Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ktoś orientujący się w wewnętrznej sytuacji związku mógłby napisać jak rozłożą się głosy przy kandydaturach Lato, Kręciny i Czarneckiego. W optymistycznej wersji elektorat leśnych dziadów rozrywa się na kilku kandydatów i Boniek zbierający głosy postępowców wygrywa wybory.

• No właśnie tak kolorowo nie będzie, bo:
      - Zdzisek zbiera całą krytykę, więc Lato jest "czysty" póki co
      - Grześ ma obecnie trochę głosów zaklepanych (Bydgoszcz kupiona meczem reprezentacji, od Ślązaków weźmie trenera repry więc ma Śląsk za sobą + Ruch, w który wpompują milion odszkodowania)
      - im więcej kandydatów, tym większe rozłożenie głosów w opozycji, więc mniej Boniek dostanie

Btw, niech jeszcze kandyduje Miro Drzewiecki i będą trzej przyjaciele z celi - Miro, Grześ i Zdzich
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • LogicaUs napisał(a):

Ktoś orientujący się w wewnętrznej sytuacji związku mógłby napisać jak rozłożą się głosy przy kandydaturach Lato, Kręciny i Czarneckiego. W optymistycznej wersji elektorat leśnych dziadów rozrywa się na kilku kandydatów i Boniek zbierający głosy postępowców wygrywa wybory.

weszlo.com/news/11051-Podzial_…y_miesiace_przed_wyborami Tutaj masz mniej więcej rozpisane jak to wygląda.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Z całej trójki przeciętniaków(Fornalik, Engel, Zieliński) wybrali najlepszego ;) Pomimo tego jestem sceptycznie nastawiony, podobnie jak byłem przy wyborze Smudy. Nie liczyłbym na jakąś wielką zmianę, nagły zryw reprezentacji i nie wiadomo jakie wyniki.

PS - może Boruc wróci.. :)
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

Z całej trójki przeciętniaków(Fornalik, Engel, Zieliński) wybrali najlepszego
      Mam obawy że to nie był wybór selekcjonera tylko wybór gęby. Zbiorowym selekcjonerem będzie banda leśnych dziadów z Piechniczkiem na czele zwana Wydziałem Szkolenia. A czy przykleimy temu potworkowi przaśną gębę Fornalika czy zapijaczoną mordę Engela to tak naprawdę różnicy nie robi.
      Wygrała "polska myśl szkoleniowa" czyli przegrał polski futbol. Nihil novi w sumie.
      zgniły liberał/podły ateista

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Thorgoth ().

• Ja myślę że ta akcja z wykupieniem transmisji meczów reprezentacji jest świetnym pomysłem :)

Jak zobaczą że nikt ich nie ogląda może wreszcie ruszą dupy i wezmą się do roboty. :E
    • Myślę, że na dziś może spokojnie obowiązywać hasło "szukajcie, a znajdziecie - i to za darmo" :P
      Trochę osób na pewno wykupi, chociaż jak rozmawiałem z większością osób interesujących się piłką - nikt nie był chętny kupować, niektórzy chcieli gdzieś po barach chodzić. Większość będzie kombinować pewno :)
      Ew. zostaje nieśmiertelny Zimoch w radiowej jedynce :D

Ja jestem tylko ciekawy czy te dochody z ppv wystarczą na pokrycie chociażby kosztu produkcji sygnału :D
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • I po, i oglądnąłem i nie jestem dwie dyszki w plecy :P
      Mecz w sumie mi się dobrze oglądało, coś się działo - 4 bramki, dwie czerwienie.

Szybka bramka dla nas ustawiła nam mecz, 'kibice' pokazali swój bałkański charakter. Mam nadzieję, że stadion w Podgoricy pozostanie pusty przy najbliższych meczach reprezentacji Czarnogóry. Szkoda, że po bramce nasi zawodnicy stanęli, co przyniosła prowadzenie rywalom. Zaś po przerwie to Czarnogórcy chyba za szybko uwierzyli w wygraną i udało się doprowadzić do remisu. Potem troszkę lepszej naszej gry, a potem znów to co na początku - stanęli!
      Była szansa grania w przewadze, niestety ten wybuch Obraniaka (najsłabszego na boisku) nie był kompletnie potrzebny. Czerwona kartka dla niego troszkę kontrowersyjna.
      Dziwi troszkę pobłażliwość islandzkiego sędziego, bo Czarnogórcy często grali bardzo brutalnie, a kartek mało. Dziwi także stoicka reakcja na zachowanie 'kibiców' Czarnogórców.

Ogólnie z przebiegu meczu remis sprawiedliwy, podobała mi się gra Wasilewskiego, Błaszczykowskiego i Lewandowskiego.

No i co? We wtorek muszą być trzy punkty!
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Mecz oglądało się fajnie, bo spotkały się dwie ekipy z kabaretowymi obrońcami. Moją prywatną nagrodę przyznaje temu koleżce z Czarnogóry który około 90 minuty przebiegł tyłem dobre 60 metrów kryjąc Błaszczykowskiego wzrokiem. I się nie wypieprzył, a to na wstecznym nie jest takie proste. Kozak!

Wawrzyniak fatalny. Tytoń elektryczny. Murawski bronił gdy atakowaliśmy, a gdy broniliśmy zostawał na desancie.
      Z plusów to może zawieszą Obraniaka. No i Błaszczykowski chyba bilety dla babci dostał, bo dawał radę.
      zgniły liberał/podły ateista
    • Ta sytuacja z Obraniakiem to coś w stylu youtube.com/watch?v=4SaKFqZ7ERs&feature=player_embedded

Gra nie była taka zła, momentami można było na to patrzeć, choć jak trafimy na zespół z lepsza defensywą (Anglia, Ukraina) to strzelić będzie dużo ciężej.

Cieszę się, ze zagrał Glik, zbierał dobre noty a ostatnie występy i fajnie, że Waldek potrafił go wystawić do składu w miejsce Perquisa, który nie zagrał jescze meczu w tym roku.

Z Mołdawią zapewne wygramy z 2:0 lub nawet 3:0 i pewnie będzie mega podnieta w kraju, i mowa o odrodzeniu reprezentacji, a tak naprawdę to takiego rywala jak Mołdawia to my powinniśmy bez problemu wypunktować.
      Hyperion ON

• dragonartur napisał(a):

Ta sytuacja z Obraniakiem to coś w stylu youtube.com/watch?v=4SaKFqZ7ERs&feature=player_embedded

Z Mołdawią zapewne wygramy z 2:0 lub nawet 3:0 i pewnie będzie mega podnieta w kraju, i mowa o odrodzeniu reprezentacji, a tak naprawdę to takiego rywala jak Mołdawia to my powinniśmy bez problemu wypunktować.

Z tą wygraną to bym się wstrzymał. Po wczorajszej grze nie można być pewnym niczego. Fatalna gra w obronie, środek pomocy nie istniał, Lewandowski zmarnował bodajże dwie setki. Na plus jedynie Błaszczykowski, nikt więcej.
    • Ja też specjalnym optymistą nie jestem ale jednak przeczuwam naszą wygraną. Będzie pewnie 1:0 lub 2:0
      Oglądałem dość długo skrót meczu Mołdawia-Anglia i szczerze mówiąc jest to drużyna na podobnym poziomie co Estonia ;D

Na plus jedynie Błaszczykowski, nikt więcej.

Dodałbym do tego Piszczka, który zagrał po raz pierwszy od kilku meczów w kadrze poprawny mecz. Do tego dobry występ Glika, który popełnił dwa błędy na spółkę z Wasylem. Raz Gdy Jovetić wyszedł sam na sam z Tytoniem i ta bramka na 2-1.
      Lewandowski zaliczył także poprawny występ, a to, e miał gorsza skuteczność? Cóż... Messi czy Ronaldo także miewają dobry występy, gdzie mimo że mają wiele sytuacji bramek nie strzelają. Robart potrafił się zastawić, wygrac pojedynek główkowy, wymienić kilka podań. No i te dwie sytuacje gdzie powinna paśc bramka też nie biora się z niczego.
      Hyperion ON

• Podobnie jak na srełro nie potrafiliśmy wymienić 3-4 podań w jednej akcji tylko laga do Lewego, który musiał czekać i czekać aż towarzystwo zwane pomocnikami pobiegnie do ataku.
      Czarnogórcy mocno mnie rozczarowali szczzególnie grą w drugiej połowie kiedy to poza sytuacją Joveticia nic nie grali. Przy zwycięstwie z Mołdawią ( choć jak dla mnie za wcześniej dużo ludzi dopisało już 3pkt do tabeli dla nas) będzie motyw od odrodzeniu naszego futbolu :)
      Menelinho
    • Igła napisał(a):

Mati napisał(a):

Ew. zostaje nieśmiertelny Zimoch w radiowej jedynce :D

Weszlo organizuje transmisję radiową, może byc bardzo ciekawie ;)

Jestem zawiedziony transmisją na Weszło. Poziomem nie odstawali od tych nieśmiesznych kabaretów z TVP2. A z całego tego meczu to mnie interesuje rachunek zysków i strat. Jak tow. UBek nie zarobi, to i PZPN wcześniej czy później zatrzęsie się w posadach.

Aaaa czy u nas w reprezentacji to jacyś pomocnicy grają?
      96 ST - 512.685%
      Rzekły 3 Kropki: "... współpraca scisła z Templars realna i dostaje ostatnie spawy - umacnia się."

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez lualua ().

• Polska - Anglia - marne szanse :E
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627