Gwinea Równikowa
O jakim państwie mowa?
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Kurczę, o tej odpowiedzi nie pomyślałem
Chodziło mi o Ekwador, ale zadajesz
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
W tym państwie leżącym w Ameryce Południowej jest bardzo duża różnorodność klimatyczna. Wydobywa się tam także saletrę o nazwie pochodzącej od tego państwa.
-
Chile?
-
tak
-
Państwo podzielone na 20 (a właściwie 21) jednostek administracyjnych. Podczas, gdy w Polsce mogliśmy usłyszeć 'Hey Jude', w tym kraju obchodzono pewne święto, na które przychylnie spojrzałaby część kibiców Polonii Warszawa
-
Chorwacja.
20 żupanii + wydzielony Zagrzeb.
22 czerwca Paul Mccartney na Narodowym zaśpiewał 'Hey Jude', a w tym dniu w Chorwacji – Dzień Antyfaszystowskiego Ruchu Oporu -
A jak wiadomo Polonia ma u siebie Antife...
Dawaj Cezarro
-
Nazwa tego kraju stanowi jednocześnie dość popularne imię żeńskie. Imię premiera tego kraju kojarzyć się może z dwoma byłymi prezydentami USA.
-
Dominika najprawdopodobniej
-
-
Od nazwy tego nieistniejącego państwa pochodzi nazwa jednego z kolorów. Możliwe, że odpowiedzi jest kilka, więc proszę też o nazwę koloru
-
-
Dlatego napisałem, że państw jest więcej
ja miałem na myśli błękit pruski
zadajesz -
Nie mam za bardzo pomysłu to niech będzie łatwe
Państwo to stosunkowo niedługo stanie się liderem pod względem liczby ludności. -
Chiny?
ZBOCZKI
-
Chiny chyba są w tej chwili
drugie w kolejce są Indie, wiec one mogą wkrótce wygrywać -
Tak, chodzi o Indie, Fireredsky zadajesz.
-
W kraju tym zakazywano noszenia kobietom chust na uczelniach publicznych powołując się na zasadę wypływającą z reform przeprowadzonych w dwudziestuleciu międzywojennym. O jakie państwo chodzi?
-
FRANCJA
-
nie, Francja jest krajem laickim trochę dłużej
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fireredsky ().
-
Turcja
-
tak, zadajesz
-
Obszar tego państwa został pierwotnie odkryty w XVI wieku przez Hiszpanów i zapomniane na niemal 200 lat przez problemy nawigacyjne. Ponownie odkryte przez Brytyjczyków w XVIII wieku których stał się potem kolonią.
-
Álvaro de Mendaña de Neyra chodzi Ci o niego ?
Odkrył on Wyspy Salomona, Markizy oraz Santa Cruz.Ircowy spamer
Emeryt
<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p -
W sumie chodziło mi o Tuvalu ale podana odpowiedź również pasuje zatem Twoja kolej
-
W tym państwie znajduję się tak zwana Brama do piekieł.
Co to za państwo?Ircowy spamer
Emeryt
Turkmenistan?
-
Tak, zadajesz.Ircowy spamer
Emeryt
Państwo podzielone administracyjnie na 14 jednostek o nazwie identycznej jak podstawowa jednostka organizacji struktur kościelnych.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 9
9 gości