Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 243.
-
Tanczacy z Lamami & Tanczacy z Krowami & Tanczacy z Owcami [Gumisie] vs. Tanczacy z Cycami [CYC] ~ 1728.36%
Almera - - Starcia Kalyke
PostCytat od nowynick: „Czym tu się martwić, opcji jest conajmniej kilka. Po co wiosłować, gdy:- uznaje się zasadę że z szacunku do agresora/ów się nie wiosłuje ” Naucz się jednego: Złom nie należy do agresora. Złom należy do tego kto go zbierze. Gratulacje wygranym. Pokonanemu - GLoTR.
-
[ciach] Ależ Wy jesteście naiwni. Od dawna ta gra nastawiona jest na sprzyjanie oszustom. Super Moderator Ruda:prowokacja
-
Mili & ARO & wilku [3 X] & obserwator [BOSS] & FILU [MISIE] vs. Yes Man [P N] ~ 453008.33% Top 1 Uni68 & Top 3 OGame.pl
Almera - - Starcia U68
PostA jest takie piękne, polskie powiedzenie: Jak nie wiesz jak się zachować to ... zachowaj się przyzwoicie.
-
Mili & ARO & wilku [3 X] & obserwator [BOSS] & FILU [MISIE] vs. Yes Man [P N] ~ 453008.33% Top 1 Uni68 & Top 3 OGame.pl
Almera - - Starcia U68
PostOwe starcie stało się przyczynkiem do ciekawej dyskusji. W skrócie - o moralności. Lub jak kto woli - podejściu do gry. Zdarzyło mi się kiedyś na U15 wyskanować flotę. Poszedł atak. Real nie pozwolił mi dopilnować dolotu. No i flota wleciała tylko w obronę. Przyszła PW od gracza: "Lubisz niszczyć obronę?" Moja reakcja była prosta - sondy, przeliczenie strat jakie poniósł i odpowiedź na PW: "Leci do Ciebie transport. Oddaję to co straciłeś z nawiązką. Interesował mnie zysk. Nie interesuje mnie ni…
-
Almera - - Starcia U68
PostBez urazy. Po prostu mnie ubawiłeś. Ufam, że Yes Man powróci. Bogatszy o nowe doświadczenie. Szkoda byłoby tracić takiego gracza. Zaś co do odbudowy: teraz mamy już dock. Ponadto wciąż GO może wyrazić zgodę na pomoc całego Sojuszu w odbudowie (rzecz jasna chodzi tu głównie o stojących niżej w statach). Też kiedyś zdarzyło mi się wnioskować do GO o taką zgodę. I odbudowywaliśmy Sojusznika jak jeden mąż i jedna żona. Solidarnie.
-
Almera - - Starcia U68
PostA czego to już OGame nie widziało? # złomowanie z buddy; # złomowanie z urlopu; # informowanie przez GO kumpla, że "zaraz dam jej bana z urlopem" po to aby zdążył wysłać atak; # zapraszanie do ACS'a po to aby wycofać się tuż przed wlotem i wystawić gracza; # informowanie przez (nie powiem kogo - sami pamiętacie), że nie będziemy banowali za używanie AS'a bo "musielibyśmy całą Topkę zbanować"; # i masa masa innych. Nigdy nie daję wiary tekstom, że "wątpliwie to ja się mogę zachowywać w grze a w r…
-
Almera - - Starcia U68
PostWiększość z wypowiadających się tu ma w jakiejś mierze rację. Niepotrzebnie tylko niektórzy rzucają błotem. Podstępy były, są i będą stosowane. Nigdy nie będzie to fair ale jak widać - potrafi być skuteczne. Dawno, dawno temu zdarzyło mi się paść z ręki Yes Man'a. Ale z mojej strony nigdy nie było o to jakiejkolwiek pretensji. Ot, mój błąd. Szkoda, że padło na Yes Man'a - zawsze miał mój szacunek. Dlatego też: szczere życzenia szybkiej odbudowy.
-
RODO powiadasz? Ochronie podlegają wyłącznie dane pozwalające na jednoznaczne zidentyfikowanie konkretnej osoby. No to zidentyfikuj mi osobę o nick'u Kert. Żaden gracz nie jest w stanie tego zrobić. To, że Wy (operatorzy gry) macie dostęp do użytego w czasie rejestracji adresu e-mail też nic nie znaczy. Chyba, żeby Wam dana platforma udostępniła dane z formularza rejestracyjnego. A to już byłoby przestępstwo. Poza tym, kto w takim formularzu rejestracyjnym podaje prawdziwe dane? Chyba tylko osob…
-
Koniec gry [WarriorS] & Nighthunter [WarriorS] & entro [WarriorS] & Fisher [WarriorS] & Zgredek [WarriorS] vs. TenAdam [WINTER] & markus ~ 1358920.99%
Almera - - Starcia Libra
PostNie pamiętam tego jednostkowego zdarzenia. Nie wykluczam, że masz rację. Być może zdarzyło mi się nieprecyzyjnie wypowiedzieć. Zabrakło słów: "nie było z zasady". I nie jest prawdą Twoje "od zawsze". Skoro masz taką dobrą pamięć - przypomnisz mi nick tego GO od Rudej i tego GO z Uni 8? Przy okazji pozdrawiam. Dużo mi pomogłaś na OG.
-
Koniec gry [WarriorS] & Nighthunter [WarriorS] & entro [WarriorS] & Fisher [WarriorS] & Zgredek [WarriorS] vs. TenAdam [WINTER] & markus ~ 1358920.99%
Almera - - Starcia Libra
PostCytat od RolnikSzukaZony: „panie przecież to samą ruda zbanowali ” Toć ja to wiem. Zwróć uwagę na to jak szybko zmienił się punkt widzenia od punktu siedzenia.
-
Almera - - Starcia Libra
PostGdyż odpowiedzialni za zasady gry nie mogą się zdecydować. Mają przysłowiowe 10 odmian na minutę. Raz można sondami. Raz nie można. Potem znów można. Raz nie można spamować podglądu wolnymi atakami. Potem już można (bo to niby strategia ataku). Potem już nie można. I tak w koło Macieju. Jest jeszcze jeden aspekt tego zdarzenia. Za starych, dobrych czasów OG nie istniały personalizowane back-up'y (skierowane wyłącznie do jednego gracza). Back-up stosowano kiedy awaria (jak kto woli - błąd) dotyka…
-
Almera - - Starcia Libra
PostŚwietnie się Was czytało. Ze strony przegranej to kwintesencja powiedzenia: Jak Kali ukraść krowę to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to źle. Po lekturze kilku pierwszych postów moje obstawianie było takie: Zrobią mu back-up. I bingo! Jak dobrze mieć koleżanki i kolegów.
-
Kolejne błędy w grze - brak reakcji GF na pushe - w przypadku dalszego braku reakcji - To konto zostanie skasowane 11.Feb.2019 03:00:00 - POWODZENIA
Almera - - DiD Taurus
PostA nie masz wrażenia, że zachowujesz się jak dziecko co strzeliło focha? Nie chcesz grać to po prostu nie graj. OGame nie jest warte tego aby się nim podniecać. Kiedy przychodziło mi stwierdzić (a przychodziło nie raz a wiele razy), że na moje Uni nalazło się zbyt wielu oszustów lub chamów to konto dostawało wieczny urlop. I rozstawało się z nim bez żalu.
-
[ciach] Rudelcowi pomogą Sojusznicy. Nie lubię Cię Ruda. Ale ... zawsze życzę pokonanemu odbudowy. Pewnie zostanie to uznane za flame. Trudno. Krótka historyjka. Zaatakowało się. Wygrało. Potem miło porozmawiało z pokonanym.. Nie było żadnych spin. I przyszło mi stwierdzić, że choć starcie wygrane, to oddam w surowcach wszystko co ludzik stracił. Jak sądzę - nie ma już takich zachowań na OGame obecnie. Życzę Ci Ruda wszystkiego najlepszego na ten Nowy 2019 Rok. Moderator Neferet:Offtop