Goodking może za bardzo przeciąga ale i tak jest bardzo dobry
Fantasy czyli literatura magii i miecza...
-
-
drogba87 napisał(a)
Goodking może za bardzo przeciąga ale i tak jest bardzo dobry
a pierwsze prawo magii (nie ksiązka tylko literalnie jego treśc) jest jednym z moich ulubionych powiedzonek;) -
A czytał ktoś może " Nocny Patrol" Łukjanienki?
-
drogba87 napisał(a)
A czytał ktoś może " Nocny Patrol" Łukjanienki?
ba. Rosyjska fantastyka jest u mnie tuz za polską.
a Łukjanienko tuz za Yeskovem.
a Linię Marzeń? cykl o Głebi? zimne brzegi? spektrum? a jego opowiadania?
choć cykl patroli jest chyba najlepszy.
edit: a film ktoś oglądał? nochnoj dozor (straż nocna), na podstawie nonego patrolu jest. jak na filmową adaptacje calkiem neizły. tylko 2 czesc zepsuli... (choć cudne efekty specjalne były, ten samochód jezdzacy po scianie... miód)Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hen Cerbin ().
-
Łukjanienki czytałem tylko cykl o patrolach, reszta zalatuje mi troche na sf a tego gatunku nie czytam
-
A co powiecie na twórczość Piersa Anthonego??
-
Według mnie najlepsze są przygody Harrego Pottera .
J.K. Rowling nadaję magii tym książkom. -
wik112 napisał(a)
J.K. Rowling nadaję magii tym książkom.
Apage!
-
wik112 napisał(a)
J.K. Rowling nadaję magii tym książkom.
Jeżeli chcesz poczuć magię czytając książkę to zmień autora -
Jestem ciekaw czy na prawdę ktoś kiedyś grał w magia i miecz.to jest gra planszowa jedna ze starszych i cenionych przez fanów tej gry.teraz wychodzą jedynie sagi gier rpg z tej strony. np. Ice wind Dale
-
Kiedyś miałem okazje ale nie skorzystałem. Teraz żałuje bo chciałbym pograć ale nie mam z kim
-
jurii napisał(a)
Jestem ciekaw czy na prawdę ktoś kiedyś grał w magia i miecz.to jest gra planszowa jedna ze starszych i cenionych przez fanów tej gry.teraz wychodzą jedynie sagi gier rpg z tej strony. np. Ice wind Dale
a wszystko zaczelo sie od gier fabularnych zreszta neiktore podreczniki mozna by nawet zaliczyc do ksiazek choc raczej slabych jelsi maja one robic za ksiazkiMistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!
A ty co dziś zrobiłeś dla sesji? -
Co sądzicie o serii o Jakubie Wędrowyczu ?
-
Wędrowycz to ciekawa i zabawna postać.Ostatnio czytałem Wieszać każdy może
-
Originally posted by drogba87
Wędrowycz to ciekawa i zabawna postać.Ostatnio czytałem Wieszać każdy może
I jak wrażenia po przeczytaniu, podobało się ? -
Nawet bardzo,wcześniej czytałem tylko jakieś krótkie opowiadania w gazetach, ale teraz zaczne kupować książki o tym bohaterze
-
Nawet bardzo,wcześniej czytałem tylko jakieś krótkie opowiadania w gazetach, ale teraz zaczne kupować książki o tym bohaterze
Opowiadania w gazetach ? O co dokładniej Ci chodzi ? -
Np. kiedyś było takie czasopismo FANTASY i tam czasem były opowiadania o Wedrowyczu
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez drogba87 ().
-
Np. kiedyś było takie czasopismo FANTASY i tam czasem były opowiadania o Wedrowyczu
Acha, nie słyszałem nigdy o tym
Co do samego tematu czytałem prawie wszystkie cykle i polecam. -
kakalot napisał(a)
Niezwykle barwna postać, opowiadania z dużą dawką hunoru i folkloru
Pamiętam jeszcze te pierwsze w MiM i Portalu, dużo później ukazało się wydanie książkowe. -
A która książka o tym bohaterze jest według ciebie najlepsza. Mam zamiar coś kupić ale mam problem z wyborem
-
A która książka o tym bohaterze jest według ciebie najlepsza. Mam zamiar coś kupić ale mam problem z wyborem
Wiesz, gusty i guściki
Ale najbardziej podobało mi się "Weźmisz czarno kure" -
Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś czytał cykl jacka Piekary o Mordimerze i co sądzi o jego 4 części
-
No to moje ulubione Fantasy:
- Lifestream
- Katedra przeznaczenia
- Excalibur -Legendarne światło
- Temple of The Ancient
- Zaginiona mila
- Labirynt Sai TheB
- Minerał półcienia
- Święty Graal
- Runa starożytnego pióra
i takie tam wiele innych... na ogół mało znanych autorów...
Ale polecam King'a -
Klamka Agressiv napisał(a)
i takie tam wiele innych... na ogół mało znanych autorów...
Co nie oznacza że słabsi od tych bardziej znanych
Ale polecam King'a
Ja też,choć jak na razie z jego dorobku czytałem tylko całą Mroczną Wieże -
queyas napisał(a)
kakalot napisał(a)
Niezwykle barwna postać, opowiadania z dużą dawką hunoru i folkloru
Pamiętam jeszcze te pierwsze w MiM i Portalu, dużo później ukazało się wydanie książkowe.
O tak, książki o Jakubie zawierają zdecydowanie dużą dawkę humoru
Można je polecić wszystkim, starszym i młodszym, choć myślę, że pełne zrozumienie, niektórych sytuacji wymaga całkiem sporej wiedzy historycznej o Polsce jak i świecie. -
Super jest "Arena", ksiazka na podstawie swiata M:tG
-
Ostatnio kupiłem za 50groszy na wyprzedaży u nas w gminnej bibliotece książkę Anne Robillard "Szmaragdowi rycerze", mimo swojej wielkie prostoty książka mnie poruszyła, mam nadzieje że zostaną przetłumaczone kolejne części
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Anemic ().
-
Nie wiem być może przeoczyłem, ale chyba nikt z was nie napisał nic o Ursuli Le Guin i jej wspaniałej książce "Czarnoksiężnik z Archipelagu", moim zdaniem jest ona cudowna wręcz, przeczytałem ją już kilka razy i chyba przeczytam następny raz. Przeczytałem również kilka książek Andre Norton, poleciła mi je moja polonistka, były super Polecam.
-
klopser napisał(a)
Nie wiem być może przeoczyłem, ale chyba nikt z was nie napisał nic o Ursuli Le Guin i jej wspaniałej książce "Czarnoksiężnik z Archipelagu", moim zdaniem jest ona cudowna wręcz, przeczytałem ją już kilka razy i chyba przeczytam następny raz. Przeczytałem również kilka książek Andre Norton, poleciła mi je moja polonistka, były super Polecam.
Andre Norton oj ile ja jego ksiazek pzreczytalem prawie od niego zaczynalem, ale czasami wracam do jego ksiazekMistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!
A ty co dziś zrobiłeś dla sesji?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość