Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 561-580 z 671.

• Wyobrażam sobie, że teraz administracja gry przez tą nockę będzie miała pełne ręce roboty - nie zazdroszczę To tylko kwestia czasu, jak ktoś zorientuje się, że skoro jego konto jest teraz podwojone i już może grać na nowym miejscu, to równie dobrze może dla kolegi, który będzie przechodził ze swoim kontem dopiero jutro, zdjąć urlop na swoim starym uni i "zapomnieć" zrobić fs'a... EDIT: Albo w mniej drastycznej formie - pohandlować z nim zgromadzonymi na "starym" koncie surowcami po minimalu... M…

• Cytat od Mistrz ivan: „Swoją drogą, czy obowiązują już nowe rozmiary kolonizowanych planet?” No właśnie, ciekawe pytanie. Istnieją wyraźne różnice pomiędzy opisami zmian w poszczególnych wersjach 6.1.x na forum Orgin i na niemieckim forum Ogame. Na forum Orgin żadnej wzmianki o zmianie rozmiarów planet nie ma, ale za to na niemieckim forum, w opisie wersji 6.1.0 znajdziemy: (Feature) Neue Planetenfelderverteilung für die Randplaneten (1,2,3,13,14,15). Przychylałbym się jednak do wersji, że zmian…

• Cytat od Leonidas: „Od kiedy nie można przeglądać galaktyki będąc na urlopie ? Gdzie była jakaś wzmianka o tym że zostaje coś takiego wprowadzone ?” W czwartek gra została zaktualizowana z wersji 6.0.xx od razu do wersji 6.1.5. Oficjalnego info o zmianach na polskim forum jeszcze nie ma, dlatego trzeba się posiłkować forum Orgin -> board.origin.ogame.gameforge.c…x-on-origin-test-servers/ I tam w opisie wersji 6.1.2 można znaleźć: [Feature Request] Galaxy: V-mode + Not Validated - No Access to Ga…

• Badania x1 Technologia komputerowa: 22 zefir [Uni67] - to jest wyrównanie rekordu gracza Simetierre z francuskiego uni Hydra (ciap, masz nieaktualne dane ) 2ymg65h.png Statystyki graczy x1 Badania: 57.992.920 zefir [Uni67] 9bdjx5.png

• Badania x1 Technologia komputerowa: 22 zefir [Uni67] 2ymg65h.png Statystyki graczy x1 Badania: 57.992.920 zefir [Uni67] 9bdjx5.png

• Czyli ktoś tam u nich w końcu spojrzał w kalendarz i zauważył, że 28 marca to i u nas i u nich w Niemczech dzień wolny od pracy

• AntiGameReborn

zefir - - Porozmawiajmy o OGame

Nie da się. W wersji v5 dało się, w wersji 6.0 nie. Zgłaszałem to do Shole i najpierw odpisał mi, że to nie jest bug, a jedna z opcji nowego Antigame, a następnie dopisał, że w kolejnej wersji będzie można już to dezaktywować. Niestety kilka dni temu pojawiła się wersja 6.0.0.2 i nadal się nie da Albo zapomniał o tym albo planuje dodać to do którejś kolejnej edycji tej wtyczki.

• AntiGameReborn

Munio_Uni 1, to jeszcze taka rada - w tą ilość MT, jaką podaje Ogame, kliknij środkowym przyciskiem myszy - zakładka Floty otworzy się w nowej karcie przeglądarki. Wysyłasz statki, a następnie ją zamykasz. Na pierwszej karcie nadal jesteś w wiadomościach, tam gdzie skończyłeś je czytać i możesz powtórzyć to dla następnego skanu Świetnie się to sprawdza w połączeniu z opcją Firefox'a: "Po otwarciu odnośnika w nowej karcie przechodź do niej automatycznie"

• AntiGameReborn

Twórca AGO szuka kogoś ogarniającego angielski do przetłumaczenia na polski 3 opcji, które mają pojawić się w tej wtyczce. Kilku innych użytkowników podało mu już niektóre tłuczenia w innych językach, ale polskiego jeszcze nie ma: board.origin.ogame.gameforge.c…rigin-messages-functions/ Ktoś się tego podejmie?

• AntiGameReborn

Mari, w skróconym raporcie szpiegowskim najedź myszką nad liczę pokazującą łączną ilość surowców u skanowanego (jest po prawej stronie, pod aktywnością). Pokaże się dymek z potrzebną ilością MT i DT Po kliknięciu w tą ilość przenosi nas do zakładki Floty, gdzie zostaje ona automatycznie wpisana jako potrzebna ilość statków do wysłania.

• Badania x1 Technologia komputerowa: 21 zefir [Uni67] 85840347204258827946.png Statystyki graczy x1 Badania: 55.895.768 zefir [Uni67]

• aktualizacja zefir - uni 67 - 1.925.200 pkt Wyrzutnia rakiet : 170.000 Lekkie działo laserowe : 200.000 Ciężkie działo laserowe : 10.000 Działo Gaussa : 10.000 Działo jonowe : 10.000 Wyrzutnia plazmy : 5.040 Drugi księżyc, który wcześniej łapał się do top20, dopiero powoli dociąga do 900k punktów, więc do tego Ciap'ki z 10 miejsca jeszcze troszkę mu brakuje Jak wyliczyłem, jeżeli nie zdarzy się nic niespodziewanego, to w tym tempie budowy obrony dogoni ją za rok i 9 miesięcy

• Błędy wersji 6.x TYLKO TUTAJ

zefir - - Błędy w grze

Błąd zgłosiłem już na forum Orgin, ale tutaj też napiszę, żeby było wiadomo, że GF został o nim poinformowany Wysyłając ataki za pomocą kliknięcia w ilość transporterów, udostępnioną w wersji 6.0.7 przez GF, losowo co mniej więcej 240-360 ataków (u mnie to raz na 2-3 dni gry) domyślna misja na trzeciej stronie wysyłki flot z atakuj zmienia się na transportuj i trzeba ręcznie ustawiać ją na właściwą. Jeżeli ktoś to przeoczy, to flota leci nie z tą misją co trzeba Ponieważ do wysyłania ataków korz…

• Błędy wersji 6.x TYLKO TUTAJ

zefir - - Błędy w grze

Potwierdzam błąd z ilością MT i DT wyświetlaną przez grę. (Ukryta treść) EDIT: Być może jednak to nie jest błąd, bo na forum Orgin dowiedziałem się, że podobno zmianie uległ algorytm rabowania surowców. Jeżeli tak, to każdy symulator do momentu jego poprawy będzie przekłamywał w ilości potrzebnych transporterów do ataku.

• Cytat: „Statystyki graczy x1 Badania: 52.023.592 S2000 [Uni79] de.gif” zmiana na: Statystyki graczy x1 Badania: 54.060.760 zefir [Uni67] pl.gif 45793907420376169054.png

• Cytat od Dark elvis: „Po roku i 2 miechach wreszcie mam [...] sorry zefir :P” Ja też, ja też Badania Opancerzenie: 24 zefir [Uni67] 44020670884194091308.png I dzięki temu: Statystyki graczy x1 Badania: 54.060.760 zefir [Uni67] 45793907420376169054.png

• Dark elvis - gratuluję Tak jak pisałem wcześniej nie na konkretnym rekordzie mi zależy, a na samym fakcie wybadania tego opancerzenia. Do dziś udało mi się uzbierać 82,5% jego kosztu, więc wyprzedziłeś mnie mniej więcej o jakiś miesiąc, półtorej... Należało Ci się Planujesz badać 25? EDIT Zdaje się, że są jeszcze możliwe dwa powody do gratulacji. Jutro, po aktualizacji infuzy, będziemy mieli 100% potwierdzenie, ale prawdopodobnie dzięki temu badaniu zostajesz Top3 w Polsce i Top16 na świecie. Do…

• Patrząc na to, co z naszych pomysłów wybrał team, to trzymam kciuki za jeden z najbardziej popularnych pomysłów z francuskiego forum - możliwość przerzucania surki przez teleport wg wzoru: możliwa do przeniesienia ilość surowców = 2^ (poziom grawitonów -1). Wynik mnożymy razy milion. I tak na 1 poziome grawitonów będzie to 1kk surki, a na 6 poziomie 32kk... U nas nikt na coś takiego nie wpadł Flociarz mógłby przerzucać flotę pomiędzy swoimi koloniami razem z paliwem umożliwiającym atak, a górnik…

• aktualizacja stanu na obu księżycach Wiola klepie plazmy... zefir - uni 67 - 1.777.000 pkt Wyrzutnia rakiet : 170.000 Lekkie działo laserowe : 200.000 Ciężkie działo laserowe : 10.000 Działo Gaussa : 10.000 Działo jonowe : 10.000 Wyrzutnia plazmy : 3.900 ...a Pitt lekkie lasery zefir - uni 67 - 807.150 pkt Wyrzutnia rakiet : 13.000 Lekkie działo laserowe : 362.000 Ciężkie działo laserowe : 1.110 Działo Gaussa : 110 Wyrzutnia plazmy : 340

• wyrównany rekord Maraton'a Zbiornik deuteru: 19 zefir [Uni67] iv.pl/images/46962345825057500540.png