takich typu Drogba a nie takich jak Messi.
-
bacamody napisał(a):
to wymien mi kliku nowych, ktorzy przyszli w tym sezonie
tyle mego -
Chelsea traci punkty, bo ciągle w pierwszym składzie jest Lampard, Ballack i ostatnio Anelka, który gra fatalnie. Zgranie mają, potrafili grać pięknie na początku sezonu (raz na parę mecz, ale zawsze).
No cóż, nie ukrywam, że ja się ciesze z takiego obrotu spraw.
PS: Muszę powiedzieć, że słowo 'rewolucja' w futbolu nigdy nic dobrego nie przyniosła i żaden prawdziwy kibic zespołu nie powiedziałby, że należy sprzedać paru i kupić paru następnych i najlepiej pieniędzy nie szczędzić, bo są beznadziejni.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().
-
Rewoluja w moim mniemaniu to wymiana trenera i trzech czterech zawodników a to jest potrzebne ewidętnie bo brakuje swieżej krwi. Trzeba sciągnąć paru wyrobników któży będą trawe gryzli bo za dużo tam gwiadek którym grać się nie chce albo którzy poprostu są za starzy i nie są w stanie grać meczu za meczem zwłaszcza w angli.
-
Yamato Damashi napisał(a):
PS: Muszę powiedzieć, że słowo 'rewolucja' w futbolu nigdy nic dobrego nie przyniosła i żaden prawdziwy kibic zespołu nie powiedziałby, że należy sprzedać paru i kupić paru następnych i najlepiej pieniędzy nie szczędzić, bo są beznadziejni.
Najlepszym przykładem na to jest Real. Wymienili prawie całą podstawową 11 i trenera. W lidze coś grają ale jak przyjdzie się zmierzyć z jakimś dobrym klubem to już nie jest tak kolorowo.
A trenera to Czelsi ostatnio zmienia jak rękawiczki (o ile się nie mylę). -
Real gra całkiem nieźle. Derby przegrali trochę pechem. W Lidze mistrzów nie udało się, ale zdarza się (parę razy pod rząd :fgrin:), ale w lidze są liderem przed rewelacyjną Barceloną. To jednak o czymś świadczy.
-
bacamody napisał(a):
Nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia, Chelsea od kilku ładnych lat gra prawie nie zmiennym składem, Jose sprowadził do składu większość zawodników. -
a chocby Yuri Zhirkov to jest nikt!! chelsea sie z tym kojarzy ze kupuje a nic nie wygrywa bo napewno nie po to wklada pieniadze zeby tylko lige angielska wygrywac!!
-
bacamody muszę się z nimi zgodzić. Od paru ładnych lat trzon Chelsea jest bez zmienny. To już nie czasy gdy kupowali najlepszych
-
no moze nie mam calkowicie racji bo kazda druzyna kupuje to fakt no ale mi sie poprostu tak chealse kojarzy xd:P
-
może i racja, że co roku dochodzi kilku nwych
jednak trzon drużyny jest niezmienny: Cech, Terry, Cole, Lampard, Essien, Drogba -
tak tylko lampard jest w slabej formie obecnie i cala druzyna nic nie gra:P
-
dodałbym jeszcze, że Essien od PNA jest kontuzjowany a to motorek napędowy drużyny
Chelsea nie gra już w LM więc może się skupić tylko na lidze i ma duże szanse na zdetronizowanie MU
mam nadzieję, że się uda
PS: Chelsea - Potrtsmouth 5:0
wiem, że przeciwnik słabiutki ale wynik robi wrażenie -
Tak wynik robi wrażenie,ale przeciwnik nie był wymagający :p w końcu od 1 minuty zagrał Deco, byłem pewny że jeżeli on wyjdzie w podstawowej 11 to kosztem Lampsa, ale się myliłem i dobrze, Lampard zagrał dobry mecz i strzelił bramkę i pytanie czy odzyskał formę czy to tylko przebudzenie na jeden mecz ? ogólnie po tym meczu nie można mówić że jest dobrze bo to się okaże dopiero po naszych wyjazdach.
I niestety mamy kolejną kontuzję Carvalho nie zagra co najmniej przez miesiąc. -
a mi sie jednak wydaje ze kolejny rok Man Utd wygra lige:)
-
bacamody napisał(a):
a mi sie jednak wydaje ze kolejny rok Man Utd wygra lige:) -
no tego to się nie spodziewał chyba nikt:
Chelsea - Asto Villa 7:1 !!!!!
4 bramki Lamparda, czyżby wracał do wielkiej formy
o ile przeciwnik w poprzednim meczu był przeciętny
to Aston Villa to już troszkę wyższa półka
jeśli utrzymają tą formę do końca sezonu, może być detronizacja MU -
no ja nie pamietam kiedy ostatnio lampard 4 bramki w jednym meczu;o
-
No zwycięstw okazałe i te cztery bramki Lampsa (nie szkodzi że dwie z karnych to też trza umieć) coś pięknego i musze tu się w pierś uderzyć bo po meczu z Interem nie wierzyłem że Lampard tak szybko się pozbiera choć maiłem na to nadzieje.
Miejmy nadzieje że następny mecz z United również wygramy( wystarczy 1:0 ) i i mistrzostwo będzie nasze. -
ja też mam nadzieję, że Chelsea poradzi sobie z MU, takie małe skromne 2:0 w pełni by mnie usatysfakcjonowało
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Furion13 ().
-
ten mecz jeszcze nie musi wszystkiego przesadzic:P
-
bacamody napisał(a):
ten mecz jeszcze nie musi wszystkiego przesadzic:P
dokładnie, niezależnie od tego czy wygra Manchester czy Chelsea, to do końca trzeba będzie uważać by nie zgubić pkt, które mogą zadecydować potem o mistrzostwie końcówka tego sezonu zapowiada się ciekawiej niż końcówka poprzedniego -
wydaje mi sie ze w hiszpani moze byc podobnie:P
-
Walka o 1 miejsce w PL zapowiada sie ciekawie i piszcie sobie co chcecie ale decydujace bedzie wlasnie starcie tych 2 druzyn. Ciekawe tylko czy Chelsea utrzyma ta forme do konca czy to tylko przeblysk
-
nie zapominajmy też o graczach z Arsenalu, którzy ponoć mają najłatwiejsze spotkania do końca sezonu
-
No Arsenal już punkty z jednym z tych swoich słabszych rywali stracił.A co do meczu to będzie chyba decydujący bo do końca zostało niewiele meczy czyli niewiele okazji do gubienia punktów.
-
^Zaborca63^ napisał(a):
nie zapominajmy też o graczach z Arsenalu, którzy ponoć mają najłatwiejsze spotkania do końca sezonu
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość