Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 181-200 z 763.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Astronomiczny
PostPrzestrzeń jest niby cicha a jednak... W zakresie fal radiowych cześć ciał niebieskich nadają własne programy radiowe. Proszę zidentyfikowanie z którego pulsaru pochodzi ten dźwięk. Kliknij mnie.
-
Astronomiczny
PostDanej akcji towarzyszy akcja o sile posiadającej przeciwny zwrot. W nawiązaniu do astronautyki działanie wszelkich silników opiera się na niej.
-
Astronomiczny
PostOpisałeś zjawisko o które pytałem.
-
Astronomiczny
PostOrbita nie ma wpływu na to. Jest to coś na zasadzie ochrony naszej magnetosfery przed wiatrem Słonecznym, odnosimy się do magnetosfery gwiazdy i w skali wszechświata. Tylko co do nas dociera i co powoduje:)?
-
Biologiczny
PostTak, to pola kory wzrokowej. Napisz jeszcze według czyjego podziału są te pola zgodnie z zagadką i zadawaj pytanie:).
-
Biologiczny
PostPotylica to część czaszki:P. Ale fakt w gdzieś blisko znajduje się to o co pytam:).
-
Astronomiczny
PostNie, bardziej ma to związek z ilością plam Słonecznych i zewnętrzną częścią jego magnetosfery tj. jej krańcami. Efektem tego zjawiska była między innymi Mała Epoka Lodowcowa. Może trochę źle się wyraziłem, wpływa na pogodę w skali wieloletniej...
-
Biologiczny
PostWiesz, słuch się pojawiał na stronach typu ściąga itd, pod źródłem z dotykiem podpisała się osoba z tytułem doktora (promotor pracy licencjackiej) ciężko uznać tego typu strony wiarygodniejszymi gdyż nawet źródła/przypisów pracy nie podali:P. Czyje pole(i z jakim numerem/numerami) zajmuje cześć mózgu odpowiedzialna za wzrok?
-
Astronomiczny
PostMa to związek z magnetosferą naszej gwiazdy.
-
Biologiczny
PostRóżnie źródła podają, jednak najczęściej pojawia się dotyk oraz słuch. Jeśli muszę wybrać jedno to dotyk z względu na wiarygodniejsze źródło.
-
Biologiczny
PostTak.
-
Biologiczny
PostJak nazywamy chorobę powodującą nadmierne wchłanianie żelaza z pożywienia? Jej nazwa jest związana z chorobami metabolicznymi związanymi z hormonem trzustki.
-
Biologiczny
PostJak dobrze pamiętam to w dwunastnicy, z uwagi na dużą zawartość tłuszczu potrzebna jest żółć do trawienia... Choć mamy także białko, które jest trawione w żołądku i jelicie cienkim.
-
Biologiczny
PostTak.
-
Biologiczny
PostJak wiemy woda jest niezbędna do życia, jednak nie zaleca się picia wody destylowanej/demineralizowanej itp. Dlaczego?
-
Biologiczny
PostSłonie mają najdłuższe siekacze.
-
Astronomiczny
PostProszę o wyjaśnienie jak wpływa aktywność Słońca na pogodę na Ziemi.
-
Astronomiczny
PostPiwem i grillowanym stekiem:P?
-
Astronomiczny
PostTak, o ten księżyc pytałem.