owoce, które były dziko uprawiane w chinach, zostały spopularyzowane w nowej zelandii. obecnie ich roczna produkcja pół miliona ton. owoc jest jagodą. jedna jego odmiana ma zielony miąższ, inna zółty. zawiera dużo witaminy C. Co to jest?
Biologiczny
- Quiz
-
-
kiwi
-
prawidlowa odpowiedź, zadajesz
-
Różowata roślina wieloletnia, rodzinnie występująca w Kirgistanie, Chinach i Korei. Obecnie Uzbekistan jest światowym liderem w produkcji owoców tej rośliny
-
morela zwyczajna
-
prawidłowo. Twoja kolej
-
zostawmy na chwilę owocę. roślina ta występuje głównie na półwyspie arabskim i Madagaskarze. Ma zastosowanie zarówno lecznicze, kosmetyczne, a także dawniej służyło do balsamowania ciał. ma od 330 do 400 gatunków. Dodam że ostatnio piłem przepyszny napój o smaku tejże rośliny, który jest zresztą drogi. Co to za roślina?
-
aloes________________________________________________________________________________________________________________________________
• Multikonto (1/2) z b4el •
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
dobrze, twoja kolej
-
Najbrzydsza ryba swiata wystepujaca na bardzo duzych glebokosciach u wybrzezy Australii i Tasmanii. Cialo jej jest galaretowata masa o gestosci nieco mniejszej niz gestosc wody________________________________________________________________________________________________________________________________
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
Psychrolutes marcidus lub inaczej zwana blobfish
-
zgadza sie , zadajesz________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Istnieje pewna roślina,której dwa gatunki rosną w Ameryce północnej, Azji i Europie. Liście tej rośliny mają szczególne właściwości hydrofobowe. Co to za roślina?
-
Lotos________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
dobrze twoja kolej
-
Coś małego, oślinionego, powolnego i wyjada z ogrodowej miski karmę dla kotów.
Lądowy bezskorupowy mięczak płucodyszny , szkodnik ogrodów i pól uprawnych. Jest wszystkożerny. Endemit Półwyspu Iberyjskiego i gatunek inwazyjny w Europie________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Ślinik luzytański?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
twoja kolej________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
W genetyce jest pewna "zasada" która mówi o tym, że jeśli dwa gatunki żyjące na jednym terenie mają identyczne nisze ekologiczne, to nie mogą współistnieć i jeden z tych gatunków zawsze wypiera drugi. Jak się nazywa ta zasada?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
zasada Gausego
-
O to chodzi, zadawaj.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Roślina z rodziny ślazowatych afrykańskiego pochodzenia. Nazwa łacińska pochodzi od nazwiska szwedzkiego odkrywcy
-
Lipka afrykanska________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
O nią właśnie chodziło. Twoja kolej
-
owad z rodziny pszczolowatych. Wieksza czesc jego ciala jest w kolorze zoltym. Odnoza , glowa i skrzydla ma czarne. Dlugosc ciala krolowej wynosi 46-48mm. Owad prawdopodobnie wymarly.________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
trzmiel olbrzymi
-
twoja kolej________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Gatunek drzewa owocowego, pochodzącego z Chin. W Europie uprawiana od XI w. W Polsce jest jedyną w swoim gatunku. Pędy i liście tego drzewa (do 15 m wysokości) zawierają hormon wzrostu, a owoce są jadalne
-
morwa________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
tak jest. Zadajesz
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość