Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• dragonartur napisał(a):

Smolarek przereklamowany piłkarz tak jak połowa reprezentacji.
      W zasadzie nie mamy innego wyboru;/
      Wojtkowiak bez formy, Sadlok to samo. I czego Smud atak się uczepił tego Tytonia nie ma lepszych bramkarzy?
      Słabo jest w ataku Lewy i Jeleń grają słabo w reprezentacji;/
      Z ukrainą będzie remis po zer po słabym meczu z z Australia 0-1

z tym Tytoniem to tez nie wiem co za akcja, że się uczepił i go ciągle powołuje.. a miejsca dla Kuszczaka i Szczęsnego to nie ma.. :quasi:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Przypomnę, że podczas większości meczów które rozegrała kadra Smudy, to właśnie kuszczak stał na bramce. A co do tytonia to młody gość, może po prostu smuda chce go sprawdzić czy ma talent( chociaż po meczu z kamerunem coś tego talentu nie widać). A jak kuszczak puścił 6 bramek w meczu z hiszpanią :quasi: to jego też nie ma co podziwiać.
    • Jędrzejczyk ? ten facet w obronie jest tak słaby, że szkoda gadać. Nie wiem, który trener go tak skrzywdził, że stwierdził ze jest to obrońca, skoro on pod bramką przeciwnika o wiele lepiej się czuje niż pod swoją(3 bramki z Arsenalem - który polski napastnik ma takie coś w swoim CV ? :) . Jak słaby jest pokazał Sobota, który go w meczu Sląsk - Legia wkrecił chyba z 3 razy w ziemie.
    • No to przynajmniej będzie miał kto strzelać skoro nasi "napastnicy" temu nie mogą podołać.
      Zresztą, który z naszych bocznych obrońców jest dobry w obronie? Dobry w czymkolwiek?

Ps; Tak się właśnie zastanawiam, czy Jędrzejczyk nie gra na stronie Boenish'a ?
      EDIT: Dzięki Karlik

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Toothy napisał(a):

Przypomnę, że podczas większości meczów które rozegrała kadra Smudy, to właśnie kuszczak stał na bramce. A co do tytonia to młody gość, może po prostu smuda chce go sprawdzić czy ma talent( chociaż po meczu z kamerunem coś tego talentu nie widać). A jak kuszczak puścił 6 bramek w meczu z hiszpanią :quasi: to jego też nie ma co podziwiać.

To niech poogląda sobie mecze Tytonia w lidze a nie zajmuje miejsce dla na prawdę dobrych bramkarzy.

Moim zdaniem do bramki wróci Boruc, przecież gdy był na szczycie to mówiło sie, że to jeden z najlepszych bramkarzy świata i zgodzę sie z tym. Miał zły charakter, zbyt agresywny, wystrzałowy. Myśle, że gdyby dobry psycholog znim popracował t byłyby z niego jeszcze ludzie.

U nas najgorzej jest w obronie. Pomoc jak narazie funkcjonuje najlepiej. Atak... cóż niby mamy dwóch świetnym napastników ale w reprezentacji nic im nie wychodzi. Może wkońcu się odblokuje bo szkoda żebyśmy ich nie wykorzystali.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

dragonartur napisał(a):

Smolarek przereklamowany piłkarz tak jak połowa reprezentacji.
      W zasadzie nie mamy innego wyboru;/
      Wojtkowiak bez formy, Sadlok to samo. I czego Smud atak się uczepił tego Tytonia nie ma lepszych bramkarzy?
      Słabo jest w ataku Lewy i Jeleń grają słabo w reprezentacji;/
      Z ukrainą będzie remis po zer po słabym meczu z z Australia 0-1

z tym Tytoniem to tez nie wiem co za akcja, że się uczepił i go ciągle powołuje.. a miejsca dla Kuszczaka i Szczęsnego to nie ma.. :quasi:

Bo gra i po każdym meczu słyszy się pochwały na jego temat. Widziałem go ledwie w kilku meczach, ale to co się o nim słyszy z Holandii trzeba nagrodzić i przyjrzeć mu się z bliska.
      Kuszczak nie gra, więc nie powinno być dla niego miejsca w reprezentacji. To samo tyczy się Szczęsnego.
      Ale osobiście mam nadzieję, że po meczu z Valencią Boruc będzie pierwszy bramkarzem we Violi - cuda wyczyniał na tej bramce. A jak tylko będzie grał, wszystkich bramkarzy z reprezentacji nosem wciągnie.
    • Tyton zbiera pochwaly w lidze holenderskiej i zostal nawet bramkarzem kolejki - a Kuszczak, Szczesny czy Fabianski nie powinien lapac sie do kadry z racji, ze siedzi w dobrym klubie na lawce rezerwowych. No sorry panowie ale dla mnie licza sie wystepy w podstawie, a nie jaranie sie, ze mamy bramkarzy, ktorzy kolejny sezon musza pogodzic sie z rola rezerwowego...
    • dragonartur napisał(a):

To Jeżeli ktos gra w 4 lidze Mołdawii to może jego też powołajmy wkońcu gra w pierwszy składzie...

Gral już u nas w kilku meczach i jakos nie pokazał, że jest dobrych bramkarzem.
      4 liga Moldawii, a Eredivisie to chyba jest roznica, co? Jesli ktos grzeje lawke to nie ma prawa grac w podstawowym skladzie reprezentacji Polski! Kuszczak juz mowil jakis czs temu, ze jak nie bedzie podstawowym bramkarzem to odejdzie - i co? Nadal siedzi na lawce i mysli, ze za to dostaje sie powolanie. Ja tam popieram Smude - powoluje tch, ktorzy REGULARNIE graja w swoich klubach.
      Kilku, tzn. ile? Bo powolywany byl ale szansy zagrania calego meczu chyba jeszcze nie dostal...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez **PIMP** ().

• W meczu z Finlandią grał cały mecz i zachował czyste konto. W swoim drugim występie z reprezentacją Kamerunu, został wprowadzony do gry po pierwszej połowie.

Wujek google zna odpowiedź.
      Może kilku meczów to on nie zagrał. Ale przez 135 na boisku w reprezentacji to mógł cos pokazać no nie? Bo ja jakoś nie widziałem jego chociażby jednej dość dobrej interwencji.
      nie zmienia to faktu, że nie jestem zwolennikiem talentu Tytonia ale obym sie mylił

P.S.
      Tytoń od 2007 r. zagrał 19 spotkań w Eredivisie
      P.S.2
      Kuszczak, także od 2007 roku zagrał 21 spotkań w Manchesterze.
      Hyperion ON

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez dragonartur ().

• Mecz zagrali bardzo dobry, to Polacy a nie Ukraińcy kontrolowali głównie piłkę. Wyniku szkoda, lecz patrzmy na to z innej strony - nie jest to mecz o punkty więc brak wygranej nie jest tragedią, a widać było, że wszystko u Smudy zmierza powoli w dobrym kierunku i jeśli kolejnymi przeciwnikami będą drużyny w zasięgu Polaków (a nie mistrzowie świata, czy jedna z najlepszych drużyn Afryki) to Smuda może stworzyć ciekawy zespół - pewnie nie mistrza Europy od razu, ale na pewno kogoś, za którego mecze nie będziemy musieli się wstydzić;-)
    • LukaszTczew18 napisał(a):

Mecz zagrali bardzo dobry, to Polacy a nie Ukraińcy kontrolowali głównie piłkę. Wyniku szkoda, lecz patrzmy na to z innej strony - nie jest to mecz o punkty więc brak wygranej nie jest tragedią, a widać było, że wszystko u Smudy zmierza powoli w dobrym kierunku i jeśli kolejnymi przeciwnikami będą drużyny w zasięgu Polaków (a nie mistrzowie świata, czy jedna z najlepszych drużyn Afryki) to Smuda może stworzyć ciekawy zespół - pewnie nie mistrza Europy od razu, ale na pewno kogoś, za którego mecze nie będziemy musieli się wstydzić;-)

Na Euro nie będzie San Marino i innych słabych drużyn będą najlepsi i nikt nie będzie pytał czy ktoś jest w czyimś zasięgu czy nie... Oczywiście nikt im nie każe wygrywać z Hiszpanią lub Holandią itd ale niech graja a nie asystują bo to robili w meczu z Hiszpanami i Kamerunem który jest w ich zasięgu jeżeli zagrają dobry mecz.
    • Wkońcu coś grali chociaż mało efektywnie. Wreszcie udało się bramkę strzelić ale biorąc pod uwagę sytuacje powinno być ich więcej. Co do gola straconego to trzeba zmienić nastawienie psychiczne bo nie można "schodzić o szatni przed końcowym gwizdkiem'. Dużo pracy przed nimi żeby na Euro kompletnie się nie skompromitować bo o wyjściu z grupy to raczej nie ma co marzyć.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Widać że Polakom brakuje argumentów z przodu. Nie wiem co jest nie tak z Jeleniem że w Auxerre strzela jak ma pół okazji w super ważnym meczu a w reprezentacji zachowuje się momentami jakby jedyne co potrafił to znalezienie się w sytuacji, potem już nie myśli, albo nie potrafi uderzyć sensownie.

Nasza obrona to nadal lipa, Boenisch grał nieźle, ale bramkę zawalił, nie dość że puścił zawodnika z piłką, to z tego co widziałem z powtórek (acz mogę się mylić) gdyby nie biegł za akcją to bramki by nie było bo byłby spalony. Wojtkowiak kiwa się pod swoim polem karnym i traci piłkę - facepalm. Piszczek wczoraj bardzo dobrze, to trzymanie Żewłakowa na siłę "bo jest niezły i doświadczony" przyjmuję tylko dlatego że inni to jeszcze większe patałachy. Murawski nieźle w ataku, ale za to pod swoją bramką czasami paskudne babole.

Dośrodkowania muszą ćwiczyć jeszcze długo. Komentator drze mordę "dobra wrzutka" a ja widzę że piłka leci nad całym polem karnym i wypada za boisko, nikogo po drodze nie znajdując. Jak się chce wrzucać to trzeba to potrafić robić, a dobrze by było żeby ktoś zamykał akcję z drugiej strony. Piłka latała nad Jeleniem i Lewandowskim, a chyba tylko parę centr Błaszczykowskiego było celnych. Piszczek dośrodkowywał rzadko, ale miałem wrażenie że znacznie celniej.

Nie ma jakiegoś konkretnego pomysłu na grę, kiedyś kadra za czasów Krzynówka czy Kosowskiego grała skrzydłami, potem to samo miał robić Błaszczykowski ale jakoś nie idzie to tak pięknie jak sobie można było wyobrażać. Środka pola nie potrafimy opanować, w ataku Jeleń nie jest groźny nawet jak sarna (na drodze) a obrona tak jak już pisałem.

Nie jestem wielkim optymistą, ale może coś tam się kiedyś w końcu zacznie układać. Na razie jest nadal wielka lipa.
    • Mecz sie nawet podobal ale slabo bylo ze skutecznoscia. Spokojnie moglismy ten mecz wygrac 4, a nawet 5-0 gdyby setki jakie byly nie zostaly tak perfidnie zmarnowane. Nowy nabytek spisal sie w tym meczu i o to chodzi. Z Australia tez powinnismy wygrac. :)
    • Gdyby Jeleń wykorzystał setki to nie powinno byc problemów. Juz widać, że jakiś malutki postępik jest. Brak Dudki i innych drzew i odrazu widać efekty. Dobrze, że od początku nie było Lewandowskiego bo nie idzie mu gra w kadrze. Jeleń gra o niebo lepiej ale tych zmarnowanych kilku setek nigdy mu nie zapomne :)

Na stadionie był Bolek na obchodach Solidarności nie chciało sie być bo zdrowie nie to samo ale na stadion to już może się włóczyć.

W Polsce jest kilka stadionów, które mogą się nadawać na gre reprezentacji a nie jakieś badziewia w Łodzi czy innym Szczecinie.
      Hyperion ON

• G R A N T napisał(a):

...Na Euro nie będzie San Marino i innych słabych drużyn ...

no nie wiem, czy jakby było San Marino, to byśmy radę dali
      chłopcy Majewskiego dostali 0:2 z Iranem :quasi:

a stadiony ładne są, nowy obiekt w Lubinie
      należałoby promować nowe, ładne stadiony, niech się coś ruszy

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Amazon850 ().

• G R A N T napisał(a):

dragonartur napisał(a):

W Polsce jest kilka stadionów, które mogą się nadawać na gre reprezentacji a nie jakieś badziewia w Łodzi czy innym Szczecinie.

To żeś powiedział co wiedział ^^ niech najlepiej graja tylko w Warszawie, Poznaniu i Krakowie XD

A Kielce czy Lubin to co. Tam też są nowoczesne stadiony a nie relikty z poprzedniej epoki jak w łodzi, już lepiej chyba w Bydgoszczy.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Cezarcfc napisał(a):

G R A N T napisał(a):

dragonartur napisał(a):

To żeś powiedział co wiedział ^^ niech najlepiej graja tylko w Warszawie, Poznaniu i Krakowie XD

A Kielce czy Lubin to co. Tam też są nowoczesne stadiony a nie relikty z poprzedniej epoki jak w łodzi, już lepiej chyba w Bydgoszczy.

Chodziło mi o to, że w całej Polsce są kibice którzy chcieliby zobaczyć reprezentacje na żywo i mieszkańcom takich miast jak Łódź czy Szczecin można od czasu do czasu to też umożliwić :)
    • Przepraszam - to kiedy odbyl sie ostatnio jakis mecz reprezentacji w Poznaniu? ;)
      Na stadionie był Bolek na obchodach Solidarności nie chciało sie być bo
      zdrowie nie to samo ale na stadion to już może się włóczyć.
      Kolejna glupota z Twojej strony. "Bolek" to symbol nie tylko Solidarnosci ale i calej Polski! Nie zjawil sie, bo widocznie wiedzial, ze chlota zrobi syf podczas obchodow

• Quoted from "Cezarcfc"

Quoted from "G R A N T"

Quoted from "dragonartur"

Chodziło mi o to, że w całej Polsce są kibice którzy chcieliby zobaczyć reprezentacje na żywo i mieszkańcom takich miast jak Łódź czy Szczecin można od czasu do czasu to też umożliwić :)

Mecz z Bułgarią - Warszawa stadion Polonii -syf
      Mecz z Finladią - Kielce - wkońcu porządny stadion
      Mecz z Kamerunem - Szczecin - Kolejny syf
      Mecz z Ukrainą - Łódź - kolejny syf

4 mecze reprezentacji Polski w Polsce i 3 stadiony, których nie powinniśmy pokazywac Europie... Mamy zdecydowanie ładniejsze stadiony :)

PIMP do Wałęsy nic nie mam :) darzę go szacunkiem, bo wiem ile zrobił dla Polski. A Bolek to fajny pseudonim :)
      Solidarność dzieli sie na zwolenników Jarka i jego przeciwników. Niestety więcej jest zwollenników i zrobił sie syf
      Hyperion ON