Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 127.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Nie no, te ilości krążków i panców we flotach agresorów ostatnimi czasy zaczynają mnie zamiatać pod dywan Floty obrońców również są przez nie zamiatane. Panu Freelancerowi szybkiej odbudowy życzę, oby była. PS. Cytat od Kiki: „ A co dziwisz sie że się wyludnia? bo ja nie patrząc na niektórych z waszego sojuszu to wydaje mi sie ze oni nie mają życia realnego ciągle są i są, polują na wszystkich dookoła mają najwieksze floty bo wydali najwiecej kasy na antymaterie a taki przecietniak co ma zrobic …

• @DUDEUSZ, dzięki za info o sposobie przeprowadzania fuzji. Nie wiedziałem o tym, że łączą po speedach. Ogólnie - zawsze było mi żal, jak widziałem ST ze spadającą dużą flotą, bo miałem poczucie, że jednak część z tych surowców idzie "w eter". Im wyższy procent z PZ, tym więcej zostaje na uni. Oczywiście na koncie innych graczy, ale taka natura tej gry. Może mi się wydaje i nie widzę negatywnych aspektów, ale sądzę, że to raczej dobrze dla danego uniwersum.

• Może nie powinienem się wypowiadać, bo po pierwsze mało gram flotą, a po drugie za chwilę sam przesiadam się na Europę, ale myślę, że rozsądnie waść prawisz Gdybym był flociarzem, to czułbym się mocno poszkodowany chociażby w stosunku do takiej Europy, gdzie będą szybsze loty, dużo wyższy procent z PZ (to przede wszystkim) i ciut szybsze Eko. Nie zdziwi mnie ani trochę, jak się okaże za rok czy dwa, że topka Europy jest punktowo wyżej niż na Dorado. W razie ew. fuzji - trochę smutno i niesprawie…

• Kazimierz Wielki - zostawił flotę zabunkrowaną, zastał zezłomowaną. Szo dla wybitnego polskiego monarchy

• Cytat od Haven: „Obrończy SzO, jakby miał działo gaussa to by było po obcym ” Sądząc po nicku, chyba próbował użyć czapki niewidki, ale widocznie na obcych to nie działa.

• Stary wyjadacz

Vertigo77 - - Porozmawiajmy o OGame

Stary Wyjadaczu, do Twoich spostrzeżeń, dorzucę moje - obecnie gra znacznie mniej osób, tak realnie mam czasem wrażenie że to jest góra 200-300 osób na nowym uniwersum a reszta to multi, konta paliwowe, moonówki, gsówki itd. Jednak w wyższym top ta rywalizacja jest znacznie bardziej zażarta jak na etapie uni "cyferkowych". Widzę po sobie. Ponieważ mam tendencję do "gonienia" uniwersum, zaczynam z opóźnieniem, to pamiętam dobrze czasy gdy grając czystym eko i bez kombinowania z paliwem, bez więks…

• Tylko wiesz, Zefir, ja nie miałem na myśli takiego typowego bunkra, tylko antyfarming. Ściśle określony cel - chronić codzienne wydobycie. Zakładam zwózkę raz lub dwa razy dziennie. Flota na fsie, zawsze. Według mnie budowanie bunkra, żeby tam trzymać flotę czy duże ilości surowców mija się z celem. I tak samo wydobycie + saty potrafi mocno kusić.

• A nie wystarczy wywalić same plazmy, żeby cięższy sprzet wleciał bez strat?

• Sąsiedztwo można zmienić. Chyba że sąsiedztwo ma pasję pogoni za konkretnym graczem

• Wiem. Klucz w tym, ile to jest tej sury by sie opłacało to zrobić? Dzienne wydobycie u Ciebie? Z dwoch, trzech dni?

• No to ile masz przeciwrakiet, Truck Driverze?

• No właśnie, Ciap. Szczególnie, że ataki rakietowe często idą z przeznaczonych do tego multikont, gdzie nikt się nie zastanawia nad opłacalnością. Czyli jest tak jak myślałem - gra na dłuższą metę nie ma dla mnie sensu (bo szkoda mi czasu na pilnowanie konta 24/7)

• Cześć. Chciałem zapytać o to, jak górnicy rozwiązali na uniwersach o dużych prędkościach problem ataków rakietowych. Jak wiadomo, rakiety są najtańszym i najbardziej skutecznym sposobem eliminowania nawet dużej obrony. Oczywiście, są przeciwrakiety i najpierw trzeba uporać się z nimi, jeśli chce się atakować przeciwnika rakietami. Tym, co przy ekonomii x1 odstraszało napastników od ataków na wydobywające się surowce, był niekorzystny stosunek nakładów na rakiety do zysków z farmingu. Niestety, i…

• Ano, pancerników ładne stado, Dzionie Graty. Z ciekawości - flota sobie spała na planecie, czy zdjąłeś to stadko z fali?

• Cytat od DUDEUSZ: „ale @Acetonitryl nie ma się czym chwalić xD ” Ma. Na przyklad pozbieraniem sie w imponujacym tempie. Dostal poteznego zloma, ale w ciagu kilkunastu godzin zebral sie i teraz nawet goruje punktami nad przeciwnikem, ktory go zezlomowal. W to, ze goroje rowniez skillem ma szanse udowodnic, pakujac teraz agresora w recki. No i przeciez jest de facto na plus w tej akcji. Nie mialby sie czym chwalic, gdyby oszukiwal, wykorzystywal bledy systemu na swoja korzysc czy cos w tym stylu, …

• Cytat od DUDEUSZ: „Bo zgodnie z regulaminem działu ST nie mamy do tego prawa. ” A to dlaczego?

• Wydaje mi się, że cele mogą być rzeczywiście różne, dopóki są zgodne z zasadami gry. Niemniej, można chyba spokojnie przyjąć, że wysokie miejsce w rankingu top jest istotnym celem dla większości graczy. A uzyskać to można między innymi poprzez efektywną rozbudowę konta, o czym mówimy m. in. w tym wątku. Nie można jednoznacznie stwierdzić, że czyjś sposób gry jest właściwy lub nie, bo to zależy od tego jakie sobie cele stawia dany gracz, ale za to można jednoznacznie wykazać, że czyjś sposob gry …

• Cytat od Truck driver: „Tez nad tym myslalem ale odpowiednio duzo juz mialem surowcow na astro dlatego wyszlo inaczej. Wystarczylo tylko wymienic nadwyzke metalu i dexu u handlarza i astro z glowy o jedno oczko ” A jak radzisz sobie w wypadku takiej transakcji z przestrzenią magazynową? Przecież za pomocą handlarza można wymienić surowce mieszczące się w magazynie (kupowany surowiec)? Mówiłeś o miliardach surówki. Masz taki magazyn? Handlujesz wielokrotnie? Ale to chyba trzeba by mieć specjalną …

• Cytat od BlackLatteCoffee: „Co traci ???? punkty ? ” Możliwość szybszej realizacji swoich celów. Dex to jednak dobra waluta w ogame, mozna przehandlowac, jeśli rzeczywiscie nie potrzebujesz. Ale oczywiscie - moze on tak lubi. Ja np. nie lubie. Wolę się rozwijać szybciej, stad moje pytania w temacie. Oczywiście przy minimalnym nakładzie czasu, po floty są chyba znacznie bardziej opłacalne. Jednak wizja przymusowego przyspawania się do kompa/smartfona trochę mnie przeraża. Co do punktów -- niestet…

• A często zdarzają się wloty samymi GSami w antyfarming na póznym etapie gry? Liczyłem, że plazma jako podstawowa jednostka obronna (w połączeniu z mięskiem) jest trochę słaba i przy odpowiedniej liczbie gęsi ma się już zerowe straty przy ataku na antyfarming. 1) jest to jednak ryzykowne, bo górnik może dać komuś cynk, że są gęsi do upolowania 2) np. na dalszych galach i przy starym uni (mało graczy) juz takie szybkie zorganizowanie obrony nie jest takie proste... Jak to wygląda w praktyce?