Przyklejony Statystyki starć uni34 [rok 2007]

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Statystyki starć uni34 [rok 2007]

Sojusze:

1. Glory ------------------------- ~ 131.240 % [ok 109 RW]
    2. HoMH ------------------------ ~ 108.223 % [ok 107 RW]
    3. Mruczki ---------------------- ~ 93.944 % [48 RW]
    4. Legends --------------------- ~ 65.826 % [46 RW]
    5. FEAR ------------------------- ~ 23.173 % [22 RW]
    6. Death C. -------------------- ~ 16.794 % [10 RW]
    7. Atlantis --------------------- ~ 15.999 % [18 RW]

Gracze:

1. Skrytobojca [Glory] ------------------------ ~ 27.805 % [25 RW] (24 solo + 1 ACS)
    2. Adrianho [Mruczki] ------------------------- ~ 22.495 % [11 RW] (7 solo + 4 ACS)
    3. xinix [MONOCERO] -------------------------- ~ 22.099 % [24 RW] (20 solo + 4 ACS)
    4. stalowka 38 [Mruczki] --------------------- ~ 21.517 % [9 RW] (5 solo + 4 ACS)
    5. Michael Scofield [HoMH] ------------------ ~ 18.909 % [22 RW] (19 solo + 3 ACS)
    6. Kajako [Mruczki] ---------------------------- ~ 18.766 % [9 RW] (7 solo + 2 ACS)
    7. I need some weed [Legends] ------------ ~ 18.705 % [14 RW] (12 solo + 2 ACS)
    8. kain [HoMH] --------------------------------- ~ 16.976 % [17 RW] (14 solo + 3 ACS)
    9. wredny chomik [HoMH] ------------------- ~ 16.092 % [21 RW] (19 solo + 2 ACS)
    10. szymi [Glory] ------------------------------- ~ 14.962 % [8 RW] (6 solo + 2 ACS)
    11. Doomsayer [Glory] ----------------------- ~ 13.618 % [6 RW] (5 solo + 1 ACS)
    12. ajek bez jajek [Atlantis] ------------------ ~ 12.796 % [12 RW] (8 solo + 4 ACS)
    13. Antyprykator [Glory] -------------------- ~ 11.646 % [17 RW] (17 solo + 0 ACS)
    14. Morus [Glory] ------------------------------ ~ 10.866 % [9 RW] (4 solo + 5 ACS)
    15. Kola 22 [Legends] ------------------------- ~ 10.404 % [9 RW] (7 solo + 2 ACS)

* w zestawieniu znajdują się sojusze oraz gracze których suma starć tytanów przekroczyła liczbę 10k %
    * w przypadku bitew ACS zdobyty procent jest naliczany poszczególnie dla każdego z agresorów
    * ustawki nie są wliczane do sumy zdobytej przez sojusz ani przez gracza
    * suma % "sojuszowego" musi być złożona co najmniej z 10 RW, natomiast % pojedynczych graczy musi się składać co najmniej z 5 RW
    * w przypadku fuzji, % nalicza sie od początku powstania sojuszu a nie sumuje się % -y sojuszy które tą fuzję przeprowadzały
    * Tag gracza jest związany z ostatnim sojuszem w jakim dany gracz był, chyba że dana osoba zażyczy sobie aby inny sojusz widniał przy jej nicku
    * RW naliczane do % ogólnego sojuszu jak i gracza musi spełniać regulamin forum OGame.pl oraz być zgodne z zasadami gry
    * wszelkie wątpliwe sytuacje są rozstrzygane na niekorzyść sojuszu / gracza
    * jeśli sie gdzieś pomyliłem proszę powiadomić mnie o tym na PW (za co będę bardzo wdzięczny)

Pozdrawiam
    znaki

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez znaki ().

• zUy_TiGeR napisał(a)
    hehe, fajne, prowadz takie cus na bierzaca na ten rok:P

Prowadzenie na bieżąco takich statystyk jest dosyć uciążliwe z dwóch powodów:

1. Ciężko jest prowadzić statystyki dla każdej osoby z universum na bieżąco ze względu, że trzeba najpierw obrać jakiś próg procentowy osób które w takim zestawieniu by sie znalazły. Skąd mam wiedzieć czy ktoś zrobi jeszcze kilka ST w tym roku czy poprzestał już na zrobieniu 2 ST na 300% ? Musiałbym podliczać każda osobę, która zamieści ST (a to mi sie nie uśmiecha) żeby sie później nie pogubić. Jeśli zestawienie wygląda tak jak za rok 2007 tzn podliczenie następuje już po jego zakończeniu, mam wgląd we wszystkie ST graczy i wiem czy kolesia "opłaca sie podliczać" czy nie. =)
    2. Wymagałoby to systematycznej pracy a nie jednej dłuższej sesji jak w przypadku zestawienia rocznego. :P

W każdym bądź razie zastanowię sie nad tym i może uda mi sie wymyślić jakieś sensowne rozwiązanie. Możliwe, że najlepszym sposobem będzie prowadzenie statystyk miesięcznych wtedy gracze byliby na bieżąco i mi byłoby znacznie łatwiej podliczać zestawienie roczne.

ps. zachowania geniuszy którzy ocenili temat na 1 bądź ciut wiecej nie komentuję, ponieważ dostałbym warna (niech osoby, które to zrobiły zastanowią się nad wysiłkiem włożonym w to zestawienie) >_>

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez znaki ().

• kazdy po zrobieniu ST moze wklejac LINK, pisac ile ma łacznie ST/% i jaki sojusz, temat bez spamu, inne wiad usuwa mod, kazdy wkleja to i ty tylko dodajesz do glownej;]
  • zUy_TiGeR napisał(a)
    kazdy po zrobieniu ST moze wklejac LINK, pisac ile ma łacznie ST/% i jaki sojusz, temat bez spamu, inne wiad usuwa mod, kazdy wkleja to i ty tylko dodajesz do glownej;]

Teoretycznie Twoim sposobem robi się też statystyki złomiarzy od powstania univerum, ale to na młodszych serwerach ;)
    Tiguś, ale pamiętaj, że niektóre czituchy sobie doliczą kilka procent pewnie (nie chcę wskazywac na niektórych glonów) ;P
  • ajajajniemamjaj napisał(a)
    zUy_TiGeR napisał(a)
    kazdy po zrobieniu ST moze wklejac LINK, pisac ile ma łacznie ST/% i jaki sojusz, temat bez spamu, inne wiad usuwa mod, kazdy wkleja to i ty tylko dodajesz do glownej;]

Teoretycznie Twoim sposobem robi się też statystyki złomiarzy od powstania univerum, ale to na młodszych serwerach ;)
    Tiguś, ale pamiętaj, że niektóre czituchy sobie doliczą kilka procent pewnie (nie chcę wskazywac na niektórych glonów) ;P

to glony maja zakaz:PP
    poprostu kazdy kto chce brac w tym udział wklei swoije ST od 1szego stycznia i znaki bedzie tylko dodawal
  • zUy_TiGeR napisał(a)
    poprostu kazdy kto chce brac w tym udział wklei swoije ST od 1szego stycznia i znaki bedzie tylko dodawal

To no napisałeś jest sensowne jak najbardziej ale mam jedno ale mianowicie napisaleś "kto chce". Jeśli zrobię zestawienie tylko tych "co chcieli" to niestety nie bedzie już obiektywne wyłonienie rankingu najlepszych zlomiarzy tylko pewna wybiórczość a jak by nie było chodzi o to żeby ranking był obiektywn i faktycznie pokazujący tych najlepszych :)
  • znaki napisał(a)
    zUy_TiGeR napisał(a)

To no napisałeś jest sensowne jak najbardziej ale mam jedno ale mianowicie napisaleś "kto chce". Jeśli zrobię zestawienie tylko tych "co chcieli" to niestety nie bedzie już obiektywne wyłonienie rankingu najlepszych zlomiarzy tylko pewna wybiórczość a jak by nie było chodzi o to żeby ranking był obiektywn i faktycznie pokazujący tych najlepszych :)

kto nie chce to łaski bez, nie bedziesz za nimi biegal, tak samo jak z rywalizacja wiekowa, ja nie wklejam tam raportow juz od dawna, stalo sie cos?
  • zUy_TiGeR napisał(a)
    kto nie chce to łaski bez, nie bedziesz za nimi biegal, tak samo jak z rywalizacja wiekowa, ja nie wklejam tam raportow juz od dawna, stalo sie cos?

Wstydniś boi się przyznać, że moonówki się skończyły :D
    Moim zdaniem, wszyscy albo nikt, tak jak znaki napisał, nawet jeśli nikt oznacza czekanie do roku chrystusowego 2009 :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ajajajniemamjaj ().

• Postanowiłem że powstaną statystyki starć uni34 za rok 2008, będą one prowadzone na bieżąco i dla wszystkich graczy tzn co kilka dni będę aktualizował wyniki zarówno sojuszy jak i graczy. ;)

Stworzeniem wątku i nadrobieniem zaległości zajmę się w weekend. ;)
  • morus671 napisał(a)
    to jak będzie z tymi aktualizacjami będziesz sam dodawał jak będzie jakieś rw czy wklejać;p jak cos to 2 ostatnie
    Morus[GLORY] vs Mucha[eFoW] - 339.98%
    Morus[GLORY] vs zonk[.HS.] - 487.71%

Z racji tego że przez jeden dzień weekendu byłem pijany a przez drugi pracowałem powstanie topicu ze starciami za rok 2008 zostało przelożone na następny weekend. ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez znaki ().